Home » Verslag Za 1

Verslag Za 1

Zie ook: Uitslagen; Stand; Programma.
Standen: Periode 1; Periode 2; Periode 3

Flamingo’s 64 – Alliance’22 7-2

Tegen Alliance’22 boekte Flamingo’s 64 een eclatante 7-2 thuiszege. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, af en toe was het echt genieten. Er waren mooie aanvallen en combinatie spel’, sprak Richard Rijsterborgh na afloop. De Alkmaarse vierdeklasser kon in het laatste bekerduel weer beschikken over Yucel Gundogdu en Ruben Beentjes. ‘Hierdoor hadden we weer veel dreiging en creëerden we veel kansen. Aanwinst Khalid Ezhar speelde een prima wedstrijd. Het wordt voor iedereen nog dringen voor een basisplaats volgende week.’

De Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Maurice Gijzen (2x), Yucel Gundogdu (2x), Richard Rijsterborgh (2x) en Ruben Beentjes (1x).
SEIZOEN 2017 – 2018Flamingo’s snel op juiste koers

Nog een duel scheidt Flamingo’s van promotie naar de derde klasse, wat een rentree na vijftien jaar op dat niveau zou betekenen. Het uit de competitie bekende Wieringermeer kreeg in Slootdorp met 2-4 klop. Volgende week wacht op eigen veld HYS uit Haarlem in het finaleduel.

wierna3

De voorspelling dat het geen eenvoudige zege zou worden, kwam uit. Al bleek de ervaring en kwalitatieve overmacht voldoende om uiteindelijk in het laatste half uur nog toe te slaan. Ne als een week eerder moesten de bezoekers een 1-0 achterstand wegwerken. Maurice Gijzen tekende na een uur voor de gelijkmaker. Het ging daarna snel. Binnen tien minuten beslisten Ruben Beentjes (penalty) en Gijzen de wedstrijd, waarna Beentjes met een mooie individuele actie de mooiste treffer van de middag maakte en promotie weer een stap dichterbij bracht.


Flamingo’s op de valreep door na tweede ronde

Alkmaar * Het werd nog een heel lastige wedstrijd voor Flamingo’s, maar het kwam op de valreep goed. Met een 2-1 zege op Haarlem Kennemerland blijven de Alkmaarders in de race voor promotie naar de zaterdag derde klasse.

“Al was het uiteindelijk dik verdiend”, stelde trainer Ron Weinbrecher. Hij zag zijn ploeg voor rust tegen een 0-1 achterstand aanlopen. “Al was het een buitenspeldoelpunt. Iets wat de grensrechter naderhand ook wel toegaf.”

Dat was een kolfje naar de hand van de door René van Marsbergen (ex-Meervogels) getrainde bezoekers. “Zij zakten erg in en gingen vooral op zoek naar de counter. “Het kwam echter toch nog goed. De uitstekende doelman hield de Haarlemmers nog lang in de race, maar op een benutte strafschop van Ruben Beentjes en een van richting veranderde vrije trap van Maurice Gijzen – vijf minuten voor tijd – moest hij ook passen en zo werd het toch nog 2-1.

Zaterdag wacht Wieringermeer. “Dat wordt ook lastig. Moeilijk veld en twee goede spitsen”, weet Weinbrecher wat hem te wachten staat.


Flamingo’s 64 via Haarlem-Kennemerland naar volgende ronde

(Alkmaarsdagblad.nl)
ALKMAAR – Dankzij een overwinning op Haarlem-Kennemerland mag Flamingo’s 64 blijven hopen op promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Gemakkelijk ging het niet maar een doelpunt van Gijzen bracht de Alkmaarders de zege, 2-1.

In eigen huis kwam Flamingo’s 64, dat de reguliere competitie afsloot als nummer twee, binnen een kwartier op een 0-1 achterstand tegen Haarlem-Kennemerland. Die ploeg werd in de vierde klasse B derde.

‘In de tweede helft hebben we meteen druk gezet’, vertelde Richard Rijsterborgh. Uit een rake penalty van Ruben Beentjes trok de gastheer de stand gelijk. Vijf minuten voor tijd bracht Maurice Gijzen Flamingo’s 64 aan de leiding door een vrije trap binnen te schieten. ‘We verzuimden de kansen af te maken en daarom kwamen we in een lastige situatie terecht.’ vervolgde de aanvaller.

‘Gelukkig hebben we door inzet en strijd de wedstrijd toch over de streep getrokken. Het is uiteindelijk een terechte zege. ’Volgend weekend speelt Flamingo’s 64 in de tweede ronde op bezoek bij Wieringermeer, dat afgelopen zaterdag met 0-3 won. ‘Dat word ook niet makkelijk. Het is een ploeg met strijd en we hebben te maken met dramatische omstandigheden, lang gras en wind.’


Flamingo’s zet Weinbrecher in het zonnetje

(Alkmaarsche Courant)
Na afloop van het door hem twee jaar geleden geïnitieerde footgolftoernooi leek Flamingo’s een mooi moment om Ron Weinbrecher in het zonnetje te zetten. In de kantine van Sportpark ‘t Lood spelde voorzitter Dick Bleek de onderscheiding op, waarmee Weinbrecher voortaan als lid van verdienste van de Alkmaarse voetbalvereniging door het leven gaat.

Weinbrecher is al jarenlang als speler en trainer actief bij de club. Vorig jaar blies de huidige speler van zaterdag2 en onbezoldigd trainer van de hoofdmacht de zaterdagtak – op zondag is hij werkzaam bij SRC in Schagen – verder nieuw leven in. Dit jaar wordt er geoogst. Zo werd met verve een plek in de nacompetitie gehaald. Volgende week is Haarlem-Kennemerland de tegenstander.

ALK322b_280518


Flamingo’s is niet erg scherp

(Alkmaarsche Courant)
Tegen Dindua, dat nog een minimale kans op de nacompetitie had, leek Flamingo’s al bij de nacompetitie. Het werd zo een vermakelijke middag op ‘t Lood, waarbij de punten wel in Alkmaar bleven, 5-4.

“Het wordt een eentonig verhaal, maar er werden weer veel opgelegde kansen gemist”, stelde coach Dick Bleek. Hij zag na de 1-0 van Yücel Gundogdu de Enkhuizers zelfs een 1-2 voorsprong nemen, maar via Maurice Gijzen was het bij rust 2-2.

Na rust liep het via Miquel Dubois en Gijzen uit naar 4-2, waarna Ruben Beentjes voor de vijfde tekende. Bleek is er van overtuigd dat in de nacompetitie de scherpte weer terug is. “Ga er vanuit dat de neuzen en het vizier over twee weken de goede kant op staan.”


Flamingo’s is na ruime zege zeker van de tweede plaats

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4a * “Wieringermeer – uit altijd lastig”, bleek dit keer wel mee te vallen voor Flamingo’s. De Alkmaarders wonnen met ruime cijfers (0-6) en zijn nu zeker van de tweede plaats op de ranglijst achter kampioen Purmersteijn.

“Stugge ploeg en knollenveld”, somde coach Dick Bleek kort op wat een bezoekje aan Slootdorp meestal lastig maakt.

wierzat1a

Maar het werd – terwijl Wieringermeer nog in de race is voor nacompetitie – een simpele middag voor zijn ploeg. “Dubbele cijfers waren mogelijk geweest”, aldus Bleek, die genoten had van de fraaie treffers van Yücel Gundogdu (3), Miquel Dubois, Maurice Gijzen en Ruben Beentjes.


Flamingo’s toe aan toetje

(Alkmaarsche Courant)
Wormerveer * Het duurt nog even voordat de nacompetitie begint, maar Flamingo’s – al zo goed als zeker tweede in zaterdag 4A – is al toe aan het toetje.

Zo bleek zelfs met een wat uitgedunde selectie dit keer Saenden geen al te groot obstakel, 1-6. In Wormerveer had Flamingo’s het een helft lastig. “Het was een stroef begin”, had coach Dik Bleek dan ook gezien. Hij zag dat Saenden defensief nog wel eens fel van leer trok, en daar had zijn ploeg voor rust moeite mee, al wist het via Miquel Dubois en Ruben Beentjes (strafschop) wel met een 1-2 voorsprong de rust te halen.

In de tweede helft ging het makkelijker en liep het via Ilyas Bektas (2), Maurice Gijzen en Beentjes uit naar 1-6, waarbij met name de tweede van Bektas er een was om in te lijsten.


Flamingo’s te sterk voor AFC

(Alkmaarsche Courant)
Eerder dit seizoen lipe Flamingo’s nog tegen een verrassende nederlaag op bij AFC’34. Op eigen veld nam het overtuigend revanche en won de Alkmaarsche derby met 5-0.

Voor de bezoekers stond er wat de competitie betreft meer op het spel dan voor Flamingo’s. De titel is immers uit het zicht, maar de nacompetitie al zeker. En dat terwijl AFC’34 momenteel overal naast dreigt te grijpen. Het was op het veld echter niet te zien dat de belangen voor het elftal van Jeroen Slaager groter waren, want het wist Flamingo’s dit keer geen seconde te verontrusten. “De spelers waren zich bewust van de belangen en de prestige en hebben negentig minuten gedomineerd met goed combinatievoetbal”, was coach Dick Bleek zeer tevreden. “Het publiek was de grote winnaar.”

zatafcb

Zij zagen Ruben Beentjes voor rust twee keer scoren. Via Maurice Gijzen en opnieuw Beentjes werd die score in de loop van de tweede helft verdubbeld. “En daarna kabbelde het een beetje naar het einde en begon het, mede door de aangename temperaturen, meer op zomeravondvoetbal te lijken.” Gijzen maakte in die fase nog wel de 5-0.


Flamingo’s maakt lelijke uitglijder

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s is dit seizoen gewend om vooral veel te winnen, maar dit weekeinde maakte zij een lelijke uitglijder.

Flamingo’s verloor met 4-1 van Sporting Krommenie. Maurice Gijzen redde vlak voor tijd de eer met zijn dertigste competitietreffer, maar veel meer positiefs viel er niet te melden, stelde coach Dick Bleek. “Je hebt van die dagen. Gemakzucht, Onderschatting. zeg het maar.”

SportKb

Hij zag zijn team evengoed nog veel kansen krijgen, maar met een 2-0 achterstand gaan rusten. In de tweede helft probeerden de Alkmaarders nog iets te forceren. “Maar het mocht niet baten en we werden simpel naar 4-0 gecounterd. Hopelijk zijn we volgende week beter bij de les.”

Dan staat immers de derby tegen AFC’34 op het programma. Die hadden echter ook een slechte beurt en waarin Flamingo’s zeker is van nacompetitie, zouden de stadgenoten nog wel eens helemaal buiten de boot kunnen vallen.


Flamingo’s niet in problemen

(Alkmaarsche Courant)
Nacompetitie is waar Flamingo’s zich momenteel op richt, maar eerst moeten er nog wat reguliere competitieduels gespeeld worden. Zoals tegen Kwadijk, dat met 7-2 geklopt werd. “enthousiaste ploeg met voortreffelijke keeper”, omschreef coach Dick Bleek de hekkensluiter. “Maar bij voetballend de minste in deze klasse.” Ondanks enkele geschorsten werd het een makkelijke middag.

Bij rust was het al 4-0. de Alkmaarse treffers kwamen van Maurice Gijzen (4) en Richard Rijsterborgh (3).


Flamingo’s is in vorm

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s speelde tegen Hollandia een uur met tien man, maar won even goed nog ruim met 5-2.

De Alkmaarders konden andermaal niet enthousiast worden over de arbitrage en zag dit keer Marco Kossen met rood naar de kant gestuurd worden. “dus het wordt zo puzzelen de komende weken”, stelde Flamingo’s-coach Dick bleek. Inmiddels is wel Yücel Gundogdu op het oude nest teruggekeerd en hij tekende heel fraai met een boogbal voor 1-0. Na rust werd het nog wel 1-1, maar counterde de thuisploeg effectief naar 4-1. “Het spel was goed verzorgd en de doelpunten mooi”, was Bleek tevreden. Richard Rijsterborgh (2) en Maurice Gijzen (2) scoorden.


Flamingo’s wint ruim maar baalt behoorlijk

Flamingo’s houdt de tweede plaats stevig in handen. De Alkmaarders wonnen met 2-5 van SRC.

Halverwege was het nog 2-2 in Schagen. Richard Rijsterborgh en Maarten de Vries hadden de bezoekers snel op 0-2 gezet, maar SRC kwam nog voor rust terug. Maar tot paniek leidde dat niet bij Flamingo’s. Maurice Gijzen scoorde snel na rust. “Het goede spel werd weer opgepakt, alleen werd helaas de hoofdrol opgeëist door de scheidsrechter”, vond coach Dick Bleek. hij zag doelman Lucas Kuin een discutabele rode kaart krijgen. “Maar met een man meer werd SRC niet gevaarlijk.” Via Rijsterborgh en Ruben Beentjes werd het 2-5. Domper was echter de rode kaart voor de laatste. “Eveneens totaal onterecht”, aldus Bleek.


SRC – Flamingo’s 64 2-5

(www.alkmaarsdagblad.nl)
In Schagen boekte Flamingo’s 64 een 2-5 overwinning. Nadat Maarten de Vries en Richard Rijsterborgh met kopballen de Alkmaarders op 0-2 hadden gebracht kwam SRC in tien minuten tijd terug tot 2-2. ,,Zij wilden niet voetballen, gingen met acht man achter de bal en hielden alleen maar tegen, schopten en irriteerde” zei Ruben Beentjes na afloop.

In de tweede helft kreeg Flamingo’s 64 tweemaal rood. Keeper Lucas Kuin kreeg na een duel met de spits van SRC rood, terwijl Beentjes later in de wedstrijd mocht inrukken vanwege een vermeende slaande beweging. Tussendoor scoorden Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Beentjes waardoor de zege binnen was. ,,Het was een hectische middag. Er vielen veel kaarten. Een beetje onstuimig” vond Beentjes, die zelf ook met rood mocht vertrekken. ,,De scheidsrechter zei dat ik een slaande beweging maakte, maar dat was het absoluut niet”.


Flamingo’s pakt volle winst

Flamingo’s heeft met een simpele zege op Fortuna Wormerveer de tweede plaats in 4A verder verstevigd.

“Zelden zoveel kansen verprutst zien worden”, stelde coach Dick Bleek dat de Alkmaarders wel wat ruimer dan 4-0 hadden kunnen winnen van Fortuna.

Routinier Maurice Gijzen was weer eens goed voor een hattrick. Hij bracht de ruststand op 2-0, waarna Ruben Beentjes tussendoor de derde maakte. De bezoekers kregen ook nog wel wat mogelijkheden. “Maar Lucas Kuin hield zijn doel knap schoon.”


Zuivere hattrick invaller Stam

(Dagblad Waterland)
Door 5-2 winst op De Flamingo’s heeft Purmersteijn de ‘naaste belager’ afgeschut. Met nog acht duels te gaan en tien punten voorsprong (weliswaar zeven verliespunten), kan de champagne in Purmerend koud gezet worden.

purmersteinzat1aFoto: Jeroen Hijlkema Pictures.

“Het zou raar zijn als je het nu nog weggeeft”, erkent trainer René Panhuis. “Maar wij moeten de focus houden. Als de instelling niet goed is, zijn we namelijk zelf onze grootste tegenstander.”

Nadat Achraf Nazih de score had geopend, bogen de Alkmaarders de stand kort voor rust om naar 1-2, onder meer uit een penalty. Panhuis bracht bij het begin van de tweede helft Ricardo Stam binnen als spits en die schreef een glaszuivere hattrick op zijn naam. Owairan Cleonise tekende voor de 5-2. Panhuis: “En toch hadden we nog meedogenlozer moeten zijn in de afwerking.”


Flamingo’s doet zijn plicht

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s blijft in het spoor van Purmersteijn. Al werden de Alkmaarders alleen blij van de drie punten tegen het zeer povere Blauw Wit W, 0-3. De Zaankanters deden weinig meer dan tegenhouden, stelde coach Dick Bleek. “En ze hadden alleen maar commentaar op elkaar en op de scheidsrechter. Tegen dit soort ploegen heb je niets te winnen en alleen maar te verliezen. Niveau reserve zesde klasse.”

Liever kijkt Bleek uit naar de topper tegen Purmersteijn op 10 maart, waar Flamingo’s een goed resultaat moet boeken om in de race te blijven voor de titel.

blwita


Alkmaarse teams op schot

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4a * Flamingo’s en AFC’34 konden allebei het doel weer makkelijk vinden. De eerste won met 5-0 van kleine Sluis, terwijl AFC’34 een opmerkelijke 7-5 zege op Dindua liet aantekenen.

zat1kleinesluisd

Opvallendste man bij Flamingo’s was gelegenheidskeeper Ton Vlaar, die knap de nul hield. “We kwamen traag op gang en na rust was het erg nonchalant”, bleef coach Dick Bleek kritisch. Maurice Gijzen (2), Maarten de Vries, Ruben Beentjes en een Kleine Sluis-verdediger scoorden.

zat1kleinesluisc


Flamingo’s weer trefzeker

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s is goed uit de startblokken gekomen voor de tweede seizoenshelft. De Alkmaarders klopten Sporting Krommenie met 6-3. “Een jonge, energieke tegenstander die niet snel opgeeft”, had coach Dick Bleek gezien.

Toch liep zijn ploeg via Ruben Beentjes (penalty), Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh simpel uit naar een 3-0 ruststand. Na rust werd die score verder uitgebouwd door Ilyas Bektas, maar stribbelde Sporting Krommenie nog flink tegen en kwam het – met daar tussendoor nog een heel fraaie treffer van Gijzen – terug tot 5-3. Bektas besliste het duel alsnog, 5-3. “Gezien de kansenverhouding terecht”, aldus Bleek.


Flamingo’s snel weer op orde

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * De afwezigheid van een aantal vaste krachten was wellicht de oorzaak dat de start van flamingo’s uit bij Dindua verre van vlekkeloos was. “Het was erg rommelig”, had coach Dick Bleek gezien. De Alkmaarders hadden echter na de 2-2 alles weer snel op orde en liepen uit naar een ruime voorsprong bij rust. “De tweede helft was daardoor een formaliteit. Met iets meer scherpte hadden we dubbele cijfers gehaald.”

dinzat1b

dinzat1a


AFC’34 gelukkige winnaar tegen Flamingo’s ’64

(Alkmaarsdagblad.nl))
ALKMAAR – Afgelopen zaterdag stond het Alkmaarse onderonsje tussen AFC’34 en Flamingo’s 64 op het programma. Het duel, dat de afgelopen dagen al onderwerp van gesprek was tussen beiden spelersgroepen, werd een evenwichtig duel. Na zeven doelpunten bleek AFC’34 de gelukkige winnaar, 4-3.

In een ijskoud Alkmaar nam Jeroen Slaager na afloop de felicitaties maar wat graag in ontvangst. “Hier blijf ik graag voor buiten, dit is lekker” glunderde de oefenmeester, net na de 4-3 overwinning. Slaager erkende dat een gelijkspel niet onverdiend was geweest. “Als zij de vierde treffer zouden hebben gemaakt dan was dat logisch geweest. Het kon twee kanten op, maar wij zijn de gelukkige winnaar”.

afczat1c

De basis voor de overwinning werd voor rust gelegd. Het duel tussen de ploegen, die beiden in een uitstekende vorm verkeren, kwam snel los. Nadat Maurice Gijzen na zes minuten op AFC’34 doelman Lakeman stuitte, vond Martin Jongejan ook de doelman van de opponent op zijn pad. Toch wist de thuisploeg nog voor rust een comfortabele voorsprong in te nemen. Nadat Martin Jongejan via het been van Flamingo’s verdediger Sander Bakker binnenschoot, wist Joshua Souisay vlak voor rust raak te schieten. Ruben Beentjes, aanvaller bij de bezoekers, zag het met lede ogen aan. “We beginnen erg slap, en geven veel kansen weg. Verdedigend zijn we erg kwetsbaar”.

Waar Flamingo’s 64 via Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Ruben Beentjes kansen onbenut lieten, wist AFC’34 de score op te voeren. Middenvelder Chiel Hartman wist in de 53e minuut de bal vanaf zo’n zestien meter binnen te schuiven. Zijn 3-0 leek de genadeslag voor de bezoekers, die na vele overwinningen als verliezer van het veld leken te stappen.

Spanning
Net toen de wedstrijd gespeeld leek, wist de nummer twee van de ranglijst de spanning terug te brengen. Nadat Richard Rijsterborgh met een schuiver voor de 3-1 zorgde, bracht Joshua Souisay het verschil echter weer op drie doelpunten. De buitenspeler wist de doelman te omspelen, om vervolgens raak te schieten, 4-1. In de laatste fase kon Flamingo’s 64 toch terugkeren. Met name de 4-2 was er één van grote klasse. “Het is prachtig dat hij er zo in gaat” aldus Beentjes. De aanvaller doelt op de vrije trap die in de verre kruising werd geschoten. “Helaas heeft het geen punt opgeleverd”. De 4-2 was wel reden voor meer spanning, wat werd verhoogd toen Miquel Dubois met een lage schuiver voor de aansluitingstreffer zorgde. Desondanks konden de gastheren de wedstrijd over de streep trekken. “Het is iets spannender geworden, maar het is genoeg” aldus Slaager die opgelucht adem kon halen. De ploeg vervolgt hiermee de sterke reeks. “We zijn doorgegaan met wat we al vijf à zes wedstrijden achter elkaar goed doen. We hebben vier keer gescoord en een goede tegenstander verslagen. Wij melden ons aan de bovenkant” stelt Slaager tevreden vast. “Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Dat waren we de afgelopen wedstrijden ook al, want vier keer op rij winnen doe je niet zomaar”.

Waar AFC’34 zich mocht opmaken voor een mooie derde helft, verliet Flamingo’s 64 het speelveld in mineur. “Eerder heb ik geroepen dat we niet zoveel problemen zouden krijgen, dus dat motiveert hen nog extra. Ik denk dat we hoger op de ranglijst gaan eindigen dan AFC’34, maar dit is wel een bittere pil” aldus Beentjes, die zijn laatste wedstrijd van dit kalenderjaar heeft gespeeld. “Voor mij is de winterstop nu. Het maakt de nederlaag extra zuur, hier ga ik wel een paar nachtjes van wakker liggen. De jongens kom ik vaker tegen, dus ik moet ze maar even ontlopen” grapt de aanvaller. De glimlach die bij de aanvaller tevoorschijn komt is echter van korte duur. Bij Slaager en zijn ploeg zal de glimlach echter wel even blijven hangen. Luisterend naar het losbarstende feestje in de kleedkamer van de thuisploeg, weet de oefenmeester wat hem te wachten staat. “Ik ga er zo even bijstaan, en een drankje doen op deze overwinning. Hier moet je echt even van genieten”

AFC’34: Lakeman. Dingena, Wiegman, Brommer, Katan (Bijvoet/87). Boots, de Jong (Orhangazi/65), Hartman. Jongejan (Ibrahim/77), Sambo, Souisay.

Flamingo’s 64: Kivancli. Simons Bakker, Trifkovic, de Vries (Aitchou/60). Dubois, Kossen, Bektas, Beentjes. Rijsterborgh, Gijzen.


Flamingo’s stevig tweede

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s heeft zijn tweede plek verstevigd door directe concurrent Wieringermeer met 3-1 te verslaan. Een terechte overwinning, vond coach Dick Bleek. “Gezien het aantal gemiste kansen waren dubbele cijfers haalbaar, al had de tegenstander er ook een half dozijn kunnen maken. Het is duidelijk dat we eindelijk tegenstanders uit het linkerrijtje treffen.”

zat1wierd


Slechte zaterdag voor vierdeklasser

(Westfries Dagblad)
Hollandia is er dit weekend niet in geslaagd tot winst te komen. De Hoornse ploeg van trainer Siem Klerk verloor de thuiswedstrijd tegen Flamingo’s met 2-3.

Hollandia had kansen genoeg om de overwinning zelf over de streep te trekken, zo zag Klerk. “Wij hadden echt veel goede kansen, ik denk wel negen stuks. Wij maken ze alleen niet en dat is het verschil met Flamingo’s vandaag”.

De nederlaag kwam uiteindelijk in de absolute slotfase tot stand. “Zij maken echt een wereldgoal in de laatste minuut, waardoor we dan ook nog verliezen”, aldus Klerk, die het volgende week met zijn manschappen op moet nemen tegen Purmersteijn. “We moeten snel leren van onze fouten, want volgende week moeten we ons zien te wapenen tegen de koploper. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat goed goed oppakken dus ik maak me zeker geen zorgen”.


Flamingo’s op valreep winst

(Alkmaarsche Courant)
Uit bij Hollandia moest Flamingo’s niet voor het eerst terugknokken van een achterstand., maar uiteindelijk nam het ver in blessuretijd de punten mee naar huis, 2-3. Ruben Beentjes was goed voor een hattrick. Na eerst nog een penalty gemist te hebben, was zijn winnende – een volley in de kruising – er een om in te lijsten. Maar het was verder een zware middag. “Een rommelige wedstrijd, waarin we de problemen over ons afriepen”, aldus coach Dick Bleek.


‘Reuzen’ blijken toch maatje te klein

(Alkmaarsche Courant – editie Waterland)
Purmersteijn ruim lang Flamingo’s in vroegtijdig ‘titelduel’

Flamingo’s óf Purmersteijn kon zaterdag al een belangrijke stap zetten richting titel. De nummer één en twee lijken in de vierde klasse A dit seizoen een maatje te groot voor de rest. De eerste onderlinge ontmoeting was daarom al een ‘finale’ die in een 2-6 zege voor de Purmerenders eindigde.

zat1purmcKevin Hijlkema schiet Purmersteijn naar een 2-3 voorsprong.
Foto: Martin de Haan.

Hoewel het duel in de kelder van het amateurvoetbal plaatsvindt, is het er eentje om bij voorbaat van te watertanden. De koploper won de eerste zes duels met een doelsaldo van 57 gescoorde goals en zeven tegen. Purmersteijn maakte er 29 en incasseerde drie tegengoals in een duel minder.

Daarnaast heeft de thuisploeg een ervaren collectief met een gemiddelde leeftijd van bijna 36,5 jaar. De manschappen van trainer René Panhuis, met een ruim elf jaar lager gemiddelde, speelden veelal op een hoger niveau. Zij moeten in de beginfase vooral het (hoofdkruintje) bieden aan de meterslange Alkmaarse voorhoede. Zelfs Ronnie Roomeijer, met zijn 1,89 geen kleintje, blijft een kop onder de reuzenspitsen Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh. “Voortaan moet ik maar kicksen met lange noppen aantrekken”, lacht de rechtsback na afloop.

Effectiviteit
Toch heeft de vroege 2-0 achterstand voor de bezoekers weinig te maken met lengte, maar met gogme en effectiviteit. In de zevende minuut verkijkt linksback Charles Kooij zich op een diepe bal, waardoor Rijsterborh alleen op Dave Hiddes af gaat en van afstand beheerst langs de twijfelende Purmersteijn-keeper schiet. Even later leunt Gijzen in het strafschopgebied op belager Jamél Magnée en gaat de oud-spits van Haarlem, AZ en Heracles gewillig mee als de Purmersteijn-captain achterover valt. Ruben Beentjes benut de makkelijk gegeven penalty, maar even later komen de gasten goed weg als Kooij in het strafschopgebied zonder gevolgen Gijzen haakt.

Ondanks het overwicht doet Purmersteijn pas in de 38ste minuut iets terug als Sonny Punt een voorzet van Dick Bos door de benen van keeper Tufan Kivancli tikt. En nog voor rust scoor Kevin Hijlkema de gelijkmaker na een voorzet van Owairan Cleonise. Met rechts maait hij over de bal, waarna deze via zijn standbeen in het doel belandt, waardoor er sprake is van enig fortuin.

ALK323c_061117Flamingo’s-aanvoerder Rade Trifkovic probeert Owairan Cleonise van de bal te houden.
Foto: Martin de Haan.

In het begin van de tweede helft scoort de hardwerkende middenvelder opnieuw. Wederom na een assist van Cleonise krult hij de 2-3 achter Kivancli. Punt maakt via de onderkant van de lat de bevrijdende 2-4 uit een voorzet van Jermaine Ristie. Even later heeft Hijlkema na een diepe bal van Bos een harde volley in gedachten. De door hem getoucheerde bal komt echter met een boogje bij Punt, die met een soortgelijke poging over de in onbalans geraakte Flamingo’s-Keeper scoort. In de slotfase profiteert Cleonise van de ontstane ruimte en maakt hij na een individuele actie nog 2-6.

“We begonnen overgeconcentreerd”, vond Panhuis. “Maar gelukkig herpakten we ons op tijd en bij vlagen werd het spel beter. Het moet nog beter, want er komen nog genoeg lastige tegenstanders. Dit is een mooie start die tot promotie moet leiden”.


Hardere arbeid is nodig

(Alkmaarsche Courant)
Purmersteijn wint topper * Flamingo’s zakt in na rust * ‘Topdrie haalbaar’

Flamingo’s heeft in zaterdag 4A zijn eerste nederlaag geleden. De Alkmaarders kenden een goede start, maar moesten na rust vooral conditioneel hun meerdere erkennen in het met de nodige ambitie aan de competitie begonnen Purmersteijn.

ALK323c_061117Flamingo’s-aanvoerder Rade Trifkovic probeert Owairan Cleonise van de bal te houden.
Foto: Martin de Haan.

De Purmerendse ploeg is een nieuw gezicht in deze klasse. De zondaghoofdklasser speelde enkele jaren zonder vlaggenschip op zaterdag, maar keerde dit seizoen terug met als doel kampioen worden van de vierde klasse. “Deze jongens waren wel heel goed, dus het zou me niet verbazen als zij dat worden. Al kunnen we uit natuurlijk nog van ze winnen”, was coach Dick Bleek niet van plan meteen de titelhoop te laten varen na een tegenvaller. “Al zal het dan wel scherper moeten. Het ging de eerste weken misschien wel een beetje te makkelijk en je ziet bijvoorbeeld dat de trainingsopkomst alweer wat minder wordt. En dat merk je, want nadat zij 2-3 maakten, was het heel snel gedaan. Zij waren gemiddeld wat jonger en conditioneel waren ze ook duidelijk wat sterker. Daarnaast vond ik hun spel effectiever. Bij ons willen er nog wel eens een paar gaan lopen goochelen en dat moet je tegen deze ploeg niet doen. We hadden ook afgesproken dat als we in het nauw kwamen, er een lange bal gegeven zou worden, maar dan wordt er bijvoorbeeld toch weer door het midden gespeeld.”

Al is het begin nog wel prima van de dit seizoen aanvallend ontketende thuisploeg (57 treffers in pas zes wedstrijden). Richard Rijsterborgh is zijn directe tegenstander al vroeg in het duel te slim af en passeert van afstand de weifelende doelman Dave Hiddes. En na een kwartier is het zelfs 2-0. Maurice Gijzen lokt bekeken een strafschop uit, die door Ruben Beentjes wordt benut. Een tweede overtreding in de zestien op Gijzen wordt door de prima leidende arbiter Nieuwland weggewuifd en de nog altijd makkelijk scorende routinier ziet ook nog een bal op de paal belanden, waarna de bezoekers nog voor rust terug in de wedstrijd komen.

zat1purmcKevin Hijlkema schiet Purmersteijn naar een 2-3 voorsprong.
Foto: Martin de Haan.

Na rust kan de thuisploeg nog even mee, maar als Sonny Punt de middelste treffer van zijn hattrick laat noteren, is het gedaan met Flamingo’s en kan het elftal van oud-prof René Panhuis het duel makkelijk uitspelen en de score nog wat verder opvoeren. Ondanks de mindere uitslag had coach én voorzitter Bleek wel een mooie middag. “het begint duidelijk weer te leven. Het is in jaren ook niet zo druk geweest bij een thuiswedstrijd. En verder maken we ons geen zorgen. De komende weken krijgen we wel de wat sterkere ploegen in deze klasse, maar dat zijn allemaal teams die we van voorgaande jaren kennen. De topdrie is dan ook zeker haalbaar. Alleen als er een paar belangrijke spelers geblesseerd raken, zou dat misschien lastig kunnen worden.”


Flamingo’s ’64 hard onderuit

(Alkmaarsdagblad.nl))
ALKMAAR – Na zes vrij eenvoudige overwinningen is Flamingo’s tegen Purmersteijn hard onderuit gegaan. De Alkmaarders kwamen keurig op 2-0, maar Purmersteijn bleek in het vervolg zonder twijfel de sterkste, 2-6.

Purmersteijn bewees in de kraker, die zorgde voor een volle kantine, verder te zijn dan Flamingo’s 64. Een constatering die in het eerste half uur niet opging. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op 1-0, doordat Richard Rijsterborgh na geblunder in de Purmerendse defensie de score wist te openen. Vanaf elf meter wist Ruben Beentjes de score te verdubbelen, wat ervoor zorgde dat de gastheren een zorgeloze middag leken te hebben. “We begonnen heel sterk in het eerste half uur, maar daarna was het niets meer” baalde Ruben Beentjes. “Het veld werd veel te groot, er ontstond veel te veel ruimte en dan zie je dat ze heel goed voetballen”.

Het goede spel leverde in de laatste minuten voor rust twee doelpunten op. Nadat Sonny Punt via de keeper voor de aansluitingstreffer tekende, wist Kevin Hijlkema nog voor rust de gelijkmaker binnen te schieten. De 2-2 was vlak na een grote kans voor Maurice Gijzen, die na een mooie actie zijn inzet op de paal zag belanden. “Die kans was het kantelmoment. Vanuit de omschakeling scoren hun 2-2”. blikte Beentjes terug.

Na rust creëerde Flamingo’s 64 welgeteld één kans. Die poging, vlak voor het eindsignaal, ontstond echter op het moment dat het duel al lang en breed beslist was. Met name de 2-3 van Kevin Hijlkema – Vanaf twintig meter raakte hij de bal uitmuntend, wat de start was van een heuse ‘walk-over’. Via Jermaine Ristie (Intikker), Hijlkema (Stift) en Owairan Cleonise (Afstandsschot) bouwde de Purmerenders de voorsprong uit naar 2-6. “Zij hebben laten zien stapje verder te zijn. We hebben tot vlak voor rust goed tegenstand geboden, maar daarna geven we het weg en dat is zuur” aldus Beentjes.

Conditie
Flamingo’s 64 beschikt over de nodige kwaliteit, maar ook over een elftal met vele spelers die al op leeftijd zijn. “Zij maken het veld groot en dan kunnen wij het niet belopen. Zij tikken lekker rond op het middenveld, en dan komen wij overal een stap te laat. Dan kan je het niet belopen en dan zie je dat leeftijd een reden is voor een mindere conditie” concludeert Beentjes.

Voorafgaand aan het duel hield Beentjes het nodige contact met onder meer Jermaine Ristie, oud ploeggenoot van de aanvaller van Flamingo’s 64. “Voorlopig blokkeer ik ze maar even op Whatsapp” lachte Beentjes. Als een boer met kiespijn weliswaar, “Je hebt natuurlijk nog alle tijd en kans om het goed te maken, maar zie ik het op dit moment somber in”.

Flamingo’s 64: Kivancli. Simons (Ait Ichou/73), Vlaar, Trifkovic, Oomes (Bakker/66). Dubois, Kossen (de Vries/71), Bektas, Beentjes. Rijsterborgh, Gijzen.


Alkmaarse monsterzeges

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Flamingo’s en AFC ’34 troffen allebei een opponent uit Wormerveer en boekten beide een monsterzege.

Flamingo’s won uit bij Fortuna met 2-8. “Minste tegenstander tot nu toe, maar het treintje dendert lekker door”, was coach Dick Bleek tevreden. “Alleen liepen we wat lichte blessures op op het oude, harde kunstgrasveld.” De treffers waren van Ruben Beentjes (5), Richard Rijsterborgh, Maurice Gijzen en een eigen doelpunt.


Komst van jonge spelers als Ruben beentjes legt ervaren Flamingo’s geen windeieren

Toeslaan vanuit de luwte
(Alkmaarsche Courant)

Alkmaar * ‘Ophouden met die gekkigheid’, roept Ron Weinbrecher zaterdagmiddag over het hoofdveld van sportpark ’t Lood. De woorden van de flamingo’s-Coach zijn gericht aan Ruben Beentjes, die even daarvoor een omhaal jammerlijk zag mislukken. Teamgenoot Maurice Gijzen glimlacht. Hij is maar wat blij dat de 24-jarige aanvaller de gelederen is komen te versterken. “Hoef ik niet meer zo hard te lopen”, zegt de achttien jaar oudere routinier na de 5-1 overwinning op SRC zaterdag.

ALK326c_231017Onder toeziend oog van Maurice Gijzen haalt Ruben beentjes uit in de wedstrijd tegen SRC.
Foto: Martin de Haan

Met de teloorgang van de ooit zo florerende zondagtak – vijf jaar nadat in het seizoen 2009-2010 bijna de eerste klasse werd bereikt ging de stekker eruit bij de hoofdmacht – werd het vizier bij Flamingo’s verlegd naar de zaterdag. Het team wat al flink wat jaren in de vierde klasse zijn wedstrijden speelde ‘promoveerde’ tot vlaggenschip van de kleinste club van Alkmaar. Een vlaggenschip op leeftijd, dat vorig seizoen mede door personele problemen onderaan de ranglijst eindigde.

Uitgebreid

Dat moest anders, zo was een aantal betrokkenen van mening. En dus werden de schouders er onder gezet. Met succes. De selectie is flink uitgebreid – er kon zelfs een tweede zaterdagelftal voor de competitie worden ingeschreven – en er wordt weer twee keer in de week getraind. Ook de gemiddelde leeftijd is omlaag gegaan. Een beetje dan. Want nog altijd prijken wekelijks de namen van Richard Rijsterborgh (38), Rade Trifkovic (42) en zijn leeftijdgenoot Maurice Gijzen op het wedstrijdformulier. “We hadden wel wat versterking nodig”, zegt laatstgenoemde over de uitbreiding van de selectie. “Er zijn vijf of zes jongens bijgekomen die eigenlijk niet eens in deze klasse thuishoren. Dan voetbalt het een stuk lekkerder.” Met name de komst van Ruben Beentjes legt de ploeg tot nu toe geen windeieren. Eerder spelend voor onder meer AFC ’34, Hollandia, Hillegom, en Kennemers koos de 24-jarige Alkmaarder ervoor om dichter bij huis zijn voetbalcarrière voort te zetten. Bij Flamingo’s dus. Daar heeft hij in vijf wedstrijden inmiddels tien keer het net gevonden.

Ook tegen SRC was het twee keer raak. Eerst haalde Beentjes ‘in enen’ uit na terug koppen van Gijzen – die hij vervolgens zelf bediende bij de 2-0 – en na rust benutte de rappe linksbuiten een strafschop. “Dat hij naar Flamingo’s zou komen was voor mij wel een reden om er nog een jaartje aan vast te plakken”, vertelt Gijzen, die de successen van de zondaghoofdmacht van Flamingo’s mede vorm gaf en in het ‘vernieuwde’ zaterdagelftal nu al vijftien treffers achter zijn naam heeft staan. “Met zulke jongens erbij hoef ik niet meer zo hard te lopen en hangt het niet teveel van mij of van Richard Rijsterborgh af. We kunnen lekker vanuit de luwte in positie komen, die jongens doen het meeste werk. Dat moet je ook niet meer verlangen van die oudjes. Wij moeten er staan wanneer dat nodig is.”

En dat lukt tot nu toe dus uitstekend. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van +48 gaat de ploeg fier aan kop in de vierde klasse. “Af en toe gaat het zelfs wat te makkelijk”, stelt Gijzen. “Dan zijn we minder scherp. Maar het blijft leuk om te winnen. Zo houd ik het nog wel een tijdje vol.”


14 oktober, Kleine Sluis za hard onderuit

(Schager Courant)
Kleine Sluis * tegen het nog ongeslagen Flamingo’s kreeg Kleine Sluis za. het deksel op haar neus: 2-7. Door de enorme productiviteit van de bezoekers koos de thuisclub voor extra defensieve zekerheid en loerde met snelheid op de counter. Dit plan werkte uitstekend, want bij rust leidde Kleine sluis met 2-0 via Joshua Jaakke en Justin bakx. Daarna werden twee levensgrote kansen gemist en scoorden de bezoekers wel: 2-1.

kantelpunt was de niet gegeven rode kaart na vasthouden van een doorgebroken speler. In korte tijd scoorde Flamingo’s drie keer. Het geloof vloeide weg met een 7-2 nederlaag als gevolg. “Onnodig, dus een grote teleurstelling voor ons allemaal”, gaf Reinier Wagner toe.


kleinzat1b

14 oktober, Kleine Sluis – Flamingo’s

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Na drie heel simpele zeges hoopte Flamingo’s uit bij Kleine Sluis op iets meer tegenstand. Die kwam er ook. Al duurde het maar een helft en wonnen de Alkmaarders uiteindelijk toch met 2-7.

En dat na een 2-0 ruststand. “Eindelijk een tegenstander die het gras opvrat. Al was dat wel te lang en de ballen te zacht”, vertelde coach Dick Bleek. “Dat is hier overigens elk jaar zo.” De gemakzucht van de eerste helft werd na enige harde woorden in de rust ingeruild voor focus en via Richard Rijsterborgh (3), Maurice gijzen (3) en Miquel Dubois werd het alsnog een ruime overwinning.


7 oktober, Flamingo’s – Blauw Wit

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Flamingo’s kwam ook in het derde competitieduel niet in problemen. Met een 6-0 zege op Blauw Wit viel de winst iets kleiner uit dan in de vorige twee duels.

“Maar we hopen de komende weken wel op een beetje meer weerstand”, zo zag coach Dick Bleek zijn team al 31 keer scoren.

Maurice Gijzen tekende tegen de ploeg uit Wormerveer voor zijn derde hattrick op rij. Ook Ruben Beentjes, Richard Rijsterborgh en Miquel Dubois troffen doel.

Bleek zag net als in vorige duels een gretige tegenstander die het niet altijd even slim aanpakte. “Maar ons spel wordt wel steeds leuker om naar te kijken.”


30 september, Kwadijk – Flamingo’s

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Flamingo’s is het nieuwe seizoen met indrukwekkende scores begonnen. Na de 12-0 van vorige week werd het uit bij Kwadijk dit keer 2-13.

Opvallend was dat het bij rust nog maar 1-2 stond en het jeugdige Kwadijk op het lange, natte gras nog aardig wist tegen te stribbelen. Na rust stortte het echter in no time in elkaar en werd het prijsschieten voor de Alkmaarse bezoekers. Maurice Gijzen maakte er vier, Ruben Beentjes en Ilyas Bektas waren goed voor een hattrick. Richard Rijsterborgh (2) en Miquel Dubois waren ook trefzeker.

kwadijkzat1b


26 september, DEM – Flamingo’s (beker)

Op het B veld van DEM (echt gras) stond om 20.08 uur de teams klaar. Goed veld goed licht wat wil je nog meer.

Bami had de administratie beter op orde dan de scheids en Flamingo’s startte voortvarend. DEM was vooral bezig zichzelf uit de wedstrijd te halen door overal commentaar op te geven. Na een fantastische steekbal van Maarten mocht Ilyas alleen op de keeper afgaan.. hij schoot jammerlijk naast. Al met al waren de teams aan elkaar gewaagd maar goals maken zat er niet in in de 1e helft. Ruim voor rust werden Rade en Maup gewisseld..pijntjes (toch de leeftijd 2 potjes in 4 dagen)

In de tweede helft ging Flamingo’s goed verder met redelijk combinatie spel. Soms werd door onze CV’s de bal iets te ongecontroleerd naar voren geschoten maar we bleven proberen te combineren en de vrije man te zoeken. Een goal kon niet uitblijven. Onze Bami schoot snoeihard binnen. 1-0. Helaas was het binnen 5 minuten weer gelijk 1-1. Ondanks de mooiste kansen die Ruben (2X) en Bami kregen konden we de overwinning niet uit het vuur slepen.

Complimenten aan het team voor de manier waarop we rustig bleven tegen dit team DEM.

Scout


23 september, Flamingo’s flink op schot

Zaterdag 4A *
De Alkmaarse zaterdagvierdeklasser is het seizoen overtuigend begonnen. Het flink gewijzigde Flamingo’s verpulverde Saenden met 12-0. Maurice Gijzen gaat misschien dit seizoen wel weer een gooi doen naar de topscorerstitel. De veteraan schoot vier keer raak in een duel waarin de Alkmaarders de doelpunten netjes over beide helften verdeelden.

Wellicht krijgt hij concurrentie van de teruggekeerde Ruben Beentjes, die ook vier keer doel trof. Richard Rijsterborgh (2), Ton Vlaar en Ilyas Bektas maakten de twaalf vol.| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |