Home » Geen druk op De Flamingo’s

Geen druk op De Flamingo’s

Alkmaar * Nee, de gemeente Alkmaar maakt zich niet op voor een nieuwe poging om voetbalvereniging De Flamingo’s ’64 ertoe te bewegen te verhuizen van ‘t Lood naar de Westrand.

Dat antwoordt wethouder Peter de Baat op vragen die deze krant stelde over het voorstel aan de gemeenteraad om één miljoen euro beschikbaar te stellen voor de herinrichting van sportcomplexen in de westrand.

In dat raadsvoorstel dat morgenavond wordt behandeld, staat dit over het complex van voetbalvereniging AFC ’34: “Mocht er zich een aanzienlijke groei voordoen door een stevige samenwerking of mogelijke samensmelting met andere partijen, dan zou deze groei kunnen leiden tot de behoefte aan zes voetbalvelden, waarvan een aantal in kunstgras.”

De Flamingo’s is minstens twee keer door de gemeenteraad benaderd met het voorstel om te verhuizen naar een andere plek. Zelfs is Flamingo’s gesuggereerd te fuseren. Het vertrek van Flamingo’s van ‘t Lood zou in het voordeel zijn van Stadion Beheer Alkmaar, eigenaar van ‘t Lood.

Dat hoeft dan de twee kunstgrasvelden niet te renoveren c.q. te vervangen die in gebruik zijn bij AZ en De Flamingo’s. Bovendien kan de locatie nadat AZ is vertrokken naar de Zaanstreek, bestemd worden voor projecten die geld opleveren. De gemeente heeft eerder toegezegd aan zo’n ontwikkeling te willen meewerken.

Een en een is twee, zou je zeggen, maar nee. “De gemeente heeft zelf geen doelstelling daarin, maar sluit op voorhand geen mogelijkheden uit”, antwoordt De Baat. De gemeente is dan ook niet in gesprek met De Flamingo’s en SBA. De Baat: “Nee, de gemeente is geen partij.”

De Flamingo’s-voorzitter Paul Gijzen: “Dit is besproken noch aan de orde.”

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |