Home » In Memoriam Leo Vriend

In Memoriam Leo Vriend

Op donderdag 13 december j.l. is Leo Vriend (Lid van Verdienste, 1992) overleden. Leo heeft in het verleden bijzonder veel voor de club betekend. Twee keer, in 1981 en 1989 nam Leo (toentertijd trainer van junioren A1) de organisatie op zich om met een aantal Flamingo’s-Junioren naar Amerika te gaan voor het spelen van een aantal wedstrijden. De eerste contacten werden drie jaar eerder al gelegd toen de Flamingo’s Leden Leo Vriend en Wim Bosman gevraagd werden om met AFC’34 mee te gaan naar Williamsburg. Het jaar daarna werd Leo Vriend uitgenodigd om als trainer op te treden in diverse voetbalkampen. Het resultaat van de relaties die hij daar opbouwde waren de beide uitnodigingen.

leov5

In ’84 organiseert Leo op de eerste dag van het nieuwe jaar de allereerste Nieuwjaarsdag trimloop voor alle Flamingo-leden, familieleden en vrienden. 7,5 km dwars door de Boekelermeer met Start en Finish bij De Flam. Door het slechte weer gingen er slechts 19 deelnemers van start.

In het jaar ’87/’88 wordt er onder (bege)leiding van Leo Vriend een zaalvoetbalteam opgericht onder de naam De Meent / Flamingo’s (later Flamingo’s Glaswacht, en Flamingo’s / Wokke / ’t Happertje). Na drie kampioenschappen op rij gaat Flamingo’s in de zaal van de 4e naar de 1ste klasse. In ’92 zal het zaalvoetbalteam uiteen vallen.

leov3

Alvorens hoofdtrainer te worden van Zondag1 is Leo Vriend eerst trainer en elftalbegeleider van het vlaggenschip. In ’88 speelt het eerste elftal de legendarische beslissingswedstrijd tegen PSCK en verloor met strafschoppen. Hierna nemen Rinus van Wanrooij en Heinz Köster afscheid van het eerst elftal en wordt Leo Vriend hoofdtrainer van de A-selectie.

Onder leiding van Leo Vriend behaalt Zondag1 het kampioenschap (‘90/’91) door de beslissende wedstrijd tegen Bergen met 8-1 te winnen en zodoende promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Met het aanstellen van Flamingo’s-man Leo Vriend als trainer keerde het tij voor Flamingo’s.

leov2

Het seizoen erop (’91 / ’92) doet Leo Vriend waarop iedereen had gehoopt, direct doorstoten van hoofdklasse afdeling naar KNVB. Bijna 1000 mensen waren getuige van de wedstrijd Flamingo’s – Uitgeest waarin Flamingo’s middels een 2-1 overwinning het kampioenschap binnenhaalde.

leov1

Aan het eind van het seizoen (‘91/’92) stop Leo vriend noodgedwongen met de training van de A-selectie. Noodgedwongen want Leo is niet in het bezit van de vereiste papieren voor de KNVB-verenigingen. Na de promotie naar de KNVB kreeg Leo dispensatie om één jaar verder te gaan maar langer mocht echt niet. Aan de succesvolle samenwerking met maar liefst twee kampioenschappen kwam helaas een eind.

Met het overlijden van Leo Vriend is een zeer gewaardeerd Flamingo’s-man heengegaan. Wij wensen zijn partner, familieleden en vrienden veel sterkte de komende tijd.

leovriend

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |