Home » KNVB kraakt kunstgras ‘t Lood

KNVB kraakt kunstgras ‘t Lood

De Flamingo’s praat deze week met eigenaar SBA over een oplossing

KNVB kraakt kunstgras ’t Lood

Alkmaar * De KNVB vindt dat zeker een van de twee kunstgrasvelden op sportcomplex ’t Lood niet had mogen worden goedgekeurd. Dat blijkt uit een mail van de KNVB aan de voetbalvereniging De Flamingo’s ’64.

De Flamingo’s is samen met voetbalclub AZ bespeler van ’t Lood, waar behalve twee kunstgrasvelden ook twee natuurgrasvelden liggen. Het complex is eigendom van Stadionbeheer Alkmaar dat ook eigenaar is van het stadion van AZ.

De twee kunstgrasvelden zijn twaalf jaar oud. Ze zijn al eens gerenoveerd. Nu zijn ze volgens Flamingo’s volkomen op. De club heeft al verschillende pogingen ondernomen om met SBA in gesprek te komen over vervanging van de velden. Dat is uiteindelijk gelukt. Deze week spreekt voorzitter Paul Gijzen met Louis Al, de directeur van SBA.

luchtcomplexSportcomplex ‘t Lood. de donkergroene velden zijn van kunstgras.

Blessures
Intussen zijn in juli de twee velden gekeurd ‘naar aanleiding van de vele klachten en blessures’ waarmee De Flamingo’s werd geconfronteerd. Voordat de keuring plaats had, zijn de velden met een trilplaat behandeld, waardoor de ‘vele hobbels’ verdwenen. Voor even, want volgens De Flamingo’s zijn de bulten terug. De keuring wees uit dat de conditie van de velden zich op een ‘minimum’ bevindt.

Voor de KNVB is de zaak duidelijk. Beleidsmedewerker accommodatiezaken Patrick Balemans schrijft: “Gezien de waarden in de rapportage acht ik de kans op blessures en ongevallen groot.” Hij schrijft ook dat de velden ‘te allen tijde’ aan de gebruiksnormen van de KNVB moeten voldoen ‘en niet alleen na herstelwerkzaamheden’.

De KNVB acht ‘reparatie of renovatie (anders dan vervanging van de mat) gezien de waarden in de rapportage niet mogelijk’.

De Alkmaarse gemeenteraad heeft onlangs unaniem een motie van Leefbaar Alkmaar aangenomen, waarin het college ertoe wordt opgeroepen De Flamingo’s ‘juridisch en technisch’ bij te staan in deze kwestie.

Ook eventuele kosten die met deze vorm van bijstand zouden zijn gemoeid, zouden voor rekening van de gemeente moeten komen.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |