Home » Flamingo’s wil weer wat reuring op ‘t Lood

Flamingo’s wil weer wat reuring op ‘t Lood

René van de Schee gaat proberen jeugdafdeling nieuw leven in te blazen. (Alkmaarsche Courant)

Zo aan de ene kant een voetbaltrainer die een plek zoekt om zijn ideeën te kunnen realiseren. En zo blijkt er aan de andere kant een voetbalclub te zijn die naarstig op zoek naar jeugd en invulling van het royale, maar momenteel nogal rustige sportpark. Enkele weken geleden vonden die elkaar. Zie daar in een notendop de opmerkelijke samenwerking tussen Flamingo’s en rené van der Schee.

“René heeft ons benaderd en we vonden het een mooi, ambitieus plan dat hij ons voorlegde. Jeugdvoetbal op ons complex is tenslotte iets wat wij heel graag willen”, vertelt Dolf Henschen namens het bestuur van de Alkmaarsche club, die momenteel alleen nog een A1 op de been kan brengen. Van der Schee, woonachtig in sint Maartensvlotbrug en werkzaam als scout van AZ, was met zijn ideeën al langer op pad en had deze onder meer voorgelegd aan de gemeente Schagen. Maar kreeg steeds nul op rekest. “Mijn idee is, is dat er veel meer goed voetbalpotentieel rondloopt dan dat er ook daadwerkelijk uitkomt. Ook in lagere teams. En daar wil ik mij vooral op gaan richten. Er zijn heel veel ruwe diamantjes, die te weinig de kans krijgen en die hoop ik hier een kans te gaan geven.”

De eerste aanzet wordt gegeven op zondag 24 april wanneer Jonger Oranje – waar voetballers geboren tussen 1998 en 2003 zich voor op kunnen geven – een talentendag op ’t Lood zal houden. “En de hoop is dat we er vier tot zes teams aan kunnen overhouden. En dan met name vanaf D en ouder.” Al voegt Van der Schee er aan toe. “Wat aantal spelers betreft staan we nog op nul.” Eerst het kader voor elkaar krijgen. Trainers en een technische coördinator. “Maar daar ben ik al druk mee in gesprek. Ik wil gewoon dat dit slaagt.”

Het enthousiasme van Van der Schee werkte aanstekelijk. Daarom was Flamingo’s wel bereid te luisteren naar zijn plannen en wil de alkmaarsche club nu de trainer ook de mogelijkheid geven om die te realiseren. Wel echter met de zekerheid dat het er zelf ook vruchten van zal plukken. “Want als die teams hier daadwerkelijk gaan komen, spelen zij onder de vlag van Flamingo’s. Wat ons extra inkomsten zal moeten gaan opleveren via contributie en via kantine-omzet”, vertelt voorzitter Dick Bleek.

Van der Schee heeft zijn opleidingsclub zelf OVV Animo gedoopt. Naar de Amsterdamse voetbalclub waar hij in zijn jeugdjaren voetbalde. Met een grote lijst aan normen en waarden waar de potentiële nieuwe leden aan moeten voldoen. Maar als er eenmaal echt teams op ’t Lood competitie gaan spelen heten die dus Flamingo’s. “Maar René regelt alles. Ook de sponsors, kleding enzovoorts. Wij stellen in de eerste plaats onze velden en de kantine ter beschikking. We zijn natuurlijk wel heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken”, besluit Henschen.

Read more at http://www.flamingos64.nl/index.php/flamingos-wil-weer-wat-reuring-op-t-lood/#7hmh3LStDZKLfSOt.99

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |