Home » Richard Rijsterborgh, gouden en zilveren ster

Richard Rijsterborgh, gouden en zilveren ster

Wie 25 competitiedoelpunten scoort, krijgt een ster achter zijn naam. Om dat te vieren heeft voetbal Nederland een sterren-polo ontworpen. Voor de polo is een speciaal logo ontworpen. Boven het logo wordt het aantal doelpunten met sterren afgebeeld. Hierbij is een combinatie van drie types sterren mogelijk: Bronzen ster = 25 doelpunten, Zilveren ster = 50 doelpunten en Gouden ster = 100 doelpunten. Als “finishing touch” wordt de polo voorzien van de initialen van de speler.

Richard Rijsterborgh staat op dit moment op 149 officiële doelpunten, nog één te gaan dus voor een polo met een gouden en zilveren ster. Voorlopig moet hij Maurice Gijzen nog even voor zich dulden want die staat op 408 officiële (en dus heel wat meer) doelpunten/sterren.

Richard scoorde zijn eerste competitie-doelpunt op 22 september 2002 in de wedstrijd tussen Callantsoog en Vrone. Zijn laatste competitie-doelpunt scoorde Richard op 9 februari 2019 in de wedstrijd tussen Flamingo’s ’64 De en Blauw Wit W. Hij wist tegen maar liefst 60 clubs te scoren en tegen 4 clubs is hij het meest succesvol; Kleine Sluis, Koedijk, Spartanen en De Zouaven. Tegen deze clubs scoorde hij 6x. Opvallend dat hij ook 3x tegen Flamingo’s scoorde.

PoloEen mooi shirt waar overigens wel een prijskaartje van € 79,95 aan hangt.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |