Home » Flamingo’s pakt op niet mis te verstane wijze titel in vierde klasse A

Flamingo’s pakt op niet mis te verstane wijze titel in vierde klasse A

(Alkmaarsche Courant)
Niet te stuiten aanval
WIJDEWORMER Wat de toekomst brengt, is van later zorg. Dit weekend was het feest bij Flamingo’s. Na achttien jaar afwezigheid keren de Alkmaarse zaterdagvoetballers terug in de derde klasse. DZS kon daar op eigen veld niets tegen doen. De cijfers spraken boekdelen, 3-9.

zat1kampioen (1)

Captain Richard Rijsterborgh heeft de schaal in handen: Flamingo’s is kampioen van de zaterdag 4e klasse A.

,,We zijn een beetje een cultclub geworden”, stelt oud-speler Dolf Henschen, één van de circa dertig toeschouwers die meegereisd is naar Neck. Hij ziet zijn club, vier senioren- en drie jeugdteams groot, het ’klusje’ moeiteloos klaren in een omgeving die wel bij een cultclub past. Volgend jaar gaat DZS met onder meer kunstgras ook mee in de vaart der volkeren, maar Flamingo’s werd nog kampioen op een stukje oud-Hollandse voetbalnostalgie. Alles oud en krakkemikkig en een veld waar eigenlijk niet fatsoenlijk op te spelen viel en waar doodleuk in de rust een auto met aanhanger overheen reed, met daarop de feestvierende spelers van de onder 16.

Het maakte allemaal niks uit. Flamingo’s kreeg nog even schrik doordat het al na vijftien seconden 1-0 werd. Het bracht hoop bij het handjevol aanwezige Opperdoes-spelers. Zij -al uitgespeeld- zouden de titel pakken bij een Alkmaarse misstap. Maar zij zagen al snel dat dat toch niet ging gebeuren. Gouden koppel Ruben Beentjes (die vanwege een beroep tegen zijn schorsing toch mocht spelen) en Maurice Gijzen bleken al snel niet te stoppen voor de Wijdewormerse verdedigers. De bezoekers liepen zo nog voor rust uit naar 2-5, waarna de tweede helft -ondanks nog eens vijf treffers- weinig meer om het lijf had en de champagne kon worden ontkurkt. ,,Dit zou voor veel jongens wel eens de laatste titel kunnen zijn”, vertelt Yücel Gündoğdu lachend. ,,Dus erg leuk om nog een keer mee te maken. Het zou mooi zijn als wij straks als oude garde plaats kunnen maken voor wat jongere spelers, want anders wordt het een stap hoger wel heel lastig.”

Trainer Ron Weinbrecher is het met de ervaren middenvelder eens. ,,Er zal wat bij moeten komen komen, willen we op dat niveau iets te zoeken hebben. Dat is wel duidelijk. Maar we kunnen nu in ieder geval terugkijken op een heel mooi seizoen. We hebben aanvallend zoveel kracht, dat we eigenlijk bijna altijd scoren. Dat was deze competitie zonder meer doorslaggevend. ”

Gijzen en Beentjes scoren in het slotduel allebei vier keer en eindigen het seizoen op respectievelijk 39 en 34 doelpunten. ,,Het is ook heerlijk om samen te spelen”, stelt de laatste. ,,Ik zag Maurice al spelen toen ik zelf nog heel klein was, dus dat maakt het extra mooi. We hebben echt een mooie groep. Veel oudere gasten die het nog steeds leuk vinden om met elkaar te voetballen. Het was vandaag weer echt genieten. We zien verder wel wat de toekomst brengt. Eerst dit vieren.”

DZS – Flamingo’s 3-9 (2-5) Brian Melis 1-0, 5. Ruben Beentjes 1-1 en 1-2, Maurice Gijzen 1-3, Beentjes 1-4, Gijzen 1-5, Melis 2-5, Gijzen 2-6, Beentjes 2-7, Hans Oosterga 3-7, Yücel Gündoğdu 3-8, Gijzen 3-9.

Flamingo’s: Kivancli, Bergwerff, Bektas, Vlaar (74. Oomes), Dubois, Kossen (75. Simons), El Messaoudi (65. Ezhar), Gündoğdu, Rijsterborgh, Beentjes, Gijzen

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |