Home » Jammer dat die omhaal van Joey er niet in ging, vond ook Maurice

Jammer dat die omhaal van Joey er niet in ging, vond ook Maurice

Vader en zoon Gijzen tegenover elkaar op het veld

Ze gingen pratend over voetbal van het veld. zoals dat normaal gesproken ook gebeurt tussen vader en zoon, maar dan nooit nadat ze tegen elkaar hebben gespeeld. “Dit was de eerste keer op deze manier. Als je het mij vraagt heel bijzonder”, zegt Flamingo’s-aanvaller Maurice Gijzen (43) over de ontmoeting met het Kolping Boys van zoon Joey (18).

kolp1
Foto: Martin de Haan

Joey: “Had je het erg gevonden als ik zou hebben gescoord?” Maurice: “Nee natuurlijk niet.” Joey: “Ik ook niet als jij zou hebben gescoord.”

Dichtbij was zoonlief wel, bij een goal tegen de ploeg waar zijn vader gisteravond als altijd voorin stond. Ze troffen elkaar woensdagavond tijdens het wintertoernooi op het complex van Kolping Boys. De krachtmeting duurde, net als alle andere duels van de avond, slechts 45 minuten.

Gijzen junior speelt normaal gesproken in de Onder 19. Hij werkt toe naar een vaste plek in de spits van het eerste elftal, dat bovenaan staat in de tweede klasse zondag. “Het was dus ook nog even afwachten of ik zou meedoen in deze wedstrijd. Je weet dat het toernooi komt, maar niet of je speelt. Dinsdag werd mij pas verteld dat het zover zou komen.”

Hij werd één keer op weg naar het doel afgefloten voor buitenspel, maakte een verrassende omhaal op doel en had nog een kans van dichtbij. “Jammer dat die omhaal van je er niet inging”, merkt Gijzen senior op.

Zelf toonde de oud-prof van AZ, HFC Haarlem en Heracles Almelo zijn gouden buitenkantje rechts. Had er een voet bij zijn krullende voorzet vanaf links gezeten, dan stond er een assist achter zijn naam. Zover kwam het niet. “Was wel mooi geweest als een van ons had gescoord.”

Vader en zoon speelden tijdens een nieuwjaarswedstrijd nog samen in een team. Dat was voor het eerst. Tegen elkaar spelen was nog nieuwer voor het tweetal.

ALK321a_100119
Maurice Gijzen en zoon Joey gaan lachend van het veld.

Moyenne

Kolping Boys won uiteindelijk met 4-2 van Flamingo’s zonder enige betrokkenheid van de Gijzens in het scoreverloop. Wat op zich best opvallend is, vindt Maurice. “Want Joey heeft een aardig moyenne opgebouwd bij Kolping.”

Zijn zoon verliet vier jaar terug AFC’34 voor Kolping Boys. Hij begon bij Flamingo’s, waar senior als jongetje speelde en waar opa Paul lange tijd voorzitter was. Maurice trof vorig seizoen 43 keer doel in 24 duels, voor het vriendenteam dat de zaterdagploeg van Flamingo’s is. Over een aardig moyenne gesproken.

Joey Gijzen vond later op de avond tegen Alcmaria Victrix wel nog het net (2-4 winst). Hij zette er een nieuwe stap mee om als goaltjesdief in de voetsporen van zijn vader te treden.

Flamingo’s verloor de tweede pot met 0-2 van een ander Kolping Boys-formatie, die het eerste duel met 3-1 van Alcmaria won.

| Mail de Webmaster | Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden. | Website door R. Kerver |