Home » Oud lid Nico Brandsen overleden

Oud lid Nico Brandsen overleden

nicobrandsen
Afgelopen woensdag is oud Flamingo’s-lid Nico Brandsen (1960) aan de gevolgen van een kwaadaardige tumor op 63-jarige leeftijd overleden. Nico speelde eerst in de jeugd van Flamingo’s, vervolgens bij de zondag-senioren (Zon1) en stapte later over naar de zaterdagafdeling (Zat1).

Ik heb nog een elftalfoto kunnen vinden uit 1975/1976 met daarop de jeugdelftallen B1 en B2. In die tijd had je kwartetvoetbal. Junioren C1, C2, B1 en B2 speelden dan allemaal op één dag tegen dezelfde club. Op deze foto staat Nico op de bovenste rij, 9e van links.

kwartet

Nico speelde in zijn leven in talloze bands. Hij begeleidde muzikaal onder anderen Ilse DeLange, Kane, Bob Fosko, Jan Akkerman, Van Dik Hout, Maarten van Roozendaal, Golden Earring en Marco Borsato. Als producer en componist werkte Brandsen mee aan talloze cd’s. Ook werkte Nico veel samen met Angela Groothuizen, met wie hij meerdere theatervoorstellingen maakte. Nico Brandsen is een van de beste organisten van Nederland met als specialiteit het hammondorgel. Door het NPI werd Nico uitgeroepen tot beste toetsenist van Nederland.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |