Home » Titelstrijd nog niet beslist

Titelstrijd nog niet beslist

(Alkmaarsche Courant)
Vlak voor rust stond Flamingo’s met 0-1 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot de laatste minuut van het eerste bedrijf aanbrak. Opperdoes kreeg opeens kans na kans, maar doelman Tufan Kivancli wilde niet capituleren en hield wonder boven wonder zijn doel schoon.

oppzat1d
Opperdoezer Tamo Karapetian stuit op doelman Tufan Kivancli van Flamingo’s.
FOTO: JAAP VAN DER PIJLL

Tot vier keer toe kregen de Opperdoezers de mogelijkheid om vlak voor rust de stand gelijk te trekken en het mentale voordeel leek aan de kant van de bezoekers te zijn, die op dat moment virtueel kampioen waren. Na rust trok Opperdoes de lijn echter door en was er helemaal geen sprake van een titelfeest. Sterker nog, Opperdoes deed nog volop mee na de 3-1 zege.,,Er leek geen vuiltje aan de lucht”, blikte Flamingo’s-doelman Tufan Kivancli terug op het grootste gedeelte van de eerste helft. ,,We moeten alleen beter met de kansen voor het doel om gaan”, vervolgde de keeper, die in de eerste helft zijn klasse toonde toen de kansenregen voor de thuisploeg zich afspeelde voor zijn neus. Tot driemaal toe redde de doelman knap op pogingen van de Opperdoezers, die furieus eindigden aan de eerste helft en dit vervolgens doortrokken na de rust.

De grootste twee boosdoeners na de rust voor Flamingo’s waren Marijn Putting en Roy van Dijk. Putting, die heerste op het middenveld en op die manier Opperdoes aan het voetballen kreeg, zette met name bij de 2-1 van de thuisploeg na een heerlijke beweging Van Dijk alleen voor Kivancli, die kansloos was op de inzet van de kleine middenvelder. Van Dijk was even daarvoor ook al afmaker van een mooie aanval van de roodgelen, die in de fase na de rust constant alerter waren dan Flamingo’s. Uiteindelijk leverde het de ploeg van trainer René Bierdrager in eerste instantie geen doelpunten meer op, maar wel liet Flamingo’s aanvaller Ruben Beentjes zich gaan. ,,We weten dat zij er niet tegen kunnen als ze een beetje worden aangepakt. Ze zijn mentaal niet de sterkste en ook dat moet je beheersen. Ze zullen het nog knap lastig krijgen zonder hem” dacht Bierdrager, die doelde op de rode kaart die Beentjes kreeg, waardoor hij geschorst zal zijn in de beslissende fase van de competitie.

Een slotfase waarvan Kivancli hoopte dat het niet nodig zou zijn. ,,We hadden vandaag een mooie kans en voor velen van ons is het misschien wel de laatste kans. Ook zonder Beentjes hebben wij genoeg kwaliteit en moeten we de resterende wedstrijden kunnen winnen. Anders verdienen we het ook niet”, was de keeper duidelijk in zijn commentaar. De definitieve knock-out in de wedstrijd kreeg Flamingo’s na een ingetikte rebound van invaller Arthur Schoutsen, die er voor zorgde dat de titelstrijd nog altijd niet beslist is en volgende week vervolgd zal worden.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |