Home » Flamingo’s stopt met eerste elftal

Flamingo’s stopt met eerste elftal

ALKMAAR De naam Flamingo’s zal ontbreken als de indelingen van de standaardklassen binnenkort bekend worden gemaakt. De Alkmaarse club heeft besloten na de zomer geen eerste team meer in te schrijven.

Nog maar twee jaar geleden werd Flamingo’s nog kampioen van de vierde klasse. Na afloop van het door corona vroegtijdig afgebroken seizoen 2019/2020 besloot het elftal echter zich vrijwillig te laten degraderen. Het laatste seizoen werd afgebroken op het moment dat de ploeg met nul punten uit drie duels hekkensluiter van de vierde klasse was. ,,We hadden al geen grote selectie en een flink deel daarvan is wat ouder”, vertelt trainer/coach Ron Weinbrecher. ,,We hebben inmiddels al een jaar lang bijna niks gedaan en amper getraind. Daarom zijn een aantal spelers bij Alkmaarsche Boys mee gaan trainen en die gaan daar nu ook spelen. Omdat diverse jongens ook wat andere dingen gaan doen, houden we nu simpelweg te weinig spelers over om nog een volwaardig team op de been te krijgen en is in samenspraak met het bestuur besloten geen team in te schrijven. Het is wel spijtig dat het zo ten einde komt.”

Een deel van het huidige team, waaronder Maurice Gijzen en Ton Vlaar, gaat door in het tweede. Diverse andere spelers gaan in lagere elftallen bij andere clubs spelen of geven de voorkeur aan andere activiteiten. ,,Al heb ik sommigen al meer dan een half jaar niet meer gesproken, dus ik weet niet alles exact.”

Naast ’zaterdag 2’, heeft de club nog een lager zondagteam en een onder 19. ,,Dus wellicht dat daar in de toekomst nog een nieuwe eerste elftal uit voorkomt, maar dat is uiteraard afwachten.

Het zaterdagelftal was sinds februari 2016 het enige vlaggenschip van de club, nadat het zondagelftal door de vereniging zelf uit de competitie was gehaald.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |