Home » Ton Boekel overleden

Ton Boekel overleden

Vandaag ontving ik het bericht dat oud-eerste-elftal speler Ton Boekel is overleden. Hij speelde enige tijd samen met zijn zwager Jacques de Graaff in het eerste elftal van Flamingo’s. Na zijn voetbalcarrière is hij ook nog een jaar actief geweest als vlagger van Zondag1.
kampie1980Ton Boekel op de kampioensfoto van zondag1 in 1980 (staand, 3e van rechts).

In vroeger jaren (1967?) was Ton aanvoerder van het kampioenselftal Junioren 1 onder leiding van Cees Buisink. Op de foto staat Ton staand, 6e van links. Het was het 2e elftal van de vereniging wat in het jonge bestaan van de vereniging een kampioenschap binnenhaalde. Een week eerder was Junioren 2 de eerste kampioen van de vereniging.
TonBoekel1Ton Boekel als aanvoerder van Junioren 1.

Eind jaren 60 was Ton overigens één van de ‘rebellen’ van de selectiegroep die besloten zich niet meer beschikbaar te stellen voor de selectiegroep senioren. De moeilijkheden ontstonden toen het bestuur de technische commissie volmachten gaf tot het samenstellen van alle elftallen. De TC stelde onmiddellijk een aantal punten op, die vooral wrevel opwekten bij de spelers van het eerste elftal. Zo had men bezwaar tegen het feit, dat een afbericht voor de training alleen omlijst met gegronde redenen bij de TC kon worden ingediend. Een afbericht aan je trainer bleek niet meer voldoende. Tevens verbood men alle spelers reclame te voeren op trainingspakken e.d. Ook had men onoverkomelijke bezwaren tegen het feit, dat de technische commissie de elftallen zou gaan samenstellen.

’n Nader overleg leidde ertoe, dat de TC en bestuur tot een compromis op een aantal punten bereid bleek. Hiermee werd een scheuring binnen de vereniging voorkomen waarvan de gevolgen zeer ernstig hadden kunnen zijn. Zo moest er het ergste worden gevreesd voor Flamingo’s zondag1 die dat seizoen uitkwam in de tweede klasse van de afdeling Noord Holland.
rebellenDe ‘rebellen’, waaronder Ton Boekel.

Wij wensen familie en vrienden sterkte met het verlies van Ton.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |