Home » Weer Flamingo’s tegen SBA

Weer Flamingo’s tegen SBA

Weer Flamingo’s tegen SBA
(Alkmaarsche Courant)

Alkmaar * Voetbalclub Flamingo’s is deze week opnieuw een arbitragezaak tegen Stadionbeheer Alkmaar gestart. Inzet is vervanging van de twee kunstgrasvelden op het sportcomplex ’t Lood.

Deze voetbalaccommodatie wordt gedeeld door Flamingo’s en betaaldvoetbalclub AZ. Eigenaar is SBA, dat ook het stadion van AZ bezit. De twee kunstgrasvelden op ’t Lood zijn ‘op’, maar SBA maakt geen aanstalten ze te vervangen.

Op zich is dit niet vreemd. AZ verplaatst zijn trainingsaccommodatie naar de Kalverhoek in Wijdewormer. Vanaf het komende seizoen traint de jeugd van AZ daar. Over enkele jaren gaat ook het eerste elftal daar trainen. Gezien de ontwikkelingen heeft SBA geen trek in een investering van ongeveer 8 ton in ’t Lood.

Maar Flamingo’s houdt SBA aan de huurovereenkomst die ooit gesloten is. Tweeënhalf jaar geleden heeft al een spoedprocedure gediend bij de KNVB. De voetbalbond maakte gehakt van de houding van AZ. De velden zijn vervolgens provisorisch gerenoveerd.

luchtcomplexSportcomplex ‘t Lood langs de oostelijke ring tegenover de wijk Overdie. De donkergroene velden zijn van kunstgras.

Blessures
Inmiddels is de situatie terug bij af. Flamingo’s-Voorzitter Paul Gijzen meldt dat het eerste elftal van zijn club te maken heeft met een onrustbarend hoog aantal blessures. Het tweede elftal weigert nog op de kunstgrasvelden te trainen. Sterker nog, zeg Gijzen: “Al geruime tijd zie je ook AZ steeds vaker uitwijken naar de gewone grasvelden of naar andere verenigingen zoals Alkmaarse Boys.”

Volgens Gijzen is drie keer overlegd met SBA-directeur Louis Al. Gijzen: “Hij wil niet voor- of achteruit. Tijdens het laatste gesprek zou hij, in het bijzijn van de KNVB, met een constructief voorstel komen. Maar hij kwam met niets. Wij én de KNVB stonden voor joker.”

Spoedprocedure
De zaak is dus opnieuw aanhangig gemaakt bij de KNVB. Flamingo’s heeft de bond gevraagd er een spoedprocedure van te maken. Een datum voor de zitting is nog niet bekend.

SBA-directeur Louis Al wilde niet reageren. “Het is voor Stadion Alkmaar Beheer BV niet gebruikelijk om via de media te communiceren. Indien Gijzen van mening is dat Flamingo’s iets te kort wordt gedaan is het verstandiger om dat aan tafel met partijen te bespreken.”

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |