Home » Bourgondisch cafe De Waag sponsor Voetbalquiz

Bourgondisch cafe De Waag sponsor Voetbalquiz

Afgelopen vrijdag meldden zich tussen de 40 en 50 voetbalkenners om mee te doen aan de door Ron Weinbrecher en Cas Hanique georganiseerde Voetbalquiz. Cas had de vragen bedacht en Ron praatte het geheel op zijn eigen komische wijze aaneen.
quiz03

Om het iets makkelijker te maken was er bij de vragen op de beamer meestal een hint in de vorm van een afbeelding te zien. De quiz bestond uit 4 ronden van 25 vragen en 1 ronde van 10 vragen. De moeilijkheidsgraad liep van ‘goed te doen’ (welke 5 Volendammers speelden in het Nederlands elftal?) tot ‘klein beetje strikvraag’ (welke 5 clubs degradeerden nog nooit uit de ere-divisie?) tot ‘behoorlijk moeilijk'(waar staat de afkorting van de Italiaanse club S.P.A.L voor?). Deze laatste vraag kon alleen beantwoord worden door onze eigen Italiaan Marco Ghiglioni.
quiz02

Tussen de rondes door was er iedere keer een ‘gokvraag’ waarbij je een antwoord op een kaartje moest schrijven en wie het dichtst bij het antwoord zat won een prijs. Bijvoorbeeld: hoeveel wedstrijden werden er in totaal in het seizoen 2018/2019 op alle Nederlandse velden gespeeld?
quiz04

Voor de eerste vijf koppels/trio’s/kwartetten lag een geldprijs klaar welke naar gelang de hoeveelheid winnaars gedeeld moest worden. De nummers één, twee en drie lagen niet eens zo heel ver uit elkaar. Winnaars werden uiteindelijk Jorrit en Rene met het enorme aantal punten van 201 gevolgd door Matthijs, Andrea en Rene met 197 en als derde Tim en Milan met 193 punten. Ook de laatste plek (114 punten) viel in de prijzen en dat was het trio Rade, Jose en Youssef die elk een flesje AA mochten halen bij de bar.
quiz05

Veel dank gaat natuurlijk uit naar de motor achter dit geheel Ron Weinbrecher en natuurlijk de maker van de vragen Cas Hanique. Minstens evenveel dank aan de Vriendenclub van Flamingo’s en aan Ed Schouten van Bourgondisch cafe De Waag aan het Waagplein in Alkmaar die 2 dinerbonnen en 2 high wine sponsorde.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |