Home » 20 mille voor juridische strijd Flamingo’s

20 mille voor juridische strijd Flamingo’s

20 mille voor juridische strijd Flamingo’s
(Alkmaarsche Courant)

Alkmaar * De gemeente Alkmaar steunt de voetbalvereniging Flamingo’s met 20 mille in zijn strijd tegen Stadion Beheer Alkmaar. Dat blijkt uit een brief die het college naar het Flamingo’s-Bestuur heeft gestuurd.

De voetbalclub die speelt op sportpark ’t Lood (dat het deelt met betaald voetbalclub AZ), ligt al enkele jaren in de clinch met SBA over de toestand van twee kunstgrasvelden. De velden zijn enkele jaren geleden gerenoveerd maar zijn nu, zo blijkt ook uit een keuring die onder supervisie van de KNVB is uitgevoerd, aan vervanging toe. SVA dat eigenaar is van ’t Lood, heeft tot dusver geweigerd geld beschikbaar te stellen voor de vervanging. Momenteel loopt bij de voetbalbond een door Flamingo’s aangespannen procedure. Flamingo’s-Voorzitter Paul Gijzen kon gisteren niet zeggen hoe ver de procedure is gevorderd. “We hebben alles in handen gegeven van een advocaat.” Er is in elk geval nog geen hoorzitting geweest.

Het Alkmaarse gemeentebestuur is geen partij in de zaak maar heeft zich het geworstel van Flamingo’s aangetrokken. De gemeenteraad riep in september het college op om Flamingo’s ‘technisch en juridisch’ bij te staan. Het college heeft dit nu, na overleg met het Flamingo’s-Bestuur, vertaald in een bijdrage van maximaal 20.000 euro die onder meer aan juridische bijstand en de keuring van velden wordt besteed. Die keuring heeft dus inmiddels plaatsgevonden.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |