Home » Vertrekpunt Flamingo’s (1973)

Vertrekpunt Flamingo’s (1973)

De Don Boscokerk is al in 2007 gesloopt maar in vroeger tijden was dit nog wel eens het vertrekpunt (per fiets) naar uitwedstrijden of, zoals hier op de foto, het vertrekpunt van een aantal junioren voor een toernooi in Darmstadt. Deze foto deed me denken aan een aardige anekdote.

DBK

Zo kon het gebeuren dat pupillen A6 moest verzamelen bij de Don Boscokerk om te voetballen in Oudorp tegen Kolping Boys (1973). Op één na was iedereen present. Ze misten nog een jongen die in verband met enige verschuivingen alsnog aan dit elftal was toegevoegd, maar al spoedig daarna kwam er een jongen met een tas aandragen en de ploeg ging compleet van start.

Bij het verkleden in Oudorp viel ’t het elfde spelertje al op dat de jongens allemaal van die vreemde shirtjes over de schouders trokken en bij nader onderzoek, viste hij een shirt van de vereniging Alkmaarsche Boys uit z’n tas met de mededeling, dat het de bedoeling was dat hij moest voetballen tegen Go-Ahead. Daar sta je dan als leider met een levensgroot misverstand aangezien ook de elftallen van de Boys vaak vanaf dezelfde vertrekplaats plegen te vertrekken. Het einde van het verhaal: in overleg met de leider van de tegenpartij en enige improvisatie op kledinggebied, heeft hij tenslotte toch maar meegespeeld, tot tevredenheid van de overige spelers, de leider, de tegenpartij en hopelijk ook die van Alkmaarsche Boys.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |