Home » Onverwacht bezoek bij Flamingo’s

Onverwacht bezoek bij Flamingo’s

Afgelopen maandag waren de leden van de onderhoudsploeg druk aan bezig om de buitenkanten van ons clubgebouw De Flam opnieuw in de verf te zetten.
Op enig moment kwamen er twee mannen van gevorderde leeftijd, met de rugzak op, en de stevige stappers aan op de onderhoudsploeg afgelopen.
Na enig heen en weer praten en aftasten bleek één van deze montere wandelaars voormalig Kapelaan Piet Seijsener te zijn.
Als jong kapelaantje van amper dertig jaar kwam Piet Seijsener rechtstreeks van het seminarie naar zijn eerste standplaats de Don Boscokerk in Alkmaar.
Toen P. Seijsener kwam was de Don Boscokerk nog gevestigd als houten noodkerk aan de L. de Colignystraat. De pastorie was een woonhuis op de Graaf Jankade.

Kapelaan Seijsener was een van de initiatiefnemers én oprichters van De Flamingo’s.

Op de rechter foto staat kapelaan Piet Seijsener slechts half op de foto. De linker foto toont de kapelaan zoals hij er tegenwoordig uitziet.

Piet Seijsener was onderweg naar familie in Graft de Rijp en besloot een tussenstop te maken bij Flamingo’s. Ik heb begrepen dat het de eerste keer was dat hij sportcomplex ‘t Lood bezocht want Flamingo’s begon natuurlijk bij Buighout. Ongeveer een jaar na de oprichting was Piet Seijsener al weer van het ‘toneel’ verdwenen want het was in die tijd een gewoonte dat een kapelaan na een jaar of 6 zijn spullen weer pakte en verhuisde naar een andere stad.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |