Home » Van der Schee: “Steeds meer leven op Sportpark ‘t Lood”

Van der Schee: “Steeds meer leven op Sportpark ‘t Lood”

(Alkmaarsche Courant)

Een klein jaar geleden vonden Flamingo’s, op zoek naar jeugd en invulling van de velden, en voetbaltrainer René van der Schee, op zoek naar een plek waar hij zijn ideeën kwijt kon, elkaar. En onder de noemer Flamingo’s/Ovv Animo zit er gestage groei in.

Robin Kaandorp

Zo is Van der Schee blij met de komst van Sportbureau33 naar Sportpark ’t Lood. De voetbalschool van AZ-trainer Koen Stam was tot voor kort wat de Alkmaarse activiteiten betrof actief bij AFC ’34. “Zij zochten een andere locatie en hebben ons benaderd. En na gesprekken hebben zij die stap gezet. Ik zie dat als een fantastische opsteker.”

De inwoner van Sint Maartensvlotbrug is blij met de huidige ontwikkelingen binnen zijn prille voetbalclub. “We zijn uiteindelijk begonnen met een team. Dat speelde eerst onder de 14, maar omdat we daar alles wel erg dik wonnen en een paar jongens te oud werden, zijn we overgestapt naar onder de 15.”

Senioren

Daarnaast zit uitbreiding er aan te komen. “Volgend jaar gaan we vrijwel zeker met een onder 11 team beginnen en daarnaast zijn we ook met senioren bezig. Het heeft behoorlijk wat tijd gekost om dat op poten te zetten, maar het gaat nu de goede kant op.”

Het gezamenlijke doel, Sportpark ’t Lood weer levendiger te maken, lijkt steeds meer gestalte te krijgen. Zo hield de KNVB er recentelijk selectietrainingen. “Dat heeft Dolf Henschen geregeld&quot:, weet Van der Schee. “Maar dat soort dingen zijn alleen maar heel leuk en goed voor de club. Net als dat jonger Oranje hier komend seizoen weer twee open dagen gaat houden. Het was hier nog niet zo lang geleden meer dood dan levend, maar nu zie je dat het steeds meer gaat bloeien.”

En dat de hele winter door. “Want wij zijn een van de weinige clubs die geen winterstop houden. We trainen ook gewoon in de vakanties door en dat zijn allemaal vrije trainingen. Toegankelijk voor iedereen die zin heeft om te voetballen.”

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |