Home » Bekervoetbal

Bekervoetbal

Het winnen van de beker is nog altijd de snelste weg naar Europa wordt wel eens gezegd. Komend weekend speelt onder andere Zat1 een thuiswedstrijd tegen ZCFC. De successen voor Flamingo’s in de beker zijn op de vingers van één hand te tellen. In 2011 won Zondag2 de districtsbeker door in de finale met 1-0 van BFC te winnen.

In seizoen 2000/2001 kwam Flamingo’s Zondag1 wel heel ver in de beker. Vierdeklasser Flamingo’s haalde overwinningen op RKEDO (1-2) , BKC (3-6) en zaterdag tweedeklasser Odin’59 (0-2). Vervolgens moest er worden gevoetbald tegen het 4 klassen hoger spelende Hollandia, een jaar eerder nog bekerwinnaar. Drie minuten voor tijd maakte de formatie van trainer Ron Weinbrecher de gelijkmaker: 2-2. Na de reguliere serie strafschoppen was de stand 4-4. Invaller Stefan Kolster maakte koelbloedig 5-4, waarna de andere invaller René Biesot zijn inzet gekeerd zag worden door Peter de Jong, die zijn ploeg daarmee bij de laatste vier in het bekertoernooi hielp.

Tegenstander in deze halve finale is ADO’20 uit Heemskerk. Een tweede versie van de strijd tussen David en Goliath. Of: vangt de koe opnieuw de haas? Al in de zevende minuut kopte Martijn Gootjes raak uit een corner en leek de Alkmaarse hoop snel vervlogen. ADO kon de vliegende start echter geen vervolg geven het was Maurice Gijzen die attent reageerde op een slordig teruggespeelde bal en passeerde vervolgens de keeper: 1-1.

beker1

Moest Flamingo’s een week eerder tegen Hollandia nog veel kansen toestaan, tegen de Heemskerkers viel dat bijzonder mee. Er waren zelfs kansen op de wellicht winnende treffer maar de stand veranderde niet meer. Angel Sevillano schoot maar net naast, de vrijgespeelde Norbert de Jong kreeg een opgelegde kans waarna de rebound van Maurice Gijzen van de lijn werd gehaald. Diezelfde Maurice Gijzen passeerde knap twee man, maar schoot oog in oog met de keeper net naast. De inzet van Mark van Hesselingen werd van de doellijn gehaald en in de slotminuut tenslotte schoot Richard Schake nog naast.

Even later viel op Schakes inzet vanaf elf meter, de eerste uit de reeks, niets aan te merken, maar plukte Van Marsbergen de bal vakkundig uit de hoek. Helaas voor Schake werd er verder geen strafschop meer gemist. Al was de Alkmaarse kater niet eens zo heel groot. Het bekertoernooi was met de winst op Hollandia en remise tegen ADO al meer dan geslaagd.

beker2

Uiteindelijk won ADO’20 de finale met 3-1 van Kranenburg en werd zodoende (districts)bekerwinnaar. Vervolgens werd er met 2-1 gewonnen van Baronie en dit betekende dat er mee mocht worden gedaan aan de KNVB-beker. De eerste ronde was meteen de laatste ronde voor ADO’20. Er werd met 1-2 verloren van SC Cambuur.

De districtsbekers zijn de hoofdprijzen in de door de KNVB georganiseerde districtsbekercompetities voor clubs in het Nederlands amateurvoetbal. De winnaars van de districtsbekers spelen in de landelijke eindronde om de KNVB beker voor amateurs. Alle halve finalisten van de districtsbekers plaatsen zich voor de KNVB beker voor volgende seizoen.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |