Home » Het zit er op

Het zit er op

De laatste Op Stelten is gedrukt, in elkaar gezet en in sommige gevallen al bezorgd. Vanmiddag toch maar even gaan kijken hoe het er die laatste keer aan toe ging bij het in elkaar zetten van Op stelten en ik kan U verzekeren, er werd hier en daar een traantje weggepinkt.
Na afloop heb ik meteen maar mijn eigen stapel boekjes meegenomen. Enkele jaren geleden besloot ik om ook een ‘wijkje’ te nemen. Ik vond het zonde dat er zo veel via de post werden verspreid en probeerde zo wat geld (postzegels) voor de club te besparen. Rijk zullen ze er niet van geworden zijn want mijn wijk bestaat al geruime tijd uit slechts 5 ‘klanten’. Mijn laatste Op Stelten verdween vandaag om tien over acht in de brievenbus van moeder Terlouw. Het is maar even dat je het weet.

Nadat gisteren Jolanda Weck en Ruud Vroone alle bladzijden hadden gedrukt was het vandaag de beurt aan Marcel Beentjes, Jan Mathijsen, Jack van Twuijver, Willem Stavenuiter, Wil de Jong, Piet Borgman, Jack Schouten en Harry Raadschelders om nog éénmaal Op Stelten in elkaar te zetten.

In een razend tempo werden de stapels steeds kleiner tot er tenslotte een lege tafel achter bleef. In vroeger tijd, zo las ik laatst, hadden we iets van 800 leden. Gelukkig hoefden er vanmiddag ‘slechts’ iets van 300 boekjes in elkaar gezet te worden.

Halverwege verscheen een doos gebak dus mocht je enige kruimels tussen de bladzijden vinden, dan weet je hoe dat komt.

Ruud en Jolanda drukken al jarenlang op een krakkemikkige machine alle A4-tjes af. De geschiedenis van Jolanda gaat trouwens nog veel verder terug. Zij was in de beginjaren van Op stelten één van de typistes. Zo moest ze de nodige handgeschreven verslagen en verhalen allemaal typen. Gelukkig is dat in het digitale tijdperk iets handiger geworden alhoewel ik van Marcel weet dat het altijd een enorme klus is om als redacteur het blad druk-klaar te krijgen.

De voltallige ‘in-elkaar-zet-ploeg’.
Marcel Beentjes, Jan Mathijsen, Jack van Twuijver, Willem Stavenuiter, Wil de Jong, Piet Borgman, Jack Schouten en Harry Raadschelders in willekeurige volgorde.


Als laatste handeling moeten er nog stapels gemaakt worden voor de verschillende bezorgers. Iets waar Wil de Jong en Piet Borgman zich mee bezighouden.

Voor diegene die niet de papieren versie heeft gekregen is hij natuurlijk ook hiernaast digitaal te lezen.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |