Home » Verslag Za 2

Verslag Za 2

Zie ook: Uitslagen; Stand; Programma.
SEIZOEN 2018 – 2019De bekerwedstrijd van Zaterdag2 tegen Beverwijk 3 van afgelopen zaterdag eindigde met een benauwde 2-1 zege voor Flamingo’s.

Het leek er lange tijd op dat Zat 2 met slechts 11 spelers deze wedstrijd moest aanvangen, maar een kwartiertje voor het eerste fluitsignaal meldde Cas Hanique zich in de kleedkamer. Reden voor ondergetekende om meteen mijn basisplaats af te staan aan Cas. Het leek er overigens op dat de tactiek was om het doel flink dicht te timmeren want er liepen zowaar 4 keepers rond in de kleedkamer.

bekerzat2bev1
Klik op de foto voor een vergroting.

Nog voor ik goed en wel op de bank had plaatsgenomen stond de 1-0 al op het fictieve scorebord. Beverwijk liet zich hierdoor geenszins uit het veld slaan en bood aardig tegenstand. Het kreeg zelfs aardig wat kansen om de stand gelijk te trekken maar de ogenschijnlijk makkelijkste ballen werden kinderlijk eenvoudig verprutst of prima gestopt door de deze middag uitblinkende goalie van Flamingo’s.

Zat1 kreeg overigens eveneens wat mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Met name Kars, niet te verwarren met Cas, werd zeker in het begin vele malen gelanceerd door de verre trappen over de verdediging heen van Dolf Henschen. Het afwerken daarentegen wilde vooralsnog niet lukken. Even leek het erop dat Cas wat hulp van de tegenstander kreeg toen hij binnen de zestien in scoringspositie van achter werd neergesabeld. Daar waar iedereen op het complex een strafschop had verwacht, inclusief de tegenpartij, zag de scheidsrechter geen reden voor een elfmetertrap.

bekerzat2bev2

De 2-0 viel echter vrij snel daarna van de voet van Kars. Na wederom een lancering schoot Kars via de keeper binnen. Tot aan de rust golfde het gezapig heen en weer maar werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft was Beverwijk de bovenliggende partij en kwam Flamingo’s nauwelijks nog aan voetballen toe. De ingevallen spits Nauta junior kon niet worden bereikt en het wachten was op de aansluitingstreffer 2-1 die dan ook op een gegeven moment viel (kopbal uit dood spelelement). Reden voor Beverwijk om er nog eens een (fysiek) schepje bovenop te doen, maar ook van Beverwijkzijde stond het vizier niet echt op scherp.

bekerzat2bev3

Nog even leek het erop dat Beverwijk de 2-2 over de streep zou trekken want een vermeende handsbal werd vlak voor tijd met een pingel beloond. Gelukkig voor Zat2 schoot diegene die het vonnis zou voltrekken de bal over het doel zodat de zwaar bevochten stand 2-1 werd behouden.

NH
SEIZOEN 2017 – 2018Op het zonovergoten complex van vv Bergen moest Zat2 zijn meerdere erkennen in het 3e zaterdagelftal van Bergen met een ietwat geflatteerde uitslag: 4-1. Jarige Job Srdjan scoorde nog wel de 0-1 maar nog voor rust had Bergen zijn zaakjes al weer op orde, 2-1. Pas diep in de tweede helft, nadat Flamingo’s zeker kansen op doelpunten had gehad, scoorde Bergen de 3-1 en 4-1 waarmee de wedstrijd definitief werd beslist.

bergzat2e

De meest besproken positie van dit seizoen, is die van keeper. Er wil zich maar geen vaste kracht voor onder de lat melden. Voor rust mocht Remco van Herpen het proberen, na rust was het de beurt aan Han van Tent Beeking. Beide heren verdeelden de pijn, ieder nam twee doelpunten voor zijn rekening.

bergzat2a

bergzat2c


| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |