Home » Flamingo’s 64 verliest slijtageslag na strafschoppen

Flamingo’s 64 verliest slijtageslag na strafschoppen

ALKMAAR – ‘Ik hoopte dat mijne de winnende zou zijn’, zei Ruben Beentjes vlak na afloop van de nacompetitie wedstrijd tegen ‘Haarlem Yildiz Spor’ (HYS) over de 4-3 die door hem in de verlenging werd gemaakt. Het bleek echter niet zo. Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissingen brengen, met de Haarlemse opponent als winnaar. ‘Ik ben hier echt doodziek van.’

Het was een wedstrijd waar alles in zat voor het publiek dat in grote getale was gekomen. 120 minuten voetbal met daarin acht doelpunten, veel strijd en een fraaie sfeer. Uiteindelijk bleef de beloning uit voor Flamingo’s 64, dat daar goed ziek van was. ‘Zo heb je toch het gevoel dat een seizoen hard werken voor niets is geweest.’ baalde Ruben Beentjes.

Hys01
Bron: XYTO Media.

Slijtageslag
De finale van de nacompetitie werd een heuse slijtageslag. Waar Flamingo’s 64 in de reguliere competitie meerdere keren ruim won werd afgelopen zaterdag al snel duidelijk dat het in HYS een geduchte tegenstander had. Dat bleek wel uit door de ploeg uit Haarlem behaalde resultaten. De ploeg eindigde dit seizoen in de vierde klasse B als tweede met maar liefst 63 punten (twintig overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen).

Hys02

Flamingo’s 64, dat minder vaak dominant kon zijn dan in eerdere wedstrijden, kon in de reguliere speeltijd drie keer een voorsprong niet vasthouden. Ton Vlaar (kopbal), Yucel Gundogdu (fraai schot) en Richard Rijsterborgh (eindstation van mooie aanval) brachten de Alkmaarders driemaal op voorsprong, maar zag deze dus ook even vaak in rook opgaan. De fraaiste daarvan kwam van de voet van Selcuk Ozgur die vanaf ruim twintig meter mooi binnenschoot.

In de verlenging kende de gastheer een vliegende start. Na drie minuten kreeg Beentjes bij de tweede paal de bal en wist de 4-3 binnen te schieten. Toch incasseerde de ploeg tien minuten later opnieuw een tegentreffer. Het resulteerde na 120 minuten in de allesbeslissende strafschoppen reeks.

Hys03

Loterij
En zo werd een seizoen waarin twintig keer werd gewonnen en slechts viermaal verloren werd beslist middels de zogeheten ‘loterij’. Het werd geen succes voor Flamingo’s 64 dat Maurice Gijzen, Jorrit Bergwerff en Rade Trifkovic allen zag missen, terwijl HYS drie van de vier maakte. Het betekende het einde van de ‘slopende’ wedstrijd. ‘Als je drie keer mist in de strafschoppenreeks dan houdt het op. We zijn vier keer op voorsprong gekomen maar houden het niet vast. Ik ben hier ziek van’, vervolgde Beentjes die zich met zijn ploeg razendsnel moet opladen voor de herkansing, komende dinsdag bij VV Hees. ‘Het is een extra kans, maar ik ben er nog niet mee bezig.’

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |