Home » Verslag Za 1

Verslag Za 1

Zie ook: Uitslagen; Stand; Programma.
Standen: Periode 1; Periode 2; Periode 3
Zaterdag1, seizoen 2021/2022


Met ingang van seizoen 2021/2022 is er geen Zaterdag1 meer ingeschreven bij de KNVB.
Zaterdag1, seizoen 2020/2021


Eindstand Zaterdag 1

Het seizoen 2020/2021 duurde slechts 4 wedstrijden en daarna werd de competitie afgelast. De eindstand staat hieronder.
eindstandzat1


Zaterdag 1 opent het seizoen!

(website Alcmaria Victrix)

Het voelt bijna onwennig aan: weer een wedstrijd voor de competitie mogen spelen. Sinds maart hebben we dat moeten missen! Zaterdag 1 opende het seizoen 2020-2021 tegen een geduchte tegenstander: Flamingo’s 64. Wat meespeelt: de mannen kennen elkaar van haver tot gort. In ieder geval was samen op de foto gaan geen probleem. Daarna kon de bal weer rollen.

Victflama
Foto: Laurens Bouman.

Al snel bleek dat Flamingo’s 64 de zaken goed op orde had. Verdedigend goed georganiseerd, en met de individuele klasse van een aantal spelers werd het een spannende wedstrijd. De eerste kansen waren voor Flamingo’s en ze kwamen dan ook op voorsprong. Daarna was het Alcmaria Victrix dat scoorde. Ruben Beentjes, vorig seizoen nog voor Flamingo’s spelend, maakte met een mooie vrije trap de gelijkmaker. In de tweede helft was het Alcmaria die weer scoorde door Mees Bouman.

Victflamb
Foto: Dick Bleek.

Kansen waren er voor Flamingo’s genoeg om op gelijke hoogte te komen maar het engeltje op de lat zat bij Alcmaria. De eerste zege is een feit, trainer Patrick Terwijn kon tevreden zijn. De zwaarbevochtte zege kon op het terras gevierd worden met drank en eten. Tenslotte moet de derde helft ook gewonnen worden!
Zaterdag1, seizoen 2019/2020Trainer Ron Weinbrecher ziet het somber in voor Flamingo’s

Teun Vermeij
Voetbal zaterdag 3e klasse A

Beverwijk – Flamingo’s 8-2

5. Nijholt (eigen doel) 1-0, 6. Beentjes 1-1, 19. Buijsman 2-1, 30. Commissaris 3-1, 34. Commissaris 4-1, 40. Beentjes 4-2, 63. Buijsman 5-2, 69. Van der Heide 6-2, 87. Commissaris 7-2, 90+4. Bakker 8-2.

BEVERWIJK Het duurde een kleine twee decennia voordat de zaterdagvoetballers van Flamingo’s konden promoveren naar de derde klasse. Maar het verblijf in deze afdeling zou wel eens van korte duur kunnen zijn.

bevzat1a
Frank Commissaris is sneller dan Maurice Gijzen (op de grond) en Jorrit Bergwerff van Flamingo’s.

De Alkmaarders hebben begin november hun laatste overwinning geboekt en staan nu stijf onderaan. De veteranenploeg onder leiding van coach Ron Weinbrecher had deze periode de mogelijkheid om de laatste plaats vaarwel te zeggen en de concurrentie onderin op achterstand te zetten. Op het wedstrijdprogramma na de winterstop stonden twee opeenvolgende degradatiekrakers. De eerste ging verleden week tegen Reiger Boys met 3-1 verloren en dit weekend was het weer mis. Tegen Beverwijk dat voor aanvang van het duel één punt voorsprong had, werd een ferme nederlaag geleden: 8-2.

Weinbrecher ziet het toekomstperspectief van zijn manschappen somber in. ,,We ontberen te veel kwaliteit en de vorm is niet goed”, bromde de oefenmeester. ,,De tegenstander was fitter dan wij. We trainen te weinig, één keer per week. En niet iedereen is dan van de partij. De gemiddelde leeftijd is hoog. Dus wat kan je dan verwachten? Niet veel. Je moet reëel zijn. Met deze groep wordt het lastig erin te blijven.”

Het probleem van de hekkensluiter zijn de aanzienlijke afstanden tussen de linies. Voorin loopt met Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Ruben Beentjes genoeg scorend vermogen, maar druk zetten op de achterhoede en meeverdedigen gebeurt incidenteel. Doordat de verdediging zich terugtrekt richting het eigen strafschopgebied ontstaat bij de middenlinie een vacuüm, waarin de middenvelders ten onder gaan. Door de defensieve incompetentie heeft de Alkmaarse formatie in 15 wedstrijden reeds 73 doelpunten geïncasseerd. Inmiddels zijn er 15 wedstrijden gespeeld.

De thuisploeg maakte dankbaar gebruik van de geboden immense ruimte. Vooral aanvallende middenvelder Frank Commissaris, de inschuivende libero Tim Suijkerbuijk en linksbuiten Yasini Ibrahimi moeten zich gevoeld als kinderen in een snoepwinkel. Commissaris maakte dankbaar gebruik van het chronische gebrek aan compactheid bij de degradant en scoorde een hattrick. De 7-2 was een hoogstandje. Vanaf eigen helft werd een soloactie ingezet waarbij vier tegenstanders in de luren werden gelegd.

Was de drager van de rode lantaarn nu volstrekt kansloos tegen het Beverwijkse voetbalgeweld? Geenszins. Na rust bij een 4-2 tussenstand kregen de oudgedienden genoeg mogelijkheden om de achterstand te verkleinen, maar met name het vizier van Gijzen stond deze middag niet op scherp. Na een stief kwartiertje in de tweede helft brak spits Glenn Buijsman dankzij een vlot lopende counter het Alkmaarse verzet.

Beverwijk: Berenschot, Bakker, Suijkerbuijk, Balen, Dos Santos, Commissaris, F. Buijsman, Schelvis, Van der Heide, G. Buijsman (77. Sturk), Ibrahimi

Flamingo’s: Nijholt, Van der Gragt (67. Van Herpen), Trifkovic, Vlaar, Oomes, Bergwerff, Bektas, Ezhar (72. Dijkstra), Beentjes, Gijzen, Rijsterborgh


Reiger Boys doet na overwinning laatste plaats over aan Flamingo’s

Derde klasse A
Flamingo’s – Reiger Boys1-3

46. Vos 0-1, 73. Wijdenes 0-2, 78. Rijsterborgh 1-2, 84. Bektas 1-3 (e.d.).

ALKMAAR De degradatiekraker tussen Flamingo’s en Reiger Boys werd een prooi voor de bezoekers. Het werd op ’t Lood 1-3.

ALK326a_030220
Foto: Martin de Haan.

Door de eerste overwinning van het seizoen passeert Reiger Boys het team van Flamingo’s op de ranglijst. Het werd zaterdag een botsing tussen stijlen, maar vooral tussen leeftijden. Reiger Boys met een uiterst jong team tegen de ervaren mannen van Flamingo’s. Zo was het ook aan de kant op de bank. Trainer Ron Weinbrecher bij Flamingo’s, een coach die het klappen van de zweep inmiddels kent tegen Tom Boukes, die bij Reiger Boys zijn eerste schreden zet als hoofdtrainer. De bezoekers uit Heerhugowaard hadden in de opening wat meer de bal, maar creëerden daaruit geen kansen. Flamingo’s had na ruim een kwartier op voorsprong moeten komen. Bert Inecia kopte geheel vrijstaand recht op Reiger Boys doelman Julian Koopman. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de onnauwkeurige passing. De gasten kregen pas na een half uur de kans de score te openen. Kevin Pawirosemito mikte bij de eerste paal net naast. De dubbelblanke stand bij rust was nauwelijks een verrassing.

Veelbelovend

De start van de tweede helft was veelbelovend voor Reiger Boys. Vanaf de aftrap kwam de bal bij Dave van Dekken. Zijn voorzet vanaf de linkerkant werd door Daniël Vos bij de tweede paal binnen geschoten (0-1). Het team van coach Weinbrecher begreep de ernst van de situatie en drong Reiger Boys nu terug. Maurice Gijzen raakte met een uithaal de kruising en een halve omhaal van Ruben Beentjes kwam terug van de lat. De ploeg van trainer Boukes wankelde. Toen de vermoeidheid bij de gastheren zich deed voelen sloeg Reiger Boys toe. Met een uithaal vanaf de hoek van het strafschopgebied, bracht Jordy Wijdenes zijn team de zo gewenste marge van twee (0-2). Een rake kopbal van Richard Rijsterborgh bracht met nog ruim tien minuten op de klok de spanning echter weer terug: 1-2. De beslissing viel niet veel later toen Ilyas Bektas ongelukkig zijn eigen keeper passeerde: 1-3. Een overwinning die uitgebreid gevierd werd bij Reiger Boys en perspectief biedt voor de volgende wedstrijden. ,,De sfeer is goed, de trainingen zijn scherp, maar dit is wat we nodig hebben,” onderstreepte trainer Boukes het belang van de drie punten. Doelpuntenmaker voor de gastheren Richard Rijsterborgh zat niet bij de pakken neer. ,,We hadden pech met het benutten van de kansen. Het was het net niet vandaag, maar er zijn nog twaalf wedstrijden.”


REIGER BOYS PAKT EINDELIJK VOLLE WINST, FLAMINGO’S NU HEKKENSLUITER

(Alkmaarsdaglad.nl)
ALKMAAR – Na acht nederlagen en vijf gelijke spelen heeft Reiger Boys eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op bezoek bij directe concurrent Flamingo’s ’64 won de ploeg van trainer Tom Boukes met 1-3 waardoor het de laatste plaats over doet aan de Alkmaarders.

Beide ploegen zit in een zware fase. De Flamingo’s van trainer Ron Weinbrecher verloor de laatste zes wedstrijden en de resultaten bij Reiger Boys zorgden in de winterstop voor een trainerswissel alwaar Raymond Huisman moest wijken voor Boukes. Het spel van de Heerhugowaardse formatie gaf een week eerder tegen FC Castricum al wat vertrouwen, maar leverde nog geen punten op.

zat1reigera
Foto: DP Sportfotografie.

Op het duel op Sportcomplex ‘t Lood zat dan ook een hoop spanning en dat was duidelijk zichtbaar in de eerste helft waar de ervaren Alkmaarse ploeg in eerste instantie het beste voor de dag kwam. Op een zwaar bespeelbaar veld en een straffe wind had Bert Inecia zelfs koppend de openingstreffer kunnen maken na een goede voorzet van Ruben Beentjes, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Julian Koopman. Na een half uur kreeg het hardwerkende Reiger Boys meer het overwicht. Kevin Pawirosemito mikte van dichtbij naast en na een goede aanval kwam de bal via Dave van Dekken bij Daniël Vos die met een vlammend schot de lat raakte.

De tweede helft was nauwelijks twintig seconden op gang toen dezelfde aanvallers er wederom een goede aanval uit en nu wist Vos het voorwerk van Van Dekken wel op waarde te schatten: 0-1. De wedstrijd was gelijk open en er volgden nu mogelijkheden aan beide kanten. Zo raakten ook Maurice Gijzen en Ruben Beentjes het aluminium en aan de andere kant probeerden Daan de Vries en Van Dekken het met schoten van buiten de zestien die net geen doel troffen. De Vries stond even later aan de basis van de 0-2 toen hij vanaf rechts voorgaf en de bal voor de voeten kwam van linksback Jordy Wijdenes die verwoestend uithaalde en doelman Kivancli kansloos liet.

zat1reigerbFoto: DP Sportfotografie.

Toch bleek het nog niet gebeurd want even later werd een vrije trap van Gijzen door Richard Rijsterborgh tot doelpunt verlengd en bijna werd het zelfs nog gelijk toen Inecia voor open doel over mikte. Uiteindelijk besliste Reiger Boys het duel vijf minuten voor tijd toen invaller Youp Verresen over rechts op kwam en zijn voorzet door voormalig Reiger Boys-spelers Ilyas Bektas achter zijn eigen doelman werd gewerkt. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als een andere invaller, Boyd de Smet, niet de lat had geraakt.

“We zijn een paar keer goed weggekomen, maar ik ben allereerst heel blij met de drie punten en vooral met de wijze waarop deze ploeg keihard werkt voor elkaar”, verklaarde een gelukkige Boukes na afloop. Flamingo’s-aanvaller Ruben Beentjes baalde van de nederlaag. “Onnodig, want we hebben in beide helften genoeg kansen gehad.”

zat1reigercFoto: DP Sportfotografie.

Door de zege klimt Reiger Boys nu twee plaatsen en houdt het Beverwijk op doelsaldo achter zich, terwijl Flamingo’s een punt achterstand heeft. Beverwijk en Flamingo’s treffen elkaar komende zaterdag 8 februari. Reiger Boys speelt dan thuis tegen middenmoter Koninklijke HFC.

De Flamingo’s – Reiger Boys 1-3 (0-0)
46. Vos 0-1
74. Wijdenes 0-2
79. Rijsterborgh 1-2
84. Bektas (e.d.) 1-3


IJVV Stormvogels – Flamingo’s

(Alkmaarsche Courant)
Hoewel Stormvogels verreweg de meeste kansen had tegen Flamingo’s won het nipt met 2-1. Nadat de IJmuidenaren in de eerste helft al op voorsprong waren gekomen, gingen de bezoekers in de slotfase meer forceren waardoor ook de 2-0 viel. Vlak hierna, maakte Ruben Beentjes nog de aansluitingstreffer uit een rebound (nadat Richard Rijsterborgh een vrije trap op de lat schoot).


VEEL BETER STORMVOGELS WINT NIPT VAN FLAMINGO’S

(IJmuidensdagblad.nl)
VEEL BETER STORMVOGELS WINT NIPT VAN FLAMINGO’S
IJMUIDEN – In het laatste duel van de eerste competitiehelft heeft Stormvogels een 2-1-overwinning geboekt op laagvlieger Flamingo’s ‘64 uit Alkmaar, afgelopen seizoen kampioen in de vierde klasse A, met oud-betaald voetballer en topscorer Maurice Gijzen (44) in haar midden.

Deze kleine uitslag doet vermoeden, dat Stormvogels heel veel moeite heeft gehad met dit laaggeklasseerd Alkmaarse team, bestaande uit vele zeer oude spelers, maar dat is absoluut niet het geval geweest: Stormvogels domineerde de gehele wedstrijd en creëerde zich vele kansen, die alle, hoofdzakelijk door nonchalance, om zeep werden geholpen. Gelukkig was rechterspits José Leone in de eerste en tweede helft met een doelpunt trefzeker; in blessuretijd wist Flamingo’s ‘64 het enige doelpunt te scoren.

Moeizaam pakte Stormvogels drie punten en die zijn hard nodig in de strijd om het tweede periodekampioenschap (3 en 4 punten voorsprong op respectievelijk IJmuiden en DEM – deze eerste tegenstander komt Stormvogels in deze periode tegen met nog 4 wedstrijden te gaan) of zich aan het eind van de competitie te plaatsen bij de eerste vier plaatsen (momenteel staat Stormvogels gelijk met DEM op de derde plaats). Trainer Sjaak Lettinga had opnieuw aardig wat mutaties in zijn team: centrale verdediger Joshua Jansen was afwezig en zijn plaats werd uitstekend ingenomen door Gregory van Nieuwkoop; na een maandenlange blessure maakte Kay Keus op het middenveld zijn rentree. Thomas Scholten, aardig wat wedstrijden afwezig, werd linkerspits, terwijl José Leone zich op de rechterspitsplaats met succes mocht uitleven. Na een aarzelend begin kreeg Stormvogels van de tiende tot de negentigste minuut een overwicht; in de zevende minuut vloog de zeer aanvallend ingestelde rechtsback Stijn van der Voort twee tegenstanders voorbij en in het strafschopgebied werd hij door Ton Vlaar (47) onderuit gehaald, maar scheidsrechter Cees Marees wuifde alle protesten weg. Daarna volgen vele kansen. Rick van Westen verscheen alleen voor doelman Tufan Kivandi (47) die met zijn vingertoppen ten koste van een hoekschop redding kon brengen; het vizier van goaltjesdief Patrick Krop stond eveneens niet op scherp, want vanaf zes meter schoot hij over en dit deed Van der Voort een paar minuten later eveneens; doelman Kivandi redde op een inzet van Scholten, die even later de bal over het doel schoot. Aan het gemis van deze vele kansen kwam in de 29ste minuut een einde toen Leone op rechts door Brian Ezeoke in de diepte werd gestuurd en nu had de Alkmaarse doelman zijn antwoord niet klaar, 1-0. Na deze openingstreffer bleef Stormvogels de veste van de Alkmaarders onder druk zetten: een schot van Van der Voort vloog voorlangs en negen minuten voor rust wist Krop het net eindelijk te vinden, maar op advies van de grensrechter keurde de referee het doelpunt wegens buitenspel(?) af. Zes minuten voor rust moest doelman Floris Serné handelend optreden door met zijn voet redding te brengen op een inzet van Marco Kossen (40). En nadat Krop opnieuw een kans miste, volgde na een hoekschop een scrimmage voor het IJmuidems doel en na een doelpoging van topscorer Gijzen haalde Dennis Klepper de bal van de lijn.

In de vierde minuut van de tweede helft had Stormvogels opnieuw het geluk niet aan haar zijde, want een pegel van Keus belandde op de paal. Scholten was eveneens zes minuten later ongelukkig door een voorzet van Leone al vliegend de bal niet in het doel, maar naast te koppen. Bijna twintig minuten voor tijd gooide trainer Lettinga vers bloed in het veld: Danny Blok en Huseyin Yilmaz vervingen Van Westen en Krop. Net voor de wissel verliet Rade Trifkovic (44), jaren geleden een verdienstelijke oud-eerste-elftalspeler van onze zondagsenioren, geblesseerd het veld. Voordat de laatste wissel een kwartier voor tijd plaatsvonden tussen Joey Wolthuis en Scholten, zag Keus zijn kopbal over de lat belanden. Elf minuten voor de officiële speeltijd kon Stormvogels eindelijk haar voorsprong verdubbelen: Leone kopte een voorzet van Ezeoke bekwaam binnen, 2-0. Hierna volgden nog twee opgelegde kansen voor de invallers Blok en Wolthuis, die de bal keihard op de binnenkant van de staander schoot.Een minuut in blessuretijd gebeurde het onmogelijke, want bij een van de schaarse aanvallen schoot Richard Rijsterborgh keihard op de lat en vervolgens belandde de bal voor de voeten van Ruben Beentjes die het lederen voorwerp makkelijk in het lege doel doel kon deponeren, 2-1. Flamingo’s ‘64 rook na deze aansluitingstreffer bloed en zocht ruim in blessuretijd weer de aanval op wat resulteerde in een directe vrije trap even buiten het strafschopgebied. Marco Kossen schoot de bal keihard door de muur, maar doelman Serné ranselde de het leder op katachtige wijze uit zijn doel en voorkwam een debacle voor zijn team: een wedstrijd die met heel ruime cijfers gewonnen had moeten worden, eindigde bijna in een gelijk spel. Zaterdag staat in Heemstede de volgende tegenstander, te weten. Koninklijke HFC te wachten.


Flamingo’s – EVC, 0-7

(Alkmaarsche Courant)
Vlak boven Reiger Boys bleef Flamingo’s staan die tegen EVC voor de eerste keer dit seizoen niet tot scoren kwam. De tegenstander scoorde wel zevenmaal. Niettemin zag elftalleider Dick Bleek, die de zieke Ron Weinbrecher verving, dat zijn ploeg wel kansen kreeg. „In de rust hadden we 0-2 of 0-3 voor moeten staan.”

Na de 0-1 in de tweede helft scoorde Maurice Gijzen de 1-1, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. En een tegendoelpunt later miste Ruben Beentjes een penalty nadat Gijzen slim een strafschop had uitgelokt. Het spel bleef nog even op en neer gegaan, maar de 0-3 betekende de doodsteek voor de Alkmaarders.


HCSC – Flamingo’s, 7-3

(Helderse Courant)
DEN HELDER – HCSC en Flamingo’s ’64 zijn veel scorende ploegen in de derde klasse A. Dat werd zaterdag bewezen toen eerstgenoemde het onderlinge duel met 7-3 won. Hiermee staan de ploegen respectievelijk tiende en dertiende, maar hoeven qua gescoorde goals alleen koploper Olympia Haarlem voor zich te dulden.

Tot een kwartier voor tijd gingen de ploegen gelijk op. Pas bij een voorsprong van twee doelpunten, liep HCSC verder uit. Clifton Gorissen, Dylano Vital en Fotigui Camara brachten de thuisploeg driemaal op voorsprong waarna de gasten steeds gelijk maakten. Verder scoorden Timo Swart (tweemaal), nogmaals Gorissen en Gianno Sirvania namens de ploeg van coach Ben Visser, die afgelopen week vernam dat hij het seizoen mag afmaken bij de club.


IJmuiden – Flamingo’s

(Alkmaarsche Courant)
Net als twee weken geleden tegen koploper Olympia Haarlem verloor Flamingo’s ook van de nummer twee in de derde klasse A, IJmuiden, met 6-1.

De verliezende trainer Ron Weinbrecher vond dat de ploegen elkaar in de eerste helft aardig in evenwicht hielden en beiden kansjes kregen. Alleen thuisploeg IJmuiden wist eenmaal te scoren voor rust.

In de tweede helft vielen de 2-0 en 3-0 al snel waarna de wedstrijd gespeeld was. Na de 5-1 van Bert Inecia kregen de Alkmaarders nog enkele kansen, maar het laatste woord was toch aan de gastheren die de 6-1 maakten.

Weinbrecher had na afloop vrede met het resultaat. „IJmuiden heeft een goede ploeg.”


Een welkome overwinning

Middenmoot lonkt voor Flamingo’s wat Castricum lesje in effectiviteit geeft

(Alkmaarsche Courant)
ALKMAAR De wedstrijd van Flamingo’s tegen FC Castricum boeide van het begin tot het einde. De thuisploeg trok na een spectaculair scoreverloop aan het langste eind: 4-3.

Zowel promovendus Flamingo’s, als Castricum konden de punten goed gebruiken. De Alkmaarders moesten tot nu toe ondervinden dat de derde klasse toch iets anders is dan een niveau lager waar zij gewend waren te spelen. Toch vond trainer Ron Weinbrecher voor aanvang van het duel met Castricum dat zijn team zich zou moeten kunnen handhaven in de derde klasse. ,,Aanvallend kunnen we zeker mee, we krijgen alleen te gemakkelijk doelpunten tegen.”

Been2
Flamingo’s- aanvaller Ruben Beentjes loopt zich vast op de Castricumse verdediging.
Foto: Martin de Haan.

Na negentig minuten voetbal zaterdagmiddag op ’t Lood werd volledig duidelijk wat de oefenmeester bedoelde. Castricum begon beter en kwam verdiend op voorsprong. Bas van de Werf kopte na een klein kwartier de 0-1 uit een hoekschop binnen. Flamingo’s wist het eerste half uur aanvallend niets te creëren, maar kwam na de eerste aanval die er echt toe deed wel op gelijke hoogte: 1-1. De voorzet kwam van Khalid Ezhar en Richard Rijsterborgh kon bij de tweede paal eenvoudig binnen koppen.

De gelijkmaker deed Flamingo’s goed, het kreeg wat meer grip op de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Castricum nam door een doelpunt van Erwin van Velzen toch weer de leiding: 1-2. Op slag van rust werd Maurice Gijzen onderuit gehaald in het strafschopgebied. Ruben Beentjes toonde zich een specialist vanaf de stip: 2-2. Het begin van de tweede helft was een kopie van het eerste bedrijf. Castricum zocht als eerste de aanval en kreeg direct loon naar werken. Bas van de Werf was voor de tweede maal succesvol voor zijn team: 2-3. De bezoekers hinkten nu op twee gedachten. Doordrukken of consolideren, de twijfel die ontstond deed het elftal van trainer Jeroen Kroes geen goed.

Gijzen bewees weer eens zijn waarde voor het team, door ongezien op te duiken bij de tweede paal en uit een moeilijke hoek de bal binnen te koppen: 3-3. Castricum drong aan, maar de andere zijde viel de beslissing. Rijsterborgh ging neer in het zestienmetergebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Een strafschop die bij Castricum werd betwist, omdat hij in de ogen van de bezoekers wel heel makkelijk werd gegeven. Beentjes mocht voor de tweede keer aanleggen, om vervolgens feilloos binnen te schieten: 4-3. Flamingo’s-coach Ron Weinbrecher was natuurlijk meer dan tevreden met de winst, maar toonde zich ook realist: ,,Misschien was een gelijkspel wat meer de verhouding. Het was een prachtig potje. We komen twee keer terug na een achterstand, we toonden veerkracht.” Collega Kroes van Castricum was minder te spreken over het resultaat: ,,Dit is meer dan zuur, de tegengoals geven we te makkelijk weg. Hun rendement is heel hoog.”

Flamingo’s: Kivancli; Trifkovic, Bakker, Simons (72. Inecia), Abdechahid, Dubois, Bektas, Beentjes, Ezhar, Rijsterborgh,Gijzen.

Castricum: Beukers; Bakker (79. Ithurbure), Mooij, Zeilstra, Van Duivenvoorde, Van Velzen, Verbeek (64. Vrijburg), Tervoort, Weber, Van de Werf, Lodewijks.


FLAMINGO’S GEEFT FC CASTRICUM LESJE IN EFFICIËNTIE

* Alkmaarsdagblad.nl *
ALKMAAR – Het gebeurde dit seizoen al enkele malen dat Flamingo’s vier keer scoorde in een wedstrijd, maar na afloop toch niet de volle winst greep. Hoe anders was het afgelopen zaterdag toen de ploeg van Ron Weinbrecher tegenstander FC Castricum in een doelpuntrijk duel op de knieën dwong (4-3).

been

Het werd een boeiend duel met een net zo spannend scoreverloop op ‘t Lood waarin de thuisploeg weer eens zijn aanvallende kracht liet zien, maar tevens toonde dat de promovendus achterin kwetsbaar blijft. Hetzelfde ging in deze wedstrijd op voor het FC Castricum van trainer Jeroen Kroes. De gasten namen na een klein kwartier een voorsprong na een kopbal van Bas van der Werf, maar op het half uur kon ook Richard Rijsterborgh inkoppen na een voorzet van Khalid Ezhar en was de stand gelijk. Nog voor de rust scoorden beide teams nog eenmaal. Erwin van Velzen bracht Castricum opnieuw op voorsprong, maar een benutte strafschop van Ruben Beentjes, na een overtredeing op Maurce Gijzen betekende een 2-2 ruststand.

Kort na de rust maakte Van der Werf zijn tweede en stonden de gasten voor de derde maal op voorsprong. Flamingo’s toonde echter opnieuw veerkracht, en veteraan Gijzen bewees weer eens zijn waarde door koppend de gelijkmaker te scoren. Een door de gasten betwiste strafschop bracht uiteindelijk de beslissing toen Rijsterborgh werd gevloerd. Opnieuw Beentjes ging achter de bal staan en schonk zijn ploeg de zege en een plaatsje richting middenmoot van de derde klasse.


Flamingo’s wint het ’duel der kampioenen’

ALKMAAR Het duel tussen Flamingo’s en ADO’20 was een strijd tussen kampioenen. Flamingo’s was een seizoen eerder de sterkste in de vierde klasse A en won met 4-3 van de Heemskerkers, de kampioen van de vierde klasse B.

zat1ADOa

Na een vroege achterstand bracht Ruben Beentjes de thuisploeg weer op gelijke hoogte die toch met een 1-2 achterstand ging rusten. Yucel Gundogdu maakte in de tweede helft van zo’n 25 meter gelijk.

Na rust kwam de thuisploeg op een 4-2 voorsprong. Khalid Ezhar benutte en miste een penalty. Trainer Ron Weinbrecher was zeer tevreden: ,,Onze ’oudjes’ hebben veel veerkracht getoond.’’


Aardige rentree Flamingo’s

HEERHUGOWAARD Ze moesten er maar liefst achttien jaar op wachten, de terugkeer naar de derde klasse. Een valse start werd het allerminst voor de geslepen zaterdagvoetballers van Flamingo’s.

De Alkmaarse cultclub pakte op de valreep in de seizoensouverture verdiend een puntje bij Reiger Boys: 4-4. ,,Dit voelt niet als een gewonnen punt, maar als twee verloren punten”, foeterde Reiger Boys-coach Raymond Huisman.

ALK323a_230919
Dave van Dekken breekt door de defensie van Flamingo’s en is op weg naar de 4-3 voor Reiger Boys.
Foto: Martin de Haan

Het elftal van Ron Weinbrecher begon doortastend aan het duel. Een vrije trap van Ruben Beentjes belandde in de beginfase via de vingertoppen van keeper Brennain Meiboom op de lat. Na een stief kwartiertje kwamen de gasten terecht op voorsprong. Een voorzet van Beentjes bereikte bij de tweede paal Maurice Gijzen. Omdat zijn bewaker Jordy Wijdenes als een zoutpilaar verdedigde kon de dekselse goalgetter vrij aannemen en doeltreffend uithalen (0-1).

Na de achterstand nam de thuisploeg de regie in de wedstrijd over. Mick Leijdeckers, de strateeg op het Heerhugowaardse middenveld, knalde vanaf zo’n 25 meter snoeihard op de lat. De rebound was voor de attente Alessandro Witkamp die met een geplaatst schot voor de gelijkmaker (1-1) tekende. Diezelfde Witkamp stond aan de basis van de 2-1. De vleugelaanvaller stuurde spits Dave van Dekken de diepte in. Zijn voorzet was op maat. Daniel Vos tikte de bal bij de eerste paal binnen. Een aanval uit het boekje.

Na rust gingen de Alkmaarders op zoek naar de 2-2. Yucel Gundogdu kwam dicht in de buurt, maar sluitpost Meiboom greep op tijd in. De tegenaanval was wel raak. Een lage voorzet van Vos bereikte Van Dekken in het strafschopgebied die de bal eenvoudig binnen kon tikken (3-1).

Daarna verzaakten de Heerhugowaarders om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Weinbrecher wisselde aanvallend en ging achterin één op één spelen. En met succes. Uit twee standaardsituaties werd de achterstand ingelopen. Onder andere door een prachtige vrije trap van Beentjes richting de kruising.

Na de 3-3 blunderde Tufan Kivandi bij de corner van Mitchell Pichotte. De doelman van Flamingo’s liet de bal uit zijn handen glippen waardoor Van Dekken wel heel eenvoudig zijn team wederom op voorsprong kon zetten (4-3).

De equipe van Huisman kreeg mogelijkheden genoeg om de wedstrijd definitief te beslissen, maar ging slordig met de kansen en geboden ruimte om. Daardoor werd de winst in de slotfase kinderlijk verspeeld. Gundogdu speelde zich vrij aan linkerkant en bereikte invaller Rijsterborgh die met een houdbaar schot toch doel trof en zo de eindstand bepaalde.

,,Een prima schouwspel met fouten over en weer”, oordeelde Weinbrecher na afloop. ,,De derde klasse is toch meer aanpoten voor deze jongens. Op basis van hun voetbalkwaliteiten alleen kunnen ze hier niet staan. Ze moeten wat extra’s brengen. Dat alleen kunnen ze als er meer wordt getraind.”

Reiger Boys: Meiboom, Verressen, Pel, Blind, Wijdenes, Pichotte (80. Pawirosemito), Leijdeckers, De Vries, Vos, Van Dekken, Witkamp.

Flamingo’s: Kivancli, Simons (62. Ezhar), Bektas, Vlaar, Bergwerff, Dubois, Kossen (72. Rijsterborgh), Gundogdu, Inecia, Gijzen, Beentjes.


Doelpuntrijk gelijkspel bij Reiger Boys-Flamingo’s

HEERHUGOWAARD – Bij de start van de competitie in de derde klasse van het zaterdagvoetbal zijn Reiger Boys en Flamingo’s in een doelpuntrijk duel een puntendeling overeen gekomen. Op het nieuwe kunstgrasveld van Sportpark De Wending eindigde het in 4-4.

reigzat1

Met name voor de thuisploeg werd het gelijke spel als een nederlaag beschouwd nadat men na een uur spelen op een 3-1 voorsprong stond. ‘We hebben dit aan ons zelf te wijten want we hebben mogelijkheden genoeg gehad, ware het niet dat er te vaak verkeerde keuzes werden gemaakt’, sprak een teleurgestelde trainer Raymond Huisman na afloop. Aan de andere kant liepen de spelers van promovendus Flamingo’s met een glimlach van het veld nadat Richard Rijsterborgh in de voorlaatste minuut de ploeg op gelijke hoogte had gebracht.

Dat er acht treffers vielen was dan ook zeker niet te wijten aan het spectaculaire spel, maar deze ontstonden met name door fouten aan beide kanten. Gezien het scoreverloop viel er echter wel genoeg te beleven. Het was de ervaren Maurice Gijzen die de eerste Alkmaarse goal maakte bij de terugkeer in de derde klasse, maar nog geen twintig minuten later had de thuisploeg een voorsprong genomen. Alessandro Witkamp schoot een rebound raak nadat Mick Leijdeckers de lat had geraakt en kon even later Daniël Vos bedienen.

RichardR

Na de 3-1 van Dave van Dekken, kort na rust, leek Reiger Boys op weg naar de zege, maar zes minuten later kon Ton Vlaar bij de tweede paal de aansluitingstreffer binnen werken, en het was Ruben Beentjes die een vrije trap achter keeper Meiboom schoot. In de tussentijd werd er nog een goal van Timo Blind afgekeurd, maar evenwel pakte Reiger Boys een hernieuwde voorsprong via opnieuw Van Dekken. Een schot van invaller Rijsterborgh bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-4.

Reiger Boys – Flamingo’s-’64 4-4 (2-1)
17. Gijzen 0-1
23. Witkamp 1-1
33. Vos 2-1
54. Van Dekken 3-1
63. Vlaar 3-2
73. Beentjes 3-3
75. Van Dekken 4-3
89. Rijsterborgh 4-4
SEIZOEN 2018 – 2019Eindstand plus topscorers


Eindstand Zat1 2019


topsc


Flamingo’s pakt op niet mis te verstane wijze titel vierde klasse A

(Alkmaarsche Courant)
Niet te stuiten aanval
WIJDEWORMER Wat de toekomst brengt, is van later zorg. Dit weekend was het feest bij Flamingo’s. Na achttien jaar afwezigheid keren de Alkmaarse zaterdagvoetballers terug in de derde klasse. DZS kon daar op eigen veld niets tegen doen. De cijfers spraken boekdelen, 3-9.

zat1kampioen (1)

Captain Richard Rijsterborgh heeft de schaal in handen: Flamingo’s is kampioen van de zaterdag 4e klasse A.

,,We zijn een beetje een cultclub geworden”, stelt oud-speler Dolf Henschen, één van de circa dertig toeschouwers die meegereisd is naar Neck. Hij ziet zijn club, vier senioren- en drie jeugdteams groot, het ’klusje’ moeiteloos klaren in een omgeving die wel bij een cultclub past. Volgend jaar gaat DZS met onder meer kunstgras ook mee in de vaart der volkeren, maar Flamingo’s werd nog kampioen op een stukje oud-Hollandse voetbalnostalgie. Alles oud en krakkemikkig en een veld waar eigenlijk niet fatsoenlijk op te spelen viel en waar doodleuk in de rust een auto met aanhanger overheen reed, met daarop de feestvierende spelers van de onder 16.

Het maakte allemaal niks uit. Flamingo’s kreeg nog even schrik doordat het al na vijftien seconden 1-0 werd. Het bracht hoop bij het handjevol aanwezige Opperdoes-spelers. Zij -al uitgespeeld- zouden de titel pakken bij een Alkmaarse misstap. Maar zij zagen al snel dat dat toch niet ging gebeuren. Gouden koppel Ruben Beentjes (die vanwege een beroep tegen zijn schorsing toch mocht spelen) en Maurice Gijzen bleken al snel niet te stoppen voor de Wijdewormerse verdedigers. De bezoekers liepen zo nog voor rust uit naar 2-5, waarna de tweede helft -ondanks nog eens vijf treffers- weinig meer om het lijf had en de champagne kon worden ontkurkt. ,,Dit zou voor veel jongens wel eens de laatste titel kunnen zijn”, vertelt Yücel Gündoğdu lachend. ,,Dus erg leuk om nog een keer mee te maken. Het zou mooi zijn als wij straks als oude garde plaats kunnen maken voor wat jongere spelers, want anders wordt het een stap hoger wel heel lastig.”

Trainer Ron Weinbrecher is het met de ervaren middenvelder eens. ,,Er zal wat bij moeten komen komen, willen we op dat niveau iets te zoeken hebben. Dat is wel duidelijk. Maar we kunnen nu in ieder geval terugkijken op een heel mooi seizoen. We hebben aanvallend zoveel kracht, dat we eigenlijk bijna altijd scoren. Dat was deze competitie zonder meer doorslaggevend. ”

Gijzen en Beentjes scoren in het slotduel allebei vier keer en eindigen het seizoen op respectievelijk 39 en 34 doelpunten. ,,Het is ook heerlijk om samen te spelen”, stelt de laatste. ,,Ik zag Maurice al spelen toen ik zelf nog heel klein was, dus dat maakt het extra mooi. We hebben echt een mooie groep. Veel oudere gasten die het nog steeds leuk vinden om met elkaar te voetballen. Het was vandaag weer echt genieten. We zien verder wel wat de toekomst brengt. Eerst dit vieren.”

DZS – Flamingo’s 3-9 (2-5) Brian Melis 1-0, 5. Ruben Beentjes 1-1 en 1-2, Maurice Gijzen 1-3, Beentjes 1-4, Gijzen 1-5, Melis 2-5, Gijzen 2-6, Beentjes 2-7, Hans Oosterga 3-7, Yücel Gündoğdu 3-8, Gijzen 3-9.

Flamingo’s: Kivancli, Bergwerff, Bektas, Vlaar (74. Oomes), Dubois, Kossen (75. Simons), El Messaoudi (65. Ezhar), Gündoğdu, Rijsterborgh, Beentjes, Gijzen


Flamingo’s heeft de titel na eclatante zege binnen

(Alkmaarsdagblad.nl)
WIJDEWORMER – Vorig jaar was Flamingo’s 64 de nummer twee achter het ongenaakbare Purmersteijn. In de nacompetitie greep de Alkmaarse ploeg vervolgens nét naast promotie. Dit seizoen is het de ploeg van coach Ron Weinbrecher wel gelukt om de hoofdprijs te pakken. Na een sterk seizoen werd de titel afgelopen zaterdagmiddag bij DZS op overtuigende wijze binnengehaald, 3-9.

Twee weken geleden liet Flamingo’s 64 bij directe concurrent Opperdoes de eerste kans op de titel liggen. ‘Het was vorige week tegen De Foresters belangrijk om geen fout te maken’, zei Ron Weinbrecher na afloop. Die fout werd niet gemaakt, want de Alkmaarse ploeg wist met 5-1 te zegevieren en hield de titelkansen zo in leven.

kamp2

Uitstekende cijfers
Flamingo’s 64 kon richting het laatste competitieduel bij DZS uitstekende cijfers overleggen. Naast een gelijkspel gingen er vier duels verloren, maar met zestien overwinningen en maar liefst 105 gescoorde doelpunten denderde de ploeg richting het kampioenschap. Nadat er vorig jaar geen prijs tegenover een sterk seizoen stond was de honger naar succes alleen maar groter geworden. ‘Ja, vorig jaar was heel zuur met die late penalty in de nacompetitie’, doelde Marco Kossen op het laatste nacompetitie duel in Soest. Toen VV Hees in blessuretijd langszij kwam en in de verlenging de Alkmaarse ploeg uitschakelde. Nu is overwerk niet nodig. ‘Dit is een soort van gerechtigheid. We hebben het hele jaar laten zien terecht bovenaan te staan.’

kamp3

Schrikken
Heel even was het spannend op het hobbelige veld in Wijdewormer. Terwijl er nog enkele supporters bezig waren een parkeerplek te vinden had DZS de score al geopend. ‘Ik dacht al; het zal toch niet’, lachte Yucel Gundogdu. Het was echter het enige moment dat er iets van spanning te merken was. Flamingo’s 64 liet zien waarom het de terechte kampioen is. Ruben Beentjes die door een beroep tegen zijn schorsing mocht meespelen vijzelde zijn seizoenstotaal op. ‘Het is lekker dat Ruben met zijn klasse meedoet’, beaamde Weinbrecher. Na de bal in het vijandige strafschopgebied te hebben veroverd schiet de aanvaller de gelijkmaker binnen. Het bleek het begin van een doelpuntrijke wedstrijd die geen moment meer spannend werd. Beentjes voltooide nog voor rust zijn hattrick, terwijl goalgetter Maurice Gijzen tussendoor tweemaal binnenschoot. Eenmaal kon DZS wat terugdoen.

‘Na rust wilden zij de schade beperkt houden. Wij hebben op dit veld nog aardig spel laten zien’, was Weinbrecher tevreden. ‘Dit is heerlijk.’ De coach zag zijn ploeg de score na de pauze verder opvoeren en de kampioenwedstrijd nog meer glans geven. Gijzen scoorde en verzuimde erna oog in oog met de doelman om zijn vierde treffer van de middag te maken. In de laatste minuut lukte het de aanvaller wel, waarmee hij de eindstand op 3-9 bepaalde. Op dat moment had Beentjes zijn vierde treffer al gemaakt en ook Gungogdu pikte zijn doelpunt mee.

kamp5

Kriebelen
Na de traditionele champagnedouche genoot Kossen voor de kleedkamer van de behaalde titel. Twee seizoenen geleden hervatte hij zijn carrière. ‘Ik was gestopt, maar het begon toch weer te kriebelen. Ik kwam toen in gesprek met Richard (Rijsterborgh, red.) en ik heb er geen moment spijt van gehad’, lacht de middenvelder die tegen DZS als rechtsback stond opgesteld. Na twee seizoenen vierde klasse kan Kossen zich opmaken voor de derde klasse. Wedstrijden tegen mindere teams zijn er daardoor een stuk minder. Lachend: ‘Misschien dat de topscorers dat wel doen, maar ik zal dit soort wedstrijden niet missen.’

kamp4

DZS – Flamingo’s 64 3-9 (2-5)
1. Brian Melis 1-0, 6. Ruben Beentjes 1-1, 11. Ruben Beentjes 1-2, 26. Maurice Gijzen 1-3, 33. Ruben Beentjes 1-4, 37. Maurice Gijzen 1-5, 45. Brian Melis 2-5, 51. Maurice Gijzen 2-6, 79. Ruben Beentjes 2-7, 85. Hans Oosterga 3-7, 88. Yucel Gundogdu 3-8, 90. Maurice Gijzen 3-9.


Flamingo’s verslaat De Foresters

(Alkmaarsdagblad.nl)
Titelkandidaat Flamingo’s 64 liet tegen De Foresters geen steek vallen en heeft het in de titelstrijd in eigen hand.
Flamingo’s 64 heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag die vorige week bij concurrent Opperdoes werd geleden. Toen gingen de Alkmaarders met 3-1 onderuit.

Zat1fora

Afgelopen zaterdag won Flamingo’s 64, met de sterk spelende Marco Kossen als gelegenheid rechtsback, in eigen huis met 5-1 van De Foresters. ‘In de eerste helft waren we heer en meester en hebben we veel kansen gecreëerd’, zag Richard Rijsterborgh. Via Rijsterborgh, Yucel Gundogdu en Omar el Messaoudi (mooie individuele actie) pakte de gastheer voor rust een 3-0 voorsprong. ‘De tweede helft was een soort zomeravond voetbal, bij de meeste was de pijp leeg.’

zat1forb

Na de pauze scoorde Gundogdu met een fraaie stift de 4-0, waarna Dennis Nanne namens De Foresters iets terug deed. Het slotakkoord was voor Miquel Dubois die de 5-1 voor zijn rekening nam. ‘Zij waren gretiger en dat was ook wel het verschil, zij spelen nog ergens om en bij ons is het het seizoen een beetje uitspelen’, zei De Foresters speler Dennis Dijkhuis.


Titelstrijd nog niet beslist

(Alkmaarsche Courant)
Vlak voor rust stond Flamingo’s met 0-1 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot de laatste minuut van het eerste bedrijf aanbrak. Opperdoes kreeg opeens kans na kans, maar doelman Tufan Kivancli wilde niet capituleren en hield wonder boven wonder zijn doel schoon.

oppzat1d
Opperdoezer Tamo Karapetian stuit op doelman Tufan Kivancli van Flamingo’s.
FOTO: JAAP VAN DER PIJLL

Tot vier keer toe kregen de Opperdoezers de mogelijkheid om vlak voor rust de stand gelijk te trekken en het mentale voordeel leek aan de kant van de bezoekers te zijn, die op dat moment virtueel kampioen waren. Na rust trok Opperdoes de lijn echter door en was er helemaal geen sprake van een titelfeest. Sterker nog, Opperdoes deed nog volop mee na de 3-1 zege.,,Er leek geen vuiltje aan de lucht”, blikte Flamingo’s-doelman Tufan Kivancli terug op het grootste gedeelte van de eerste helft. ,,We moeten alleen beter met de kansen voor het doel om gaan”, vervolgde de keeper, die in de eerste helft zijn klasse toonde toen de kansenregen voor de thuisploeg zich afspeelde voor zijn neus. Tot driemaal toe redde de doelman knap op pogingen van de Opperdoezers, die furieus eindigden aan de eerste helft en dit vervolgens doortrokken na de rust.

De grootste twee boosdoeners na de rust voor Flamingo’s waren Marijn Putting en Roy van Dijk. Putting, die heerste op het middenveld en op die manier Opperdoes aan het voetballen kreeg, zette met name bij de 2-1 van de thuisploeg na een heerlijke beweging Van Dijk alleen voor Kivancli, die kansloos was op de inzet van de kleine middenvelder. Van Dijk was even daarvoor ook al afmaker van een mooie aanval van de roodgelen, die in de fase na de rust constant alerter waren dan Flamingo’s. Uiteindelijk leverde het de ploeg van trainer René Bierdrager in eerste instantie geen doelpunten meer op, maar wel liet Flamingo’s aanvaller Ruben Beentjes zich gaan. ,,We weten dat zij er niet tegen kunnen als ze een beetje worden aangepakt. Ze zijn mentaal niet de sterkste en ook dat moet je beheersen. Ze zullen het nog knap lastig krijgen zonder hem” dacht Bierdrager, die doelde op de rode kaart die Beentjes kreeg, waardoor hij geschorst zal zijn in de beslissende fase van de competitie.

Een slotfase waarvan Kivancli hoopte dat het niet nodig zou zijn. ,,We hadden vandaag een mooie kans en voor velen van ons is het misschien wel de laatste kans. Ook zonder Beentjes hebben wij genoeg kwaliteit en moeten we de resterende wedstrijden kunnen winnen. Anders verdienen we het ook niet”, was de keeper duidelijk in zijn commentaar. De definitieve knock-out in de wedstrijd kreeg Flamingo’s na een ingetikte rebound van invaller Arthur Schoutsen, die er voor zorgde dat de titelstrijd nog altijd niet beslist is en volgende week vervolgd zal worden.


Nog geen titel voor Flamingo’s

Alkmaarsdagblad.nl Bron: XYTO Media
OPPERDOES – De speciale kampioenshirts lagen langs de zijlijn al klaar voor het geval Flamingo’s 64 de titel zou pakken. Ze bleven opgeborgen. De Alkmaarders verloren bij de enige overgebleven concurrent Opperdoes en hebben de titel daardoor nog niet binnen, 3-1.

Het had zo mooi kunnen zijn voor Flamingo’s 64. Winnen op bezoek bij directe concurrent en de titel binnenslepen. Het gebeurde echter niet. ‘Een gelijkspel had prima geweest, dan hadden we thuis kampioen kunnen worden’, zei Yucel Gundogdu na afloop. ‘Thuis kampioen worden is toch het leukste, al had het natuurlijk lekker geweest als we het hier hadden afgemaakt.’

oppzat1c
Klik op de foto voor een vergroting.

In Opperdoes begon Flamingo’s 64 voortvarend. De ploeg, die ditmaal met Ruben Beentjes en Maurice Gijzen twee man voorin had neergezet, opende na acht minuten via Beentjes de score. De aanvaller bedankte terecht teamgenoot Miquel Dubois, die een groot aandeel had in het doelpunt. De aanval werd door de middenvelder opgezet en nadat hij de bal had teruggekregen van Gijzen legde hij breed op doelpuntenmaker Beentjes. Nadat een ingedraaide corner van de lijn werd gehaald schoot Dubois over. ‘We hadden kansen genoeg om de 2-0 te maken’, besefte Gundogdu. De bevrijdende tweede treffer bleef echter uit.

Omgedraaid
In vijf minuten durende blessuretijd voor rust en het eerste kwartier na rust draaide het om. Opperdoes zocht naar de gelijkmaker en Flamingo’s 64 raakte de controle, die het veertig minuten had, kwijt. De gastheer creëerde hun eerste kansen maar stuitte telkens op een Alkmaars been of doelman Tufan Kivancli.

Die lijn werd in de tweede helft, met het enige verschil dat er nu wel doelpunten uit kwamen. Al na 55 seconden was het Roy van Dijk die in tweede instantie Kivancli passeerde. Vier minuten later kwam Opperdoes aanvaller Van Dijk opnieuw oog in oog met de Flamingo’s doelman en opnieuw bleef hij ijzig kalm. Het was een lastige fase voor de ploeg van coach Ron Weinbrecher. Het inbrengen van Yucel Gundogdu en Richard Rijsterborgh bleek uiteindelijk een goede zet, want in het laatste half uur kwam de ploeg meer op de vijandige helft.

Oppzat1b

Nadat de 3-1 meerdere keren werd voorkomen kregen de gasten kansen om de stand gelijk te trekken. Een vrije trap van Beentjes werd uit de bovenhoek getikt terwijl Gundogdu op de Opperdoes doelman stuitte.

Moeilijker
In de jacht op de gelijkmaker, wat een betere uitgangspositie zou zijn in de titelrace, was het wegvallen van Beentjes een domper. De aanvaller kwam hard in en zag zijn actie bestraft worden met een rode kaart. Voor de productieve Beentjes dreigt het seizoen al ten einde te zijn, ervan uitgaande dat hij meerdere duels schorsing krijgt. De kansen werden minder en toen Arthur Schoutsen de 3-1 binnen schoot was het pleit beslecht. Opperdoes balde de vuisten, Flamingo’s 64 zal zich moeten oprichten. Gundogdu: ‘Het is na rust terecht dat Opperdoes heeft gewonnen. Wij hebben nog twee finales te gaan.’

Opperdoes – Flamingo’s 64 3-1 (0-1)
9. Ruben Beentjes 0-1, 46. Roy van Dijk 1-1, 51. Roy van Dijk 2-1, 83. Arthur Schoutsen 3-1.

Rood: 80. Ruben Beentjes (Flamingo’s 64)

Opperdoes: Kok. Glazenborg, Van Splunter, Gutter, Wien. M. Zwaan, Putting, Wagemaker. Karapetian, F. Zwaan (Schoutsen/76), Van Dijk (Lewezuk/89)

Flamingo’s 64: Kivancli. Akbulut, Bektas, Vlaar, Bergwerff. El Messaoudi, Kossen (Gundogdu/59), Dubois, Ezhar (Rijsterborgh/59). Beentjes, Gijzen.


Onnodig verlies Zaterdag1

Vanmiddag had het moeten gebeuren, een overwinning op Opperdoes en dus het kampioenschap. De eerste helft was er nog niets aan de hand en stond Flamingo’s met 1-0 voor met meerdere mogelijkheden om zelfs de 2-0 te maken.

Binnen 5 minuten na rust werd deze comfortabele voorsprong uit handen gegeven en stond het ineens 2-1 voor Opperdoes. Bij Zat1 kon de knop niet meer worden omgezet en moest men zelfs een derde treffer incasseren, eindstand 3-1.

Nog twee wedstrijden te gaan met als tegenstanders Foresters en DZS. Mochten beide wedstrijden worden gewonnen, is er alsnog het kampioenschap.

oppzat1a


Op titelkoers

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s heeft tegen SRC een simpele overwinning behaald (5-0).

In de eerste twintig minuten had Flamingo’s het lastig met SRC. De bezoekers kwamen soms verrassend in het strafschopgebied bij de thuisploeg, maar echt gevaarlijk werd het nooit Toen eenmaal de 1-0 op het bord stond en vlak voor de pauze de stand verdubbeld werd, leek het verzet van de bezoekers gebroken. De uiteindelijke 5-0 had nog hoger kunnen uitvallen, maar de SRC sluitpost stak in een glanzende vorm.Flamingo’s wint ruim

(Alkmaarsdagblad.nl)
Tegen Kwadijk speelde Flamingo’s 64 een sterke wedstrijd. ‘Met mooie aanvallen en prachtig aanvallend voetbal’, aldus Ruben Beentjes. Miquel Dubois had een groot aandeel in de zege. Nadat hij zelf de 1-0 had gemaakt was hij aangever bij Beentjes en Richard Rijsterborgh.

Na de pauze liepen de Alkmaarders door twee afstandsschoten van Beentjes uit naar 5-0. Omar el Messaoudi en Ilyas Bektas bepaalden de eindstand op 7-0. ‘Met mooie goals en bovenal prachtige assist van de middenvelders Dubois en ook Khalid Ezhar.’

zat1kwa1


Moeizame zege voor Flamingo’s

(Alkmaarsche Courant)
VIERDE KLASSE A ZAT. Flamingo’s kreeg op bezoek bij Jisp een lastiger wedstrijd voor de kiezen dan vantevoren gedacht. Toch won de koploper weer, met name dankzij een hattrick van Ruben Beentjes: 2-4. ,,We maken het onnodig spannend. We denken dat het wel goed komt en dat het een tandje minder kan, maar we vergeten dan even dat het een teamsport is. Dan krijg je toch een beetje gemopper en dat is helemaal niet nodig. Uiteindelijk winnen we toch en moeten we dit maar gauw vergeten”, vond teamleider Dick Bleek.

Jisp – Flamingo’s 2-4 (0-2) Khalid Ezhar 0-1, Ruben Beentjes 0-2, Max Looijen 1-2, Ruben Beentjes 1-3, Ricardo van Hoorn 2-3, Ruben Beentjes 2-4.


Alcmaria vloert Flamingo’s in derby en blijft in de race voor de nacompetitie

(Alkmaarsche Courant)
ZATERDAG 4A ,,Het is een team van vrienden die ook wel wat willen presteren.” Zo omschrijft trainer Jordy van Eekelen het zaterdagteam van Alcmaria Victrix. Een team dat na de 3-2 zege in de derby tegen Flamingo’s ambities mag blijven koesteren. ,,De titel is niet meer haalbaar, maar we gaan zeker voor de nacompetitie.”

Het bevalt de Heerhugowaarder in de Egmonderhout. Het is zijn eerste klus buiten de vertrouwde omgeving van Reiger Boys. ,,En ik heb het onwijs naar mijn zin en blijf ook komend jaar hier actief als trainer.”

Victrra
Foto: Martin de Haan
Alcmaria-keeper Rob Mooij is eerder bij de bal dan Richard Rijsterborgh, die Rolf Huiting (links) in zijn nek weet.

Het is niet het jongste team in de vierde klasse. Negen van de dertien spelers die in het veld komen is inmiddels de dertig gepasseerd. Al is dat vergeleken met de zeer ervaren koploper natuurlijk tamelijk relatief. De twee Alkmaarse rivalen maakten er op de zonnige zaterdagmiddag een amusante wedstrijd van. Na een gelijkopgaand begin nam Flamingo’s als eerste het heft in handen. Richard Rijsterborgh raakte de paal, terwijl Ruben Beentjes en Yucel Gundogdu op keeper Rob Mooij stuitten. ,,We hadden inderdaad niets kunnen zeggen als we in die fase achter waren gekomen”, vond Van Eekelen.

Daarna ging het beter met zijn team, al kwam de 1-0 wel een beetje uit de lucht vallen. Ismael Bakni was de aangever, Dylan Bijl schoot binnen. Flamingo’s was nog niet van de domper bekomen of het was zelfs 2-0. Opnieuw kwam de pass van Bakni. Collega Bijl stond nu wat verder weg, maar liet keeper Tufan Kivancli even goed kansloos.

De ervaren bezoekers laten zich echter niet snel van de wijs brengen. Nog voor rust werden zij weer dreigend en na rust was het in een mum van tijd dan ook 2-2. Eerste kopte Maurice Gijzen een voorzet van Rijsterborgh, daarna schoot, een op een met Mooij, alweer de 35ste van deze competitiejaargang binnen.

De ommekeer kwam er echter niet, al was daar wel een controversieel moment voor nodig. De eerste handsbal, van Bijl, werd weggewuifd door arbiter Jongejan, de tweede, van Ton Vlaar, niet. Penalty dus. En Rick Kout kroonde zich tot de uiteindelijke matchwinnaar. Flamingo’s wist zich dit keer niet meer op te richten en kreeg eigenlijk geen grote kansen meer. Het zal bovendien topscorer Gijzen mogelijk een of twee wedstrijden moeten missen. Zijn duw naar Jongejan was weliswaar licht, maar niet echt handig. Het betekende rood in een wedstrijd, die niet veel later werd afgefloten. ,,Een mooie en belangrijke overwinning”, was Van Eekelen goed gemutst. ,,We doen weer mee om een prijs.”

Alcmaria Victrix: Mooij. Hermes, Gronsfelt (56. Groot), Bremer, Huiting (69. Sybrandi), Schouten, Kout, Dubero. Beerse, Bijl, Bakni.

Flamingo’s: Kivancli. Simons, Vlaar, Bergwerff (71. Oomes). Dubois, Gundogdu (76. Kossen), Bektas, Ezhar. Beentjes, Rijsterborgh, Gijzen.


Wieringermeer buigt weer voor de leider

(Alkmaarsche Courant)
VIERDE KLASSE A Per saldo was het nog niet eens een verloren zaterdag voor Wieringermeer. Aan de nederlaag tegen koploper Flamingo’s die een uur superieur was, viel weer niet te ontkomen. Belangrijker was de wetenschap dat de derde plaats met uitzicht op de nacompetitie door de echte concurrentie niet onder druk werd gezet. Want ook SRC verloor.

Daar zag het voor Wieringermeer een half uur niet naar uit. Uiteindelijk haalden de Slootdorpers te weinig rendement uit hun beste fase. Waar Ko Kempeneers kon scoren en Sander Veenstra dat zeker had moeten doen. Maar zorgde alleen Tim Zuidhof uit de volgende knappe aanvalsopzet voor de verdiende voorsprong. ,,Daarna zakten we te ver terug en speelden Flamingo’s helemaal in de kaart’’, was de glaszuivere analyse van Kempeneers.

wierzat1b

Tim Zuidhof, maker van de eerste goal van Wieringermeer, probeert tussen drie tegenstander het overzicht te behouden.
Foto: MARC MOUSSAULT

Het elftal van Ron Weinbrecher is hier en daar weliswaar op leeftijd maar dat betekent in dit geval voornamelijk veel boerenslimheid. Voor rust in cijfers uitgedrukt door Maurice Gijzen, Ruben Beentjes en aanvoerder Ilyas Bektas profiteerden van wat de thuisclub achterin liet gebeuren. Middenvelder Kees van de Vrie was nu in het centrum gekoppeld aan de spits die ook als midden veertiger nog steeds weet wat scoren is. En dat makkelijk deed in dit ongelijke geval. Daarachter was Yucel Gundoglu enerzijds een opgewonden standje. Maar zijn overzicht en balbehandeling, zoals het hakje waarmee hij een voorzet op Beentjes verlengde, lieten ook klasse zien. Van een mate waar Wieringermeer uiteindelijk kansloos voor moest buigen. Ook al duurde het even voor invaller doelman Tim Appelman in de tweede helft voor de laatste keer moest buigen toen Jorrit Bergwerff van dichtbij uithaalde. En daarmee de hoop die Thijs Boersma met een kopbal terug in de harten van de Slootdorpers had gebracht weer van tafel veegde. De nummer drie kwam in de tweede helft weer bij vlagen in de buurt van Tifan Kivancii. Een grabbelaar onder de lat die tot een paar jaar terug als voetballer niet eens wist wat keepen inhield. Maar vooral met zijn reflex op weer een inzet van Boersma liet zien dat vak inmiddels te verstaan. Terwijl er aan de overkant het een en ander werd verprutst, en trainer Weinbrecher verzuchte dat zijn ploeg mild was geweest.


Flamingo’s wint topper

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s heeft in eigen huis de topper tegen Alcmaria Victrix met 2-1 gewonnen. Na een spannende wedstrijd kon de formatie van leider Dick Bleek de punten dus toch in eigen huis houden. Bleek was van mening dat Flamingo’s zichzelf flink tekort deed wegens het missen van vele kansen die de ploeg kreeg. “Vlak voor de thee scoorde Gijzen terecht de 1-0 en dat was toch wel een lekker moment. Na de rode kaart van hun in de tweede helft kregen wij het lastiger omdat we het een beetje gingen onderschatten of iets dergelijks”, aldus Bleek.

zat1victric

Verliezend trainer Jordy van Eekelen vond dat de wedstrijd meer gelijkop ging in het eerste bedrijf en zag ook enkele kansen voor zijn ploeg. “We kwamen slecht de kleedkamer uit en een kwartier na rust hadden we het echt moeilijk en werd het ook 2-0. Na de rode kaart gingen we opportunistischer spelen en werd het 2-1. Maar ik geef toe dat het geen onterechte verliespartij is.”


FLAMINGO’S 64 ZET ALCMARIA VICTRIX OPZIJ

(Alkmaarsdagblad.nl)
REGIO – In de Vierde Klasse A van het zaterdagvoetbal stonden er twee interessante duels op het programma. De derby tussen Flamingo’s 64 en het treffen tussen De Foresters en AFC’34.

Flamingo’s 64 – Alcmaria Victrix 2-1
In eigen huis wist Flamingo’s 64 stadsgenoot Alcmaria Victrix te verslaan. ‘Voor rust waren er bijna geen kansen, Alcmaria had meer balbezit maar creëerde niet echt veel. Wij wachtte af’, zei Ruben Beentjes. Uit een corner kopte Maurice Gijzen met succes op doel. ‘Onze keeper en rechtsback dachten beide dat de ander hem zou wegwerken’, aldus Leon Schouten.

situatiea

Nog voor rust leek de gastheer ook de 2-0 te maken, maar de rake omhaal van Beentjes werd afgekeurd door de scheidsrechter. ‘ Na rust waren we een stuk beter’, meende Beentjes. Een eigen doelpunt van Stan Hermes betekende in het tweede bedrijf de 2-0.

Een half uur voor tijd moest Stan Hermes met zijn tweede gele kaart en dus rood inrukken. De penalty die daar uit voortkwam eindigde op de lat. Via Dylan Bijl kwamen de gasten nog wel terug tot 2-1, maar verder kwam het niet.


Flamingo’s blijft aan kop

(Alkmaarsche Courant)
Er zat twee wedstrijden lang zand in de motor van Flamingo’s, maar nu de winterstop bereikt is, staat de ploeg nog altijd bovenaan. Even moest het de koppositie aan Opperdoes laten, maar door een 2-6 zege bij Kwadijk sluit het elftal 2018 af als koploper.

“het was geen pretje dit weekend om langs de lijn te staan”, doelt Dick Bleek van Flamingo’s op de kou. “we hadden er veel meer moeten maken, maar dat laten we weer na. Daar moet aan gewerkt worden”.


FLAMINGO’S ’64 ALS KOPLOPER DE WINTERSTOP IN

(Alkmaarsdagblad.nl)
Kwadijk – Flamingo’s 64 2-6
Flamingo’s 64 is winterkampioen. De Alkmaarders wonnen bij Kwadijk en gaan zo als koploper de winterstop in. Binnen vijf minuten werd de score via Ruben Beentjes geopend, waarna de thuisploeg langszij kwam. ‘Dat was hun enige kans in eerste helft’, zag Richard Rijsterborgh. ‘Daarna hebben we het weer opgepakt.’ Door goed uitgespeelde aanvallen kwam Flamingo’s 64 via Miquel Dubois en Yucel Gundogdu halverwege op een 1-3 voorsprong.

Direct na rust kwam Kwadijk uit hun enige kans in de tweede helft weer tot scoren. ‘Wederom door foute pass van ons achterin. Daarna kwamen ze er niet meer aan, met de snelheid van Maurice Gijzen en Ruben Beentjes kwamen zij overal te laat’, vervolgde Rijsterborgh. In de tweede helft kwamen Beentjes en Gijzen (2x) tot scoren. ‘Het was overigens geen beste pot van ons. Veel fouten en de omstandigheden waren erbarmelijk.’


FLAMINGO’S WEER KOPLOPER NA WINST IN STADSDERBY

(Alkmaarsdagblad.nl)
Door Paul van der Molen
Bron: XYTO Media
ALKMAAR – Flamingo’s ’64 heeft zich in de stadsderby tegen AFC ’34 hersteld van het puntenverlies van de laatste weken. De ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher behaalde in de laatste twee wedstrijden slechts één punt, maar was tegen AFC ’34 vanaf de eerste minuut oppermachtig.

zat1afck
Fotografie: Paul van der Molen

‘Onze individuele klasse heeft vandaag weer de doorslag gegeven’, sprak Ruben Beentjes van de thuisploeg na afloop. ‘Als je kijkt naar Maurice Gijzen die toch behoorlijk op leeftijd is, lijkt het wel alsof hij nog elke weet beter gaat spelen.’ Beentjes hoorde na afloop dat koploper Opperdoes had verloren bij De Foresters en dat verraste hem. ‘Het blijft toch een gekke competitie, maar lekker voor ons.’

Door dit resultaat neemt Flamingo’s immers de koppositie, op doelsaldo, weer over van Opperdoes. De toon werd daarvoor zaterdagmiddag al snel gezet want wie rekende op een spannende stadsderby kwam bedrogen uit. Binnen twintig minuten had de thuisploeg immers al een 3-0 voorsprong gepakt en daarna kwam men nooit meer in gevaar. De al genoemde Gijzen opende binnen een minuut de score en met een mooie lob verdubbelde Beentjes die score alvorens aanvoerder Richard Rijsterborgh de 3-0 tegen de touwen kopte. Verdi Sambo deed namens AFC’34 wat terug, maar op slag van rust bepaalde Gijzen na een knappe individuele actie de ruststand op 4-1.

zat1afcl
Fotografie: Paul van der Molen

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft en Gijzen maakte zijn derde van de middag waarna ook Miquel Dubois en Yucel Gundogdu een goaltje mochten meepikken. Hierna liet de thuisploeg de teugels wat vieren waardoor de gasten nog tweemaal mochten tegen scoren.

De koploper speelt volgend weekend de laatste wedstrijd van 2018 als men op bezoek gaat bij het laag geklasseerde Kwadijk. AFC ’34 blijft ondanks de nederlaag 9e en ontvangt volgende week hekkensluiter Dindua.

ZATERDAG 4e KLASSE A

Flamingo’s 64 – AFC ’34 7-3 (4-1)
1. Maurice Gijzen 1-0
10. Ruben Beentjes 2-0
17. Richard Rijsterborgh 3-0
39. Verdi Sambo 3-1
45. Maurice Gijzen 4-1
53. Maurice Gijzen 5-1
59. Miquel Dubois 6-1
64. Yucel Gundogdu 7-1
79. Martin Jongejan 7-2
87. Joshua Souisay 7-3

Foto’s: DP Sportfotografie


Flamingo’s is het even kwijt

(Alkmaarse Courant)
Lange tijd leek geen enkele ploeg in staat om de aanvalsdrift van Flamingo’s te stoppen. Vorige week was het echter Opperdoes dat de ploeg tot vallen bracht, deze week pakte ook SRC brutaal één punt: 3-3.

srczat1a

“Het zat ons niet mee. We hebben weer gigantisch veel kansen gemist tegen een ploeg die loerde op een counter. Soms leidt dat tot succes en dat bleek vandaag, al hadden wij deze wedstrijd gewoon makkelijk moeten winnen”, vond leider Dick Bleek.


Slechts een punt voor Flamingo’s

(Alkmaarsdagblad.nl)

Een week na de verloren topper tegen Opperdoes leed Flamingo’s 64 afgelopen zaterdag opnieuw puntverlies. De Alkmaarders bleven op bezoek bij SRC steken op een gelijkspel. Met 3-3 was het een doelpuntrijke remise. ‘Hadden moeten winnen, maar SRC heeft met hard werken ook een puntje verdiend’, zei Ruben Beentjes. ‘Ik dacht dat vorige week een incident was.’

srczat1b

We begonnen opnieuw slecht aan de wedstrijd.’ In Schagen kwam Flamingo’s 64 tot drie keer toe op achterstand. Via Yucel Gundogdu, Richard Rijsterborgh en Ruben Beentjes (penalty) kwamen de gasten telkens weer op gelijke hoogte. Het kreeg kansen op meer, maar de ploeg moest genoegen nemen met een punt. ‘Zij speelden heel slim door onze aanvallers vast te zetten’, vervolgde Beentjes. ‘Elke counter was een doelpunt. Dat kwam ook omdat we aanvallend zijn ingesteld. Dit is balen en voelt als verlies.’


Opperdoes legt zwakke plekken van Flamingo’s bloot in topper

(Alkmaarsche Courant)
Toch niet onaantastbaar

Zaterdag 4A * Het gezicht van Maurice Gijzen spreekt boekdelen. Als een bal er in de slotfase net niet in wil, loopt de ervaren spits gelaten terug. Het is duidelijk niet de dag van Flamingo’s.

Er wordt dan ook ruim verloren van het jeugdige Opperdoes, dat en passant de koppositie overneemt in de vierde klasse zaterdag. Het wordt zelfs een verrassend ruime 2-5 zege voor de bezoekers.

ALK323a_261118
Deze inzet van regiotopscorer Maurice Gijzen zal deze keer geen doel treffen.

“Maar we hebben laten zien dat zij toch niet onaantastbaar zijn”, was de winnende coach René Bierdrager tevreden. “Maar ik had niet verwacht dat we zo’n uitslag neer zouden zetten tegen een ploeg die alles nog gewonnen heeft, waarvan vijf keer met ruime cijfers.”

Het is de laatste keer dat Flamingo’s op het B-veld (kunstgras) acteert. Voor de volgende thuiswedstrijd tegen AFC’34 is een rentree op natuurgras gepland. “Dat was er behoorlijk slecht aan toe, maar op een paar zwakke plekken na, is het bijna speelklaar”, vertelt voorzitter annex teambegeleider Dick Bleek.

Hij ziet zijn team erg matig beginnen. Opperdoes staat in een mum van tijd met 0-2 voor. Eerst schiet Daan Dijkman raak op aangeven van Stephan Wagemaker. Kort daarna verdubbelt Roy van Dijk de score. “We wisten dat Flamingo’s veel kwaliteit en ervaring heeft, dus dan probeer je te kijken waar zij eventueel kwetsbaar zijn”, aldus Bierdrager. “En dat is achterin.”

Het gevolg is dat Opperdoes veel druk zet en de diepte zoekt. Maar zo goed als dat aanvankelijk uitpakt, zo snel is de voorsprong weer verdwenen. Het koningskoppel in de Alkmaarse voorhoede – Gijzen en Ruben Beentjes – poetsten de achterstand vlot weer weg.

Voor rust zakt het duel daarna wat in, om in de tweede helft weer een stuk boeiender te worden, met de nodige kansen over en weer. De bezoekers pakken de oorspronkelijk tactiek van druk zetten en diepte zoeken weer op en met succes. De achterhoede blijkt deze middag duidelijk de achilleshiel bij de Alkmaarders en Opperdoes snijdt er een paar keer makkelijk doorheen. En beslist zo uiteindelijk de wedstrijd. Eerst is het Peter Gutter die uit een vrije trap van Martijn Putting de stand op 2-3 brengt. In het laatste kwartier wordt het via opnieuw Daan Dijkman en Hidde Wien zelfs 2-5. De thuisploeg is dan inmiddels gereduceerd tot tien man, omdat Khalid Ezhar tegen een weinig slimme tweede gele kaart oploopt.

Bleek baalt van het verlies, maar ontkracht dat Flamingo’s eigenlijk helemaal niet zo nodig naar de derde klasse hoeft. Op de vele makkelijke overwinningen is het ervaren elftal inmiddels immers wel een beetje uitgekeken. “Maar als je wel een klasse hoger komt, is het vandaag wel duidelijk geworden dat je dan wat versterking nodig hebt.”


FLAMINGO’S 64 IS KOPPOSITIE KWIJT

(Alkmaarsdagblad.nl)
REGIO – In de zaterdag Vierde Klasse A is Flamingo’s 64 de koppositie kwijt. De Alkmaarders verloren van directe concurrent Opperdoes en leden zo het eerste puntverlies van het seizoen.

Na zeven overwinningen leed Flamingo’s 64 afgelopen zaterdagmiddag het eerste puntverlies van het seizoen. Na tien minuten ging Opperdoes al met 0-2 aan de leiding. ‘Het was een heel slap begin’, zei Ruben Beentjes na afloop. Via Maurice Gijzen en Beentjes kwam de gastheer nog voor rust op gelijke hoogte.

Na rust kwam Opperdoes op 2-3 en kreeg Flamingo’s 64 kansen. Toen de gastheer met tien man kwam te staan liepen de bezoekers uit naar een 2-5 voorsprong. ‘We hebben meer kwaliteit, maar als het niet tot uiting komt in de wedstrijd dan is dat balen. Al met al is het een zure middag’, vervolgde Beentjes. ‘Maar het is nog geen reden om ons druk te maken.’

zat1oppc


Flamingo’s boekt opnieuw klinkende zege

(Alkmaarsdagblad.nl)
REGIO – In de Vierde Klasse A van het zaterdagvoetbal boekte Flamingo’s 64 alweer haar zesde overwinning van het seizoen en blijft zo foutloos. De Foresters, Alcmaria Victrix en AFC’34 gingen onderuit.

Flamingo’s 64 – Wieringermeer 6-0
In eigen huis boekte Flamingo’s 64 met 6-0 van Wieringermeer. Halverwege ging de Alkmaarse ploeg al met 4-0 aan de leiding. ‘We speelden een goede eerste helft’, zei Ruben Beentjes na afloop. De voorsprong kwam via Maurice Gijzen (2x), Jorrit Bergwerf en Richard Rijsterborgh. In het tweede bedrijf kwamen Beentjes en Gijzen tot scoren.

Door de zege is Flamingo’s 64 nog zonder puntverlies en is de gedoodverfde titelkandidaat. Over drie weken speelt de ploeg in eigen huis tegen directe concurrent Opperdoes.

zatwiera


Flamingo’s 64 – Jisp

(Alkmaarse Courant)
Flamingo’s is weer op schot
Flamingo’s heeft ook tegen Jisp de dubbele cijfers behaald. Waar vorige week DZS onder de voet werd gelopen. overkwam nu Jisp datzelfde lot: 10-2. Leider Dick Bleek had weinig te klagen. “Al hadden we er wederom meer moeten scoren”, zo vond hij.


Flamingo’s 64 – DZS

(Alkmaarse Courant)
Flamingo’s won met maar liefst 13-1 van DZS. Leider Dick Bleek had vanzelfsprekend genoten, maar niet van het eerste kwartier. “We gingen toch teveel voor onszelf en waren niet scherp genoeg. Later was het wel weer genieten”, lachte Bleek.

zat1DZSb


Flamingo’s 64 – DZS 13-1

(alkmaarsdagblad.nl)
In eigen huis haalde Flamingo’s 64 tegen DZS dubbele cijfers: 13-1. Het is de grootste uitslag ooit voor Flamingo’s en het gebeurde nooit eerder in de historie dat er een speler (Ruben Beentjes) zeven doelpunten in één wedstrijd maakte. Voor rust had Beentjes er drie gemaakt. Doordat Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh ook wisten te scoren gingen de Alkmaarders met een 6-0 voorsprong rusten.

zat1DZSc

‘In de eerste tien minuten begonnen we erg zwak. DZS kreeg twee kansen en we werden na een kwartier pas wakker’, aldus Beentjes. ‘Toen werd het een walk-over en een voetbalshow.’ Middenvelders Ezhar en Hoepel waren belangrijk met assists en Bektas legde de nodige kilometers af. Na rust scoorde Gijzen driemaal en vond Beentjes nog vier keer het net.


Flamingo’s wint moeizaam op bezoek bij Foresters

(Alkmaarse Courant)
Op bezoek bij Foresters had Flamingo’s het lastig wedstrijd gespeeld. De ploeg van coach Dick Bleek won uit bij Foresters met 1-2 en daar kwamen de bezoekers nog goed mee weg, erkende ook Bleek.

“Het was niet best vandaag. De penalty die wij kregen vond ik makkelijk gegeven, maar in de tweede helft hadden we een zuivere strafschop moeten krijgen. Gelukkig hebben we geen averij opgelopen.” Aan de kant van Foresters waren de druiven zuur door de nederlaag. “Ik vond dat we het goed deden”, aldus aanvoerder Dennis Dijkhuis. “Maar na een minuut of 70 vloeiden bij ons helaas de krachten wat weg”.


De Foresters – Flamingo’s 64 1-2 (1-1)

(alkmaarsdagblad.nl)
In eigen huis verloor De Foresters met een minimaal verschil van Flamingo’s 64, dat daardoor na drie speelronden nog zonder puntverlies is. ‘Het was een beetje onnodig. Het was een gelijkwaardige wedstrijd.’ zei Dennis Dijkhuis na afloop.


forzat1a

Binnen tien minuten opende De Foresters al de score. Het was Joey Breed die de 1-0 wist te maken. ‘We speelden gewoon goed en hadden het overwicht.’ Vlak voor rust ging Maurice Gijzen in de zestien naar de grond en kreeg een penalty. ‘Die was twijfelachtig.’ vond Dijkhuis. Vanaf elf meter trok Ruben Beentjes de stand gelijk. In een gelijkwaardige tweede helft was het Maurice Gijzen die uit een voorzet vanaf rechts met een rake kopbal voor de 1-2 eindstand zorgde.

Beentjes: ‘Wij waren de betere partij met meeste kansen en het meeste balbezit. Hier gaan nog wel een aantal ploegen sneuvelen. De Foresters is een slimme en stugge ploeg. Ook de bal en het veld waren geen omstandigheden die de voetballende ploeg tegemoet komen, maar het is wel lekker dat we nu drie punten los staan.’


Flamingo’s 64 wint weer

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s heeft weer een ruime zege geboekt. Dit weekend werd Dindua met 6-0 opzij gezet. “Het hadden dubbele cijfers moeten zijn, dat is het enige minpuntje”, aldus Flamingo’s-coach Dick Bleek.

zatdindua2
Ruben Beentjes scoort de 2-0.

zatdindua2


Flamingo’s 64 – Alliance’22 7-2

Tegen Alliance’22 boekte Flamingo’s 64 een eclatante 7-2 thuiszege. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, af en toe was het echt genieten. Er waren mooie aanvallen en combinatie spel’, sprak Richard Rijsterborgh na afloop. De Alkmaarse vierdeklasser kon in het laatste bekerduel weer beschikken over Yucel Gundogdu en Ruben Beentjes. ‘Hierdoor hadden we weer veel dreiging en creëerden we veel kansen. Aanwinst Khalid Ezhar speelde een prima wedstrijd. Het wordt voor iedereen nog dringen voor een basisplaats volgende week.’

De Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Maurice Gijzen (2x), Yucel Gundogdu (2x), Richard Rijsterborgh (2x) en Ruben Beentjes (1x).SEIZOEN 2017 – 2018Flamingo’s snel op juiste koers

Nog een duel scheidt Flamingo’s van promotie naar de derde klasse, wat een rentree na vijftien jaar op dat niveau zou betekenen. Het uit de competitie bekende Wieringermeer kreeg in Slootdorp met 2-4 klop. Volgende week wacht op eigen veld HYS uit Haarlem in het finaleduel.

wierna3

De voorspelling dat het geen eenvoudige zege zou worden, kwam uit. Al bleek de ervaring en kwalitatieve overmacht voldoende om uiteindelijk in het laatste half uur nog toe te slaan. Ne als een week eerder moesten de bezoekers een 1-0 achterstand wegwerken. Maurice Gijzen tekende na een uur voor de gelijkmaker. Het ging daarna snel. Binnen tien minuten beslisten Ruben Beentjes (penalty) en Gijzen de wedstrijd, waarna Beentjes met een mooie individuele actie de mooiste treffer van de middag maakte en promotie weer een stap dichterbij bracht.


Flamingo’s op de valreep door na tweede ronde

Alkmaar * Het werd nog een heel lastige wedstrijd voor Flamingo’s, maar het kwam op de valreep goed. Met een 2-1 zege op Haarlem Kennemerland blijven de Alkmaarders in de race voor promotie naar de zaterdag derde klasse.

“Al was het uiteindelijk dik verdiend”, stelde trainer Ron Weinbrecher. Hij zag zijn ploeg voor rust tegen een 0-1 achterstand aanlopen. “Al was het een buitenspeldoelpunt. Iets wat de grensrechter naderhand ook wel toegaf.”

Dat was een kolfje naar de hand van de door René van Marsbergen (ex-Meervogels) getrainde bezoekers. “Zij zakten erg in en gingen vooral op zoek naar de counter. “Het kwam echter toch nog goed. De uitstekende doelman hield de Haarlemmers nog lang in de race, maar op een benutte strafschop van Ruben Beentjes en een van richting veranderde vrije trap van Maurice Gijzen – vijf minuten voor tijd – moest hij ook passen en zo werd het toch nog 2-1.

Zaterdag wacht Wieringermeer. “Dat wordt ook lastig. Moeilijk veld en twee goede spitsen”, weet Weinbrecher wat hem te wachten staat.


Flamingo’s 64 via Haarlem-Kennemerland naar volgende ronde

(Alkmaarsdagblad.nl)
ALKMAAR – Dankzij een overwinning op Haarlem-Kennemerland mag Flamingo’s 64 blijven hopen op promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Gemakkelijk ging het niet maar een doelpunt van Gijzen bracht de Alkmaarders de zege, 2-1.

In eigen huis kwam Flamingo’s 64, dat de reguliere competitie afsloot als nummer twee, binnen een kwartier op een 0-1 achterstand tegen Haarlem-Kennemerland. Die ploeg werd in de vierde klasse B derde.

‘In de tweede helft hebben we meteen druk gezet’, vertelde Richard Rijsterborgh. Uit een rake penalty van Ruben Beentjes trok de gastheer de stand gelijk. Vijf minuten voor tijd bracht Maurice Gijzen Flamingo’s 64 aan de leiding door een vrije trap binnen te schieten. ‘We verzuimden de kansen af te maken en daarom kwamen we in een lastige situatie terecht.’ vervolgde de aanvaller.

‘Gelukkig hebben we door inzet en strijd de wedstrijd toch over de streep getrokken. Het is uiteindelijk een terechte zege. ’Volgend weekend speelt Flamingo’s 64 in de tweede ronde op bezoek bij Wieringermeer, dat afgelopen zaterdag met 0-3 won. ‘Dat word ook niet makkelijk. Het is een ploeg met strijd en we hebben te maken met dramatische omstandigheden, lang gras en wind.’


Flamingo’s zet Weinbrecher in het zonnetje

(Alkmaarsche Courant)
Na afloop van het door hem twee jaar geleden geïnitieerde footgolftoernooi leek Flamingo’s een mooi moment om Ron Weinbrecher in het zonnetje te zetten. In de kantine van Sportpark ‘t Lood spelde voorzitter Dick Bleek de onderscheiding op, waarmee Weinbrecher voortaan als lid van verdienste van de Alkmaarse voetbalvereniging door het leven gaat.

Weinbrecher is al jarenlang als speler en trainer actief bij de club. Vorig jaar blies de huidige speler van zaterdag2 en onbezoldigd trainer van de hoofdmacht de zaterdagtak – op zondag is hij werkzaam bij SRC in Schagen – verder nieuw leven in. Dit jaar wordt er geoogst. Zo werd met verve een plek in de nacompetitie gehaald. Volgende week is Haarlem-Kennemerland de tegenstander.

ALK322b_280518


Flamingo’s is niet erg scherp

(Alkmaarsche Courant)
Tegen Dindua, dat nog een minimale kans op de nacompetitie had, leek Flamingo’s al bij de nacompetitie. Het werd zo een vermakelijke middag op ‘t Lood, waarbij de punten wel in Alkmaar bleven, 5-4.

“Het wordt een eentonig verhaal, maar er werden weer veel opgelegde kansen gemist”, stelde coach Dick Bleek. Hij zag na de 1-0 van Yücel Gundogdu de Enkhuizers zelfs een 1-2 voorsprong nemen, maar via Maurice Gijzen was het bij rust 2-2.

Na rust liep het via Miquel Dubois en Gijzen uit naar 4-2, waarna Ruben Beentjes voor de vijfde tekende. Bleek is er van overtuigd dat in de nacompetitie de scherpte weer terug is. “Ga er vanuit dat de neuzen en het vizier over twee weken de goede kant op staan.”


Flamingo’s is na ruime zege zeker van de tweede plaats

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4a * “Wieringermeer – uit altijd lastig”, bleek dit keer wel mee te vallen voor Flamingo’s. De Alkmaarders wonnen met ruime cijfers (0-6) en zijn nu zeker van de tweede plaats op de ranglijst achter kampioen Purmersteijn.

“Stugge ploeg en knollenveld”, somde coach Dick Bleek kort op wat een bezoekje aan Slootdorp meestal lastig maakt.

wierzat1a

Maar het werd – terwijl Wieringermeer nog in de race is voor nacompetitie – een simpele middag voor zijn ploeg. “Dubbele cijfers waren mogelijk geweest”, aldus Bleek, die genoten had van de fraaie treffers van Yücel Gundogdu (3), Miquel Dubois, Maurice Gijzen en Ruben Beentjes.


Flamingo’s toe aan toetje

(Alkmaarsche Courant)
Wormerveer * Het duurt nog even voordat de nacompetitie begint, maar Flamingo’s – al zo goed als zeker tweede in zaterdag 4A – is al toe aan het toetje.

Zo bleek zelfs met een wat uitgedunde selectie dit keer Saenden geen al te groot obstakel, 1-6. In Wormerveer had Flamingo’s het een helft lastig. “Het was een stroef begin”, had coach Dik Bleek dan ook gezien. Hij zag dat Saenden defensief nog wel eens fel van leer trok, en daar had zijn ploeg voor rust moeite mee, al wist het via Miquel Dubois en Ruben Beentjes (strafschop) wel met een 1-2 voorsprong de rust te halen.

In de tweede helft ging het makkelijker en liep het via Ilyas Bektas (2), Maurice Gijzen en Beentjes uit naar 1-6, waarbij met name de tweede van Bektas er een was om in te lijsten.


Flamingo’s te sterk voor AFC

(Alkmaarsche Courant)
Eerder dit seizoen lipe Flamingo’s nog tegen een verrassende nederlaag op bij AFC’34. Op eigen veld nam het overtuigend revanche en won de Alkmaarsche derby met 5-0.

Voor de bezoekers stond er wat de competitie betreft meer op het spel dan voor Flamingo’s. De titel is immers uit het zicht, maar de nacompetitie al zeker. En dat terwijl AFC’34 momenteel overal naast dreigt te grijpen. Het was op het veld echter niet te zien dat de belangen voor het elftal van Jeroen Slaager groter waren, want het wist Flamingo’s dit keer geen seconde te verontrusten. “De spelers waren zich bewust van de belangen en de prestige en hebben negentig minuten gedomineerd met goed combinatievoetbal”, was coach Dick Bleek zeer tevreden. “Het publiek was de grote winnaar.”

zatafcb

Zij zagen Ruben Beentjes voor rust twee keer scoren. Via Maurice Gijzen en opnieuw Beentjes werd die score in de loop van de tweede helft verdubbeld. “En daarna kabbelde het een beetje naar het einde en begon het, mede door de aangename temperaturen, meer op zomeravondvoetbal te lijken.” Gijzen maakte in die fase nog wel de 5-0.


Flamingo’s maakt lelijke uitglijder

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s is dit seizoen gewend om vooral veel te winnen, maar dit weekeinde maakte zij een lelijke uitglijder.

Flamingo’s verloor met 4-1 van Sporting Krommenie. Maurice Gijzen redde vlak voor tijd de eer met zijn dertigste competitietreffer, maar veel meer positiefs viel er niet te melden, stelde coach Dick Bleek. “Je hebt van die dagen. Gemakzucht, Onderschatting. zeg het maar.”

SportKb

Hij zag zijn team evengoed nog veel kansen krijgen, maar met een 2-0 achterstand gaan rusten. In de tweede helft probeerden de Alkmaarders nog iets te forceren. “Maar het mocht niet baten en we werden simpel naar 4-0 gecounterd. Hopelijk zijn we volgende week beter bij de les.”

Dan staat immers de derby tegen AFC’34 op het programma. Die hadden echter ook een slechte beurt en waarin Flamingo’s zeker is van nacompetitie, zouden de stadgenoten nog wel eens helemaal buiten de boot kunnen vallen.


Flamingo’s niet in problemen

(Alkmaarsche Courant)
Nacompetitie is waar Flamingo’s zich momenteel op richt, maar eerst moeten er nog wat reguliere competitieduels gespeeld worden. Zoals tegen Kwadijk, dat met 7-2 geklopt werd. “enthousiaste ploeg met voortreffelijke keeper”, omschreef coach Dick Bleek de hekkensluiter. “Maar bij voetballend de minste in deze klasse.” Ondanks enkele geschorsten werd het een makkelijke middag.

Bij rust was het al 4-0. de Alkmaarse treffers kwamen van Maurice Gijzen (4) en Richard Rijsterborgh (3).


Flamingo’s is in vorm

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s speelde tegen Hollandia een uur met tien man, maar won even goed nog ruim met 5-2.

De Alkmaarders konden andermaal niet enthousiast worden over de arbitrage en zag dit keer Marco Kossen met rood naar de kant gestuurd worden. “dus het wordt zo puzzelen de komende weken”, stelde Flamingo’s-coach Dick bleek. Inmiddels is wel Yücel Gundogdu op het oude nest teruggekeerd en hij tekende heel fraai met een boogbal voor 1-0. Na rust werd het nog wel 1-1, maar counterde de thuisploeg effectief naar 4-1. “Het spel was goed verzorgd en de doelpunten mooi”, was Bleek tevreden. Richard Rijsterborgh (2) en Maurice Gijzen (2) scoorden.


Flamingo’s wint ruim maar baalt behoorlijk

Flamingo’s houdt de tweede plaats stevig in handen. De Alkmaarders wonnen met 2-5 van SRC.

Halverwege was het nog 2-2 in Schagen. Richard Rijsterborgh en Maarten de Vries hadden de bezoekers snel op 0-2 gezet, maar SRC kwam nog voor rust terug. Maar tot paniek leidde dat niet bij Flamingo’s. Maurice Gijzen scoorde snel na rust. “Het goede spel werd weer opgepakt, alleen werd helaas de hoofdrol opgeëist door de scheidsrechter”, vond coach Dick Bleek. hij zag doelman Lucas Kuin een discutabele rode kaart krijgen. “Maar met een man meer werd SRC niet gevaarlijk.” Via Rijsterborgh en Ruben Beentjes werd het 2-5. Domper was echter de rode kaart voor de laatste. “Eveneens totaal onterecht”, aldus Bleek.


SRC – Flamingo’s 64 2-5

(www.alkmaarsdagblad.nl)
In Schagen boekte Flamingo’s 64 een 2-5 overwinning. Nadat Maarten de Vries en Richard Rijsterborgh met kopballen de Alkmaarders op 0-2 hadden gebracht kwam SRC in tien minuten tijd terug tot 2-2. ,,Zij wilden niet voetballen, gingen met acht man achter de bal en hielden alleen maar tegen, schopten en irriteerde” zei Ruben Beentjes na afloop.

In de tweede helft kreeg Flamingo’s 64 tweemaal rood. Keeper Lucas Kuin kreeg na een duel met de spits van SRC rood, terwijl Beentjes later in de wedstrijd mocht inrukken vanwege een vermeende slaande beweging. Tussendoor scoorden Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Beentjes waardoor de zege binnen was. ,,Het was een hectische middag. Er vielen veel kaarten. Een beetje onstuimig” vond Beentjes, die zelf ook met rood mocht vertrekken. ,,De scheidsrechter zei dat ik een slaande beweging maakte, maar dat was het absoluut niet”.


Flamingo’s pakt volle winst

Flamingo’s heeft met een simpele zege op Fortuna Wormerveer de tweede plaats in 4A verder verstevigd.

“Zelden zoveel kansen verprutst zien worden”, stelde coach Dick Bleek dat de Alkmaarders wel wat ruimer dan 4-0 hadden kunnen winnen van Fortuna.

Routinier Maurice Gijzen was weer eens goed voor een hattrick. Hij bracht de ruststand op 2-0, waarna Ruben Beentjes tussendoor de derde maakte. De bezoekers kregen ook nog wel wat mogelijkheden. “Maar Lucas Kuin hield zijn doel knap schoon.”


Zuivere hattrick invaller Stam

(Dagblad Waterland)
Door 5-2 winst op De Flamingo’s heeft Purmersteijn de ‘naaste belager’ afgeschut. Met nog acht duels te gaan en tien punten voorsprong (weliswaar zeven verliespunten), kan de champagne in Purmerend koud gezet worden.

purmersteinzat1aFoto: Jeroen Hijlkema Pictures.

“Het zou raar zijn als je het nu nog weggeeft”, erkent trainer René Panhuis. “Maar wij moeten de focus houden. Als de instelling niet goed is, zijn we namelijk zelf onze grootste tegenstander.”

Nadat Achraf Nazih de score had geopend, bogen de Alkmaarders de stand kort voor rust om naar 1-2, onder meer uit een penalty. Panhuis bracht bij het begin van de tweede helft Ricardo Stam binnen als spits en die schreef een glaszuivere hattrick op zijn naam. Owairan Cleonise tekende voor de 5-2. Panhuis: “En toch hadden we nog meedogenlozer moeten zijn in de afwerking.”


Flamingo’s doet zijn plicht

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s blijft in het spoor van Purmersteijn. Al werden de Alkmaarders alleen blij van de drie punten tegen het zeer povere Blauw Wit W, 0-3. De Zaankanters deden weinig meer dan tegenhouden, stelde coach Dick Bleek. “En ze hadden alleen maar commentaar op elkaar en op de scheidsrechter. Tegen dit soort ploegen heb je niets te winnen en alleen maar te verliezen. Niveau reserve zesde klasse.”

Liever kijkt Bleek uit naar de topper tegen Purmersteijn op 10 maart, waar Flamingo’s een goed resultaat moet boeken om in de race te blijven voor de titel.

blwita


Alkmaarse teams op schot

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4a * Flamingo’s en AFC’34 konden allebei het doel weer makkelijk vinden. De eerste won met 5-0 van kleine Sluis, terwijl AFC’34 een opmerkelijke 7-5 zege op Dindua liet aantekenen.

zat1kleinesluisd

Opvallendste man bij Flamingo’s was gelegenheidskeeper Ton Vlaar, die knap de nul hield. “We kwamen traag op gang en na rust was het erg nonchalant”, bleef coach Dick Bleek kritisch. Maurice Gijzen (2), Maarten de Vries, Ruben Beentjes en een Kleine Sluis-verdediger scoorden.

zat1kleinesluisc


Flamingo’s weer trefzeker

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s is goed uit de startblokken gekomen voor de tweede seizoenshelft. De Alkmaarders klopten Sporting Krommenie met 6-3. “Een jonge, energieke tegenstander die niet snel opgeeft”, had coach Dick Bleek gezien.

Toch liep zijn ploeg via Ruben Beentjes (penalty), Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh simpel uit naar een 3-0 ruststand. Na rust werd die score verder uitgebouwd door Ilyas Bektas, maar stribbelde Sporting Krommenie nog flink tegen en kwam het – met daar tussendoor nog een heel fraaie treffer van Gijzen – terug tot 5-3. Bektas besliste het duel alsnog, 5-3. “Gezien de kansenverhouding terecht”, aldus Bleek.


Flamingo’s snel weer op orde

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * De afwezigheid van een aantal vaste krachten was wellicht de oorzaak dat de start van flamingo’s uit bij Dindua verre van vlekkeloos was. “Het was erg rommelig”, had coach Dick Bleek gezien. De Alkmaarders hadden echter na de 2-2 alles weer snel op orde en liepen uit naar een ruime voorsprong bij rust. “De tweede helft was daardoor een formaliteit. Met iets meer scherpte hadden we dubbele cijfers gehaald.”

dinzat1b

dinzat1a


AFC’34 gelukkige winnaar tegen Flamingo’s ’64

(Alkmaarsdagblad.nl))
ALKMAAR – Afgelopen zaterdag stond het Alkmaarse onderonsje tussen AFC’34 en Flamingo’s 64 op het programma. Het duel, dat de afgelopen dagen al onderwerp van gesprek was tussen beiden spelersgroepen, werd een evenwichtig duel. Na zeven doelpunten bleek AFC’34 de gelukkige winnaar, 4-3.

In een ijskoud Alkmaar nam Jeroen Slaager na afloop de felicitaties maar wat graag in ontvangst. “Hier blijf ik graag voor buiten, dit is lekker” glunderde de oefenmeester, net na de 4-3 overwinning. Slaager erkende dat een gelijkspel niet onverdiend was geweest. “Als zij de vierde treffer zouden hebben gemaakt dan was dat logisch geweest. Het kon twee kanten op, maar wij zijn de gelukkige winnaar”.

afczat1c

De basis voor de overwinning werd voor rust gelegd. Het duel tussen de ploegen, die beiden in een uitstekende vorm verkeren, kwam snel los. Nadat Maurice Gijzen na zes minuten op AFC’34 doelman Lakeman stuitte, vond Martin Jongejan ook de doelman van de opponent op zijn pad. Toch wist de thuisploeg nog voor rust een comfortabele voorsprong in te nemen. Nadat Martin Jongejan via het been van Flamingo’s verdediger Sander Bakker binnenschoot, wist Joshua Souisay vlak voor rust raak te schieten. Ruben Beentjes, aanvaller bij de bezoekers, zag het met lede ogen aan. “We beginnen erg slap, en geven veel kansen weg. Verdedigend zijn we erg kwetsbaar”.

Waar Flamingo’s 64 via Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Ruben Beentjes kansen onbenut lieten, wist AFC’34 de score op te voeren. Middenvelder Chiel Hartman wist in de 53e minuut de bal vanaf zo’n zestien meter binnen te schuiven. Zijn 3-0 leek de genadeslag voor de bezoekers, die na vele overwinningen als verliezer van het veld leken te stappen.

Spanning
Net toen de wedstrijd gespeeld leek, wist de nummer twee van de ranglijst de spanning terug te brengen. Nadat Richard Rijsterborgh met een schuiver voor de 3-1 zorgde, bracht Joshua Souisay het verschil echter weer op drie doelpunten. De buitenspeler wist de doelman te omspelen, om vervolgens raak te schieten, 4-1. In de laatste fase kon Flamingo’s 64 toch terugkeren. Met name de 4-2 was er één van grote klasse. “Het is prachtig dat hij er zo in gaat” aldus Beentjes. De aanvaller doelt op de vrije trap die in de verre kruising werd geschoten. “Helaas heeft het geen punt opgeleverd”. De 4-2 was wel reden voor meer spanning, wat werd verhoogd toen Miquel Dubois met een lage schuiver voor de aansluitingstreffer zorgde. Desondanks konden de gastheren de wedstrijd over de streep trekken. “Het is iets spannender geworden, maar het is genoeg” aldus Slaager die opgelucht adem kon halen. De ploeg vervolgt hiermee de sterke reeks. “We zijn doorgegaan met wat we al vijf à zes wedstrijden achter elkaar goed doen. We hebben vier keer gescoord en een goede tegenstander verslagen. Wij melden ons aan de bovenkant” stelt Slaager tevreden vast. “Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn. Dat waren we de afgelopen wedstrijden ook al, want vier keer op rij winnen doe je niet zomaar”.

Waar AFC’34 zich mocht opmaken voor een mooie derde helft, verliet Flamingo’s 64 het speelveld in mineur. “Eerder heb ik geroepen dat we niet zoveel problemen zouden krijgen, dus dat motiveert hen nog extra. Ik denk dat we hoger op de ranglijst gaan eindigen dan AFC’34, maar dit is wel een bittere pil” aldus Beentjes, die zijn laatste wedstrijd van dit kalenderjaar heeft gespeeld. “Voor mij is de winterstop nu. Het maakt de nederlaag extra zuur, hier ga ik wel een paar nachtjes van wakker liggen. De jongens kom ik vaker tegen, dus ik moet ze maar even ontlopen” grapt de aanvaller. De glimlach die bij de aanvaller tevoorschijn komt is echter van korte duur. Bij Slaager en zijn ploeg zal de glimlach echter wel even blijven hangen. Luisterend naar het losbarstende feestje in de kleedkamer van de thuisploeg, weet de oefenmeester wat hem te wachten staat. “Ik ga er zo even bijstaan, en een drankje doen op deze overwinning. Hier moet je echt even van genieten”

AFC’34: Lakeman. Dingena, Wiegman, Brommer, Katan (Bijvoet/87). Boots, de Jong (Orhangazi/65), Hartman. Jongejan (Ibrahim/77), Sambo, Souisay.

Flamingo’s 64: Kivancli. Simons Bakker, Trifkovic, de Vries (Aitchou/60). Dubois, Kossen, Bektas, Beentjes. Rijsterborgh, Gijzen.


Flamingo’s stevig tweede

(Alkmaarsche Courant)
Flamingo’s heeft zijn tweede plek verstevigd door directe concurrent Wieringermeer met 3-1 te verslaan. Een terechte overwinning, vond coach Dick Bleek. “Gezien het aantal gemiste kansen waren dubbele cijfers haalbaar, al had de tegenstander er ook een half dozijn kunnen maken. Het is duidelijk dat we eindelijk tegenstanders uit het linkerrijtje treffen.”

zat1wierd


Slechte zaterdag voor vierdeklasser

(Westfries Dagblad)
Hollandia is er dit weekend niet in geslaagd tot winst te komen. De Hoornse ploeg van trainer Siem Klerk verloor de thuiswedstrijd tegen Flamingo’s met 2-3.

Hollandia had kansen genoeg om de overwinning zelf over de streep te trekken, zo zag Klerk. “Wij hadden echt veel goede kansen, ik denk wel negen stuks. Wij maken ze alleen niet en dat is het verschil met Flamingo’s vandaag”.

De nederlaag kwam uiteindelijk in de absolute slotfase tot stand. “Zij maken echt een wereldgoal in de laatste minuut, waardoor we dan ook nog verliezen”, aldus Klerk, die het volgende week met zijn manschappen op moet nemen tegen Purmersteijn. “We moeten snel leren van onze fouten, want volgende week moeten we ons zien te wapenen tegen de koploper. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat goed goed oppakken dus ik maak me zeker geen zorgen”.


Flamingo’s op valreep winst

(Alkmaarsche Courant)
Uit bij Hollandia moest Flamingo’s niet voor het eerst terugknokken van een achterstand., maar uiteindelijk nam het ver in blessuretijd de punten mee naar huis, 2-3. Ruben Beentjes was goed voor een hattrick. Na eerst nog een penalty gemist te hebben, was zijn winnende – een volley in de kruising – er een om in te lijsten. Maar het was verder een zware middag. “Een rommelige wedstrijd, waarin we de problemen over ons afriepen”, aldus coach Dick Bleek.


‘Reuzen’ blijken toch maatje te klein

(Alkmaarsche Courant – editie Waterland)
Purmersteijn ruim lang Flamingo’s in vroegtijdig ‘titelduel’

Flamingo’s óf Purmersteijn kon zaterdag al een belangrijke stap zetten richting titel. De nummer één en twee lijken in de vierde klasse A dit seizoen een maatje te groot voor de rest. De eerste onderlinge ontmoeting was daarom al een ‘finale’ die in een 2-6 zege voor de Purmerenders eindigde.

zat1purmcKevin Hijlkema schiet Purmersteijn naar een 2-3 voorsprong.
Foto: Martin de Haan.

Hoewel het duel in de kelder van het amateurvoetbal plaatsvindt, is het er eentje om bij voorbaat van te watertanden. De koploper won de eerste zes duels met een doelsaldo van 57 gescoorde goals en zeven tegen. Purmersteijn maakte er 29 en incasseerde drie tegengoals in een duel minder.

Daarnaast heeft de thuisploeg een ervaren collectief met een gemiddelde leeftijd van bijna 36,5 jaar. De manschappen van trainer René Panhuis, met een ruim elf jaar lager gemiddelde, speelden veelal op een hoger niveau. Zij moeten in de beginfase vooral het (hoofdkruintje) bieden aan de meterslange Alkmaarse voorhoede. Zelfs Ronnie Roomeijer, met zijn 1,89 geen kleintje, blijft een kop onder de reuzenspitsen Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh. “Voortaan moet ik maar kicksen met lange noppen aantrekken”, lacht de rechtsback na afloop.

Effectiviteit
Toch heeft de vroege 2-0 achterstand voor de bezoekers weinig te maken met lengte, maar met gogme en effectiviteit. In de zevende minuut verkijkt linksback Charles Kooij zich op een diepe bal, waardoor Rijsterborh alleen op Dave Hiddes af gaat en van afstand beheerst langs de twijfelende Purmersteijn-keeper schiet. Even later leunt Gijzen in het strafschopgebied op belager Jamél Magnée en gaat de oud-spits van Haarlem, AZ en Heracles gewillig mee als de Purmersteijn-captain achterover valt. Ruben Beentjes benut de makkelijk gegeven penalty, maar even later komen de gasten goed weg als Kooij in het strafschopgebied zonder gevolgen Gijzen haakt.

Ondanks het overwicht doet Purmersteijn pas in de 38ste minuut iets terug als Sonny Punt een voorzet van Dick Bos door de benen van keeper Tufan Kivancli tikt. En nog voor rust scoor Kevin Hijlkema de gelijkmaker na een voorzet van Owairan Cleonise. Met rechts maait hij over de bal, waarna deze via zijn standbeen in het doel belandt, waardoor er sprake is van enig fortuin.

ALK323c_061117Flamingo’s-aanvoerder Rade Trifkovic probeert Owairan Cleonise van de bal te houden.
Foto: Martin de Haan.

In het begin van de tweede helft scoort de hardwerkende middenvelder opnieuw. Wederom na een assist van Cleonise krult hij de 2-3 achter Kivancli. Punt maakt via de onderkant van de lat de bevrijdende 2-4 uit een voorzet van Jermaine Ristie. Even later heeft Hijlkema na een diepe bal van Bos een harde volley in gedachten. De door hem getoucheerde bal komt echter met een boogje bij Punt, die met een soortgelijke poging over de in onbalans geraakte Flamingo’s-Keeper scoort. In de slotfase profiteert Cleonise van de ontstane ruimte en maakt hij na een individuele actie nog 2-6.

“We begonnen overgeconcentreerd”, vond Panhuis. “Maar gelukkig herpakten we ons op tijd en bij vlagen werd het spel beter. Het moet nog beter, want er komen nog genoeg lastige tegenstanders. Dit is een mooie start die tot promotie moet leiden”.


Hardere arbeid is nodig

(Alkmaarsche Courant)
Purmersteijn wint topper * Flamingo’s zakt in na rust * ‘Topdrie haalbaar’

Flamingo’s heeft in zaterdag 4A zijn eerste nederlaag geleden. De Alkmaarders kenden een goede start, maar moesten na rust vooral conditioneel hun meerdere erkennen in het met de nodige ambitie aan de competitie begonnen Purmersteijn.

ALK323c_061117Flamingo’s-aanvoerder Rade Trifkovic probeert Owairan Cleonise van de bal te houden.
Foto: Martin de Haan.

De Purmerendse ploeg is een nieuw gezicht in deze klasse. De zondaghoofdklasser speelde enkele jaren zonder vlaggenschip op zaterdag, maar keerde dit seizoen terug met als doel kampioen worden van de vierde klasse. “Deze jongens waren wel heel goed, dus het zou me niet verbazen als zij dat worden. Al kunnen we uit natuurlijk nog van ze winnen”, was coach Dick Bleek niet van plan meteen de titelhoop te laten varen na een tegenvaller. “Al zal het dan wel scherper moeten. Het ging de eerste weken misschien wel een beetje te makkelijk en je ziet bijvoorbeeld dat de trainingsopkomst alweer wat minder wordt. En dat merk je, want nadat zij 2-3 maakten, was het heel snel gedaan. Zij waren gemiddeld wat jonger en conditioneel waren ze ook duidelijk wat sterker. Daarnaast vond ik hun spel effectiever. Bij ons willen er nog wel eens een paar gaan lopen goochelen en dat moet je tegen deze ploeg niet doen. We hadden ook afgesproken dat als we in het nauw kwamen, er een lange bal gegeven zou worden, maar dan wordt er bijvoorbeeld toch weer door het midden gespeeld.”

Al is het begin nog wel prima van de dit seizoen aanvallend ontketende thuisploeg (57 treffers in pas zes wedstrijden). Richard Rijsterborgh is zijn directe tegenstander al vroeg in het duel te slim af en passeert van afstand de weifelende doelman Dave Hiddes. En na een kwartier is het zelfs 2-0. Maurice Gijzen lokt bekeken een strafschop uit, die door Ruben Beentjes wordt benut. Een tweede overtreding in de zestien op Gijzen wordt door de prima leidende arbiter Nieuwland weggewuifd en de nog altijd makkelijk scorende routinier ziet ook nog een bal op de paal belanden, waarna de bezoekers nog voor rust terug in de wedstrijd komen.

zat1purmcKevin Hijlkema schiet Purmersteijn naar een 2-3 voorsprong.
Foto: Martin de Haan.

Na rust kan de thuisploeg nog even mee, maar als Sonny Punt de middelste treffer van zijn hattrick laat noteren, is het gedaan met Flamingo’s en kan het elftal van oud-prof René Panhuis het duel makkelijk uitspelen en de score nog wat verder opvoeren. Ondanks de mindere uitslag had coach én voorzitter Bleek wel een mooie middag. “het begint duidelijk weer te leven. Het is in jaren ook niet zo druk geweest bij een thuiswedstrijd. En verder maken we ons geen zorgen. De komende weken krijgen we wel de wat sterkere ploegen in deze klasse, maar dat zijn allemaal teams die we van voorgaande jaren kennen. De topdrie is dan ook zeker haalbaar. Alleen als er een paar belangrijke spelers geblesseerd raken, zou dat misschien lastig kunnen worden.”


Flamingo’s ’64 hard onderuit

(Alkmaarsdagblad.nl))
ALKMAAR – Na zes vrij eenvoudige overwinningen is Flamingo’s tegen Purmersteijn hard onderuit gegaan. De Alkmaarders kwamen keurig op 2-0, maar Purmersteijn bleek in het vervolg zonder twijfel de sterkste, 2-6.

Purmersteijn bewees in de kraker, die zorgde voor een volle kantine, verder te zijn dan Flamingo’s 64. Een constatering die in het eerste half uur niet opging. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op 1-0, doordat Richard Rijsterborgh na geblunder in de Purmerendse defensie de score wist te openen. Vanaf elf meter wist Ruben Beentjes de score te verdubbelen, wat ervoor zorgde dat de gastheren een zorgeloze middag leken te hebben. “We begonnen heel sterk in het eerste half uur, maar daarna was het niets meer” baalde Ruben Beentjes. “Het veld werd veel te groot, er ontstond veel te veel ruimte en dan zie je dat ze heel goed voetballen”.

Het goede spel leverde in de laatste minuten voor rust twee doelpunten op. Nadat Sonny Punt via de keeper voor de aansluitingstreffer tekende, wist Kevin Hijlkema nog voor rust de gelijkmaker binnen te schieten. De 2-2 was vlak na een grote kans voor Maurice Gijzen, die na een mooie actie zijn inzet op de paal zag belanden. “Die kans was het kantelmoment. Vanuit de omschakeling scoren hun 2-2”. blikte Beentjes terug.

Na rust creëerde Flamingo’s 64 welgeteld één kans. Die poging, vlak voor het eindsignaal, ontstond echter op het moment dat het duel al lang en breed beslist was. Met name de 2-3 van Kevin Hijlkema – Vanaf twintig meter raakte hij de bal uitmuntend, wat de start was van een heuse ‘walk-over’. Via Jermaine Ristie (Intikker), Hijlkema (Stift) en Owairan Cleonise (Afstandsschot) bouwde de Purmerenders de voorsprong uit naar 2-6. “Zij hebben laten zien stapje verder te zijn. We hebben tot vlak voor rust goed tegenstand geboden, maar daarna geven we het weg en dat is zuur” aldus Beentjes.

Conditie
Flamingo’s 64 beschikt over de nodige kwaliteit, maar ook over een elftal met vele spelers die al op leeftijd zijn. “Zij maken het veld groot en dan kunnen wij het niet belopen. Zij tikken lekker rond op het middenveld, en dan komen wij overal een stap te laat. Dan kan je het niet belopen en dan zie je dat leeftijd een reden is voor een mindere conditie” concludeert Beentjes.

Voorafgaand aan het duel hield Beentjes het nodige contact met onder meer Jermaine Ristie, oud ploeggenoot van de aanvaller van Flamingo’s 64. “Voorlopig blokkeer ik ze maar even op Whatsapp” lachte Beentjes. Als een boer met kiespijn weliswaar, “Je hebt natuurlijk nog alle tijd en kans om het goed te maken, maar zie ik het op dit moment somber in”.

Flamingo’s 64: Kivancli. Simons (Ait Ichou/73), Vlaar, Trifkovic, Oomes (Bakker/66). Dubois, Kossen (de Vries/71), Bektas, Beentjes. Rijsterborgh, Gijzen.


Alkmaarse monsterzeges

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Flamingo’s en AFC ’34 troffen allebei een opponent uit Wormerveer en boekten beide een monsterzege.

Flamingo’s won uit bij Fortuna met 2-8. “Minste tegenstander tot nu toe, maar het treintje dendert lekker door”, was coach Dick Bleek tevreden. “Alleen liepen we wat lichte blessures op op het oude, harde kunstgrasveld.” De treffers waren van Ruben Beentjes (5), Richard Rijsterborgh, Maurice Gijzen en een eigen doelpunt.


Komst van jonge spelers als Ruben beentjes legt ervaren Flamingo’s geen windeieren

Toeslaan vanuit de luwte
(Alkmaarsche Courant)

Alkmaar * ‘Ophouden met die gekkigheid’, roept Ron Weinbrecher zaterdagmiddag over het hoofdveld van sportpark ’t Lood. De woorden van de flamingo’s-Coach zijn gericht aan Ruben Beentjes, die even daarvoor een omhaal jammerlijk zag mislukken. Teamgenoot Maurice Gijzen glimlacht. Hij is maar wat blij dat de 24-jarige aanvaller de gelederen is komen te versterken. “Hoef ik niet meer zo hard te lopen”, zegt de achttien jaar oudere routinier na de 5-1 overwinning op SRC zaterdag.

ALK326c_231017Onder toeziend oog van Maurice Gijzen haalt Ruben beentjes uit in de wedstrijd tegen SRC.
Foto: Martin de Haan

Met de teloorgang van de ooit zo florerende zondagtak – vijf jaar nadat in het seizoen 2009-2010 bijna de eerste klasse werd bereikt ging de stekker eruit bij de hoofdmacht – werd het vizier bij Flamingo’s verlegd naar de zaterdag. Het team wat al flink wat jaren in de vierde klasse zijn wedstrijden speelde ‘promoveerde’ tot vlaggenschip van de kleinste club van Alkmaar. Een vlaggenschip op leeftijd, dat vorig seizoen mede door personele problemen onderaan de ranglijst eindigde.

Uitgebreid

Dat moest anders, zo was een aantal betrokkenen van mening. En dus werden de schouders er onder gezet. Met succes. De selectie is flink uitgebreid – er kon zelfs een tweede zaterdagelftal voor de competitie worden ingeschreven – en er wordt weer twee keer in de week getraind. Ook de gemiddelde leeftijd is omlaag gegaan. Een beetje dan. Want nog altijd prijken wekelijks de namen van Richard Rijsterborgh (38), Rade Trifkovic (42) en zijn leeftijdgenoot Maurice Gijzen op het wedstrijdformulier. “We hadden wel wat versterking nodig”, zegt laatstgenoemde over de uitbreiding van de selectie. “Er zijn vijf of zes jongens bijgekomen die eigenlijk niet eens in deze klasse thuishoren. Dan voetbalt het een stuk lekkerder.” Met name de komst van Ruben Beentjes legt de ploeg tot nu toe geen windeieren. Eerder spelend voor onder meer AFC ’34, Hollandia, Hillegom, en Kennemers koos de 24-jarige Alkmaarder ervoor om dichter bij huis zijn voetbalcarrière voort te zetten. Bij Flamingo’s dus. Daar heeft hij in vijf wedstrijden inmiddels tien keer het net gevonden.

Ook tegen SRC was het twee keer raak. Eerst haalde Beentjes ‘in enen’ uit na terug koppen van Gijzen – die hij vervolgens zelf bediende bij de 2-0 – en na rust benutte de rappe linksbuiten een strafschop. “Dat hij naar Flamingo’s zou komen was voor mij wel een reden om er nog een jaartje aan vast te plakken”, vertelt Gijzen, die de successen van de zondaghoofdmacht van Flamingo’s mede vorm gaf en in het ‘vernieuwde’ zaterdagelftal nu al vijftien treffers achter zijn naam heeft staan. “Met zulke jongens erbij hoef ik niet meer zo hard te lopen en hangt het niet teveel van mij of van Richard Rijsterborgh af. We kunnen lekker vanuit de luwte in positie komen, die jongens doen het meeste werk. Dat moet je ook niet meer verlangen van die oudjes. Wij moeten er staan wanneer dat nodig is.”

En dat lukt tot nu toe dus uitstekend. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van +48 gaat de ploeg fier aan kop in de vierde klasse. “Af en toe gaat het zelfs wat te makkelijk”, stelt Gijzen. “Dan zijn we minder scherp. Maar het blijft leuk om te winnen. Zo houd ik het nog wel een tijdje vol.”


14 oktober, Kleine Sluis za hard onderuit

(Schager Courant)
Kleine Sluis * tegen het nog ongeslagen Flamingo’s kreeg Kleine Sluis za. het deksel op haar neus: 2-7. Door de enorme productiviteit van de bezoekers koos de thuisclub voor extra defensieve zekerheid en loerde met snelheid op de counter. Dit plan werkte uitstekend, want bij rust leidde Kleine sluis met 2-0 via Joshua Jaakke en Justin bakx. Daarna werden twee levensgrote kansen gemist en scoorden de bezoekers wel: 2-1.

kantelpunt was de niet gegeven rode kaart na vasthouden van een doorgebroken speler. In korte tijd scoorde Flamingo’s drie keer. Het geloof vloeide weg met een 7-2 nederlaag als gevolg. “Onnodig, dus een grote teleurstelling voor ons allemaal”, gaf Reinier Wagner toe.


kleinzat1b

14 oktober, Kleine Sluis – Flamingo’s

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Na drie heel simpele zeges hoopte Flamingo’s uit bij Kleine Sluis op iets meer tegenstand. Die kwam er ook. Al duurde het maar een helft en wonnen de Alkmaarders uiteindelijk toch met 2-7.

En dat na een 2-0 ruststand. “Eindelijk een tegenstander die het gras opvrat. Al was dat wel te lang en de ballen te zacht”, vertelde coach Dick Bleek. “Dat is hier overigens elk jaar zo.” De gemakzucht van de eerste helft werd na enige harde woorden in de rust ingeruild voor focus en via Richard Rijsterborgh (3), Maurice gijzen (3) en Miquel Dubois werd het alsnog een ruime overwinning.


7 oktober, Flamingo’s – Blauw Wit

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Flamingo’s kwam ook in het derde competitieduel niet in problemen. Met een 6-0 zege op Blauw Wit viel de winst iets kleiner uit dan in de vorige twee duels.

“Maar we hopen de komende weken wel op een beetje meer weerstand”, zo zag coach Dick Bleek zijn team al 31 keer scoren.

Maurice Gijzen tekende tegen de ploeg uit Wormerveer voor zijn derde hattrick op rij. Ook Ruben Beentjes, Richard Rijsterborgh en Miquel Dubois troffen doel.

Bleek zag net als in vorige duels een gretige tegenstander die het niet altijd even slim aanpakte. “Maar ons spel wordt wel steeds leuker om naar te kijken.”


30 september, Kwadijk – Flamingo’s

(Alkmaarsche Courant)
Zaterdag 4A * Flamingo’s is het nieuwe seizoen met indrukwekkende scores begonnen. Na de 12-0 van vorige week werd het uit bij Kwadijk dit keer 2-13.

Opvallend was dat het bij rust nog maar 1-2 stond en het jeugdige Kwadijk op het lange, natte gras nog aardig wist tegen te stribbelen. Na rust stortte het echter in no time in elkaar en werd het prijsschieten voor de Alkmaarse bezoekers. Maurice Gijzen maakte er vier, Ruben Beentjes en Ilyas Bektas waren goed voor een hattrick. Richard Rijsterborgh (2) en Miquel Dubois waren ook trefzeker.

kwadijkzat1b


26 september, DEM – Flamingo’s (beker)

Op het B veld van DEM (echt gras) stond om 20.08 uur de teams klaar. Goed veld goed licht wat wil je nog meer.

Bami had de administratie beter op orde dan de scheids en Flamingo’s startte voortvarend. DEM was vooral bezig zichzelf uit de wedstrijd te halen door overal commentaar op te geven. Na een fantastische steekbal van Maarten mocht Ilyas alleen op de keeper afgaan.. hij schoot jammerlijk naast. Al met al waren de teams aan elkaar gewaagd maar goals maken zat er niet in in de 1e helft. Ruim voor rust werden Rade en Maup gewisseld..pijntjes (toch de leeftijd 2 potjes in 4 dagen)

In de tweede helft ging Flamingo’s goed verder met redelijk combinatie spel. Soms werd door onze CV’s de bal iets te ongecontroleerd naar voren geschoten maar we bleven proberen te combineren en de vrije man te zoeken. Een goal kon niet uitblijven. Onze Bami schoot snoeihard binnen. 1-0. Helaas was het binnen 5 minuten weer gelijk 1-1. Ondanks de mooiste kansen die Ruben (2X) en Bami kregen konden we de overwinning niet uit het vuur slepen.

Complimenten aan het team voor de manier waarop we rustig bleven tegen dit team DEM.

Scout


23 september, Flamingo’s flink op schot

Zaterdag 4A *
De Alkmaarse zaterdagvierdeklasser is het seizoen overtuigend begonnen. Het flink gewijzigde Flamingo’s verpulverde Saenden met 12-0. Maurice Gijzen gaat misschien dit seizoen wel weer een gooi doen naar de topscorerstitel. De veteraan schoot vier keer raak in een duel waarin de Alkmaarders de doelpunten netjes over beide helften verdeelden.

Wellicht krijgt hij concurrentie van de teruggekeerde Ruben Beentjes, die ook vier keer doel trof. Richard Rijsterborgh (2), Ton Vlaar en Ilyas Bektas maakten de twaalf vol.| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |