Home » Slechte herinneringen

Slechte herinneringen

Iedere Flamingo-speler heeft wel zo’n tegenstander waaraan hij slechte herinneringen bewaard. Bij mij kan ik er meerdere opnoemen; PSCK, Schagen en SVW.

PSCK is misschien wel het bekendste voorbeeld. In 1988 speelde Flamingo’s (Zon1) een beslissingswedstrijd tegen PSCK om promotie naar de hoofdklasse. Tot op de dag van vandaag staat deze wedstrijd bij veel Flamingo’s-leden in het geheugen gegrift.

Even voor de volledigheid een korte samenvatting. In mei 1988 speelde Flamingo’s tegen PSCK om promotie van de eerste klasse (toen nog afdeling) naar de hoofdklasse. De eerste wedstrijd werd thuis met 2-1 gewonnen. In de uitwedstrijd stond Flamingo’s met nog een kwartier te gaan met 1-3 voor. PSCK slaagde er echter nog in om deze wedstrijd met 4-3 te winnen waardoor strafschoppen noodzakelijk waren om te beslissen wie er naar de hoofdklasse zou promoveren. Flamingo’s miste er twee en PSCK slechts één waardoor PSCK dat jaar promoveerde.

Dan Schagen. Een kwartier voor tijd was de stand nog 1-3 in het voordeel van Flamingo’s zat1. Een gelijkspel of winst zou voldoende zijn voor promotie naar de 4e klasse.
Na bijna een kwartier blessuretijd viel toch nog de 4-3 in het voordeel voor SRC waardoor zij promoveren. Bijna kwam het toch nog goed toen we in de allerlaatste seconden nog de lat wisten te raken.

En dan nog SVW uit Heerhugowaard. Wat een hoogtepunt had kunnen zijn (promotie naar de eerste klasse voor Zondag1) eindigde in een anticlimax. Op 30 mei 2010 speelde Flamingo’s (Zon1) tegen SVW’27 voor 1200 toeschouwers op het veld van De Rijp en verloor met 7-1 van SVW ’27 en promoveerde SVW ’27 naar de eerste klasse.

Flamingo’s begon sterk aan de finale met een schot op de lat van Alhoussein Kamal en twee kansen van de spitsen Gijzen en Sabili welke door de keeper van SVW onschadelijk werden gemaakt. Daarna was het over en uit. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-1 voor SVW ’27.
svwdrama

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |