Home » Flamingo’s roeit tegen stroom in

Flamingo’s roeit tegen stroom in

(Alkmaarsche Courant)
Bestuur wil na terugtrekken eerste zondagelftal imago van de club oppoetsen

Nog geen zes jaar geleden was de zondaghoofdmacht van Flamingo’s één wedstrijd verwijderd van promotie naar de eerste klasse. Anno 2016 heeft het bestuur van de Alkmaarsche voetbalclub besloten om de ploeg, die inmiddels de hekkensluiter van de laagste standaardklasse was geworden, uit de competitie te halen.

Officieel wordt dat laatste overigens gedaan door de KNVB. “Maar dit team zou hoe dan ook niet meer in actie komen dit seizoen”, is voorzitter Dik Bleek duidelijk. Hij belde zelf afgelopen week Oudesluis op dat zij niet naar ’t Lood hoefden te komen. “Misschien hadden we wel veel eerder in moeten grijpen. Het ging het hele seizoen al niet goed.” Dit had vooral te maken met de contributieafdracht. “Er waren al in mei afspraken gemaakt en daar was toen iedereen het mee eens. Alle gegevens werden ingevuld en het zou goed komen. Maar toen het puntje bij paaltje kwam, bleek dat op een paar na iedereen gestoneerd had. Daar begon het gedonder al.”

doekIn 2009 eindigde Flamingo’s als vierde in de 2e klasse A. De hoogste klassering ooit op zondag. Hier werd Foresters met 5-0 verslagen.
Archieffoto Walter Oliemans

Bespreking
En dat hield niet meer op. “We hebben ze er allemaal op aangesproken, zelfs betalingsregelingen voorgesteld, maar het hielp helemaal niks. Er is nog een hele bespreking geweest in de winterstop, waar ook de trainer (Lloyd Piqué, red.) bij was. Toen waren er uiteindelijk iets van drie bereid om te betalen. Dus hebben we besloten om er een punt achter te zetten. Dit team zou de club alleen maar meer geld kosten. Want er werden veel kaarten gepakt, maar niemand betaalde iets. Kijk, als je als team in de vijfde klasse speelt en je bent gewoon niet goed genoeg, maar er zijn verder geen problemen is dat jammer. Dit team wilde echter nadat zij een keertje gewonnen hadden bijvoorbeeld meteen trainingspakken hebben. Tja, je speelt vijfde klasse. Betaal eerst je contributie maar hebben we gezegd. Of we er ooit nog iets terug van zullen zien? Ik weet het niet. Zij kunnen in ieder geval nergens legaal spelen zolang zij hier niet betaald hebben.”
Een punt achter zondag 1 dus. “We hebben nog twee teams op die dag en dat gaat buitengewoon goed. En misschien komt er volgend jaar nog een team bij.

Strenge afspraken
Of er ooit nog een eerste team op zondag komt, houdt de voorzitter in het midden. “Dan zullen er in ieder geval hele strenge afspraken gemaakt gaan worden.”
Inmiddels telt Flamingo’s nog maar vier teams. “Dus ja wij hebben ons bestaansrecht wel aan de orde gesteld”, stelt medebestuurslid Tim Schmidt, net als Bleek daarnaast betrokken bij het enige overgebleven vlaggenschip zaterdag 1. “Maar we kunnen hier sowieso tot 2027 blijven en de faciliteiten zijn gewoon goed. Het is een beetje tegen de stroom in roeien, maar we willen er zeker nog niet mee stoppen en gokken bijvoorbeeld op meer seniorenteams, oo 7×7, want het zou wel mooi zijn als er wat meer gebeurt op het complex. Sinds het vertrek van AZ is het wel heel stil geworden. We zijn in ieder geval met van alles bezig, maar nemen kleine stappen. Zeker is, is dat we geen grote sportieve ambities hebben. We gaan vooral proberen de levensvatbaarheid te vergroten.”

Vooruit kijken
De komst van AZ (in 2002), de verandering in de wijk en de ambitie van het vorige bestuur hebben de vereniging als geheel duidelijk geen goed gedaan. “Maar we willen nu vooruit kijken”, wil Bleek vooral ook het imago van de club gaan oppoetsen. Als de huidige A1 senior wordt, verdwijnt komend weizoen het laatste jeugdelftal. “Maar we willen wel weer jeugd. Alleen is nog niets concreet, dus we willen niet op de zaken vooruit lopen.”

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |